REKLAM
nevval
PROFIL   RESIMLER   BLOGLAR   MISAFIR DEFTERI   ARKADASLAR   FAVORILER   VIDEOLAR  
 


RSS
Komşunun Kirli Çamaşırları
Gönderme zamanı: 10/25/2009 15:23:52
Genç bir çift yeni bir mahalledeki yeni evlerine taşınırlar.


Sabah kahvaltı yaparlarken komşuları da bahçeye çamaşırlarını asmaktadır. Kadın kocasına "bak" der, "çamaşırları yeterince temiz değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor, veya doğru deterjan kullanmıyor." Kocası ona bakar, hiçbir yorumda bulunmadan kahvaltısına devam eder.

Kadın, komşusunun çamaşır astığını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam eder.

Bir ay kadar sonra, bir sabah, komşusunun çamaşırlarının tertemiz olduğunu görünce çok şaşırır: "Hilmi bak; çamaşır yıkamayı öğrendi sonra. Merak ediyorum: kim öğretti acaba."

"Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim" der kocası gazetesinden başını kaldırmadan.



Hayat da böyle değil midir?

Başkalarını izlerken gördüklerimiz, biraz da baktığımız gönül penceremizin ne kadar temiz olduğuna bağlı değil midir?




Bir bilgeye sormuşlar:
"Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz?"Terzimi severim," diye cevap vermiş.
Soruyu soranlar şaşırmışlar:"Aman üstad, dünyada sevecek o kadar çok kimse varken terzi de kim oluyor? O da nereden çıktı? Neden terzi?"
Bilge, bu soruya da şöyle cevap vermiş: "Dostlarım, evet ben terzimi severim. Çünkü ona her gittiğimde, benim ölçümü yeniden alır. Ama ötekiler öyle değildir. Bir kez benim hakkımda karar verirler, ölünceye kadar da, beni hep aynı gözle görürler.

-Bir insanın zekasını nereden anlarsınız?Konuşmasından. Ya hiç konuşmazsa? O kadar akıllı insan yoktur ki!..

-Bir bilgeye nasıl bu kadar doğru kararlar alabildiğini sormuşlar, "Deneyim" demiş. O deneyimi nasıl kazandın, diye sormuşlar "Hatalarımla" demiş

-Efendim canınız ne istiyor? Bilge cevaplamış:Canım hiçbir şey istememeyi istiyor.. ve devam etmiş.Bu ruh halinin adı gönül yorgunluğudur..

“Dünya da en güzel şey ne diye?”´Sevmek´ demiş...Peki sonra? demişler...´Sevilmek´ demiş... Peki neden sevmek sevilmekten önce geliyor? demişler... o da demiş ki ´insan sevdiğine sevildiğinden daha çok emindir...
İnsan neden dilek diler?İnsan gerçekleşmesi için diler, ama bilmez ki gerçekleştirmek için dilemek gerek.

-“En mutlu insan kimdir? İşte o dağdaki çobandır demiş. Neden diye sormuşlar. Çünkü demiş insan bildikleriyle yaşar, onun bildikleri koyunları ve çevresiyle sınırlı kendisini mutsuz edecek veya kafasını karıştıracak fazla bir bilgiye sahip değil.

Etiketler: Nevval



Paylaş:



Görüntülenen 1 - 1 arasi, toplam 1 Yorum mevcut

Gönderen: magen1234
05/03/2014 05:28:24
embroidered crystals, fully show brides" feminine and graceful temperament. Particulars like handmade beads, silk satin and crystal embroidery appear stunning . Standard tight bodice is matched with a classically significant hem and arc on the waistline aid this wedding dress seem fresh cocktail dresses for plus size women Casual Wedding Dresses , Blue Bridesmaid Dresses refined and gorgeous.Nearly each girl has a deep passion for pink. This pink wedding dress with embroidery fits the radiant and enchanting smell in spring. Strapless style having a pretty flower on the chest will probably be an ideal option for cute and feminine brides-to-be.To greatly boost the aristocratic sense on your wedding look, this wedding gown shouldn"t be neglected undoubtedly. Standard ball gown style becomes significantly far more gorgeous after becoming made to be multicolored and getting decorated by amazing flower. To be one of the most eye-catching spot on the coming solemn event, don"t miss it.Here is yet another strapless wedding dress full of noble sense. Spotless design, refined embroidery on the empire waist bodice and ball gown



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***