Guzel yaziniz ''Asenalara..'' diye baslasa da aslinda bu vatana gonul vermis herkeze bir gorev yuklemekte .
Asenalar hep geri plana itildi bugune kadar .Hicbir konuda fikir sahibi olmalarina izin verilmedi .Babalar sadece erkek cocuklarina asil ve olumsuz gorevlerini devrettiler sessiz bir yeminle ... .
''Asenalarini '' amacsiz , ufuksuz ve ulkusuz biraktilar .Susturdular .Kizlara susmak yakisir diyerek ...
Asenalar , ogrenemediler kutlu ulkulerini ve sahip cikamadilar kutlu davalarina .Dolayisiyla hareket oksuz kaldi .Bugun hedefte bir belirsizlik yasaniyorsa , bu vatani at sirtinda ok-yayla , kilicla kazananlarin cocuklari susuyor ne yapacagini bilemez halde gelismeleri caresizce seyrediyorsa ; dava asenalara ogretilmediginden gelecek nesillere guclu bir sekilde aktarilamadigi icindir belki de .
Eger Asenalardan birsey bekliyorsaniz , ''kutlu ulkumuzu '' ogullarinizdan once kizlariniza ogreterek baslayin .
Ben isterdim Ergenekon destanini babamin bana anlatmasini ama abime anlatirken ben arsizligimla onlarin pesinden ayrilmadigim icin ogrenebildim .
Biz de bu vatanin sessiz bekcileriyiz .Eger birgun bu mubarek vatan bize ihtiyac duyarsa , biz ihtiyaci olan heryerden bir bir cikariz... Bu da boyle biline !