REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

<< Ilk  < Onceki | Sayfa:  22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Ileri >  Son >>
Toplam bakislar: 59955 - Toplam yanitlar: 271




GONDEREN: sakin_birisi on 03/24/2011 13:22:14


BAŞTA KENDİM OLMAK ÜZERE BURAYA TÜM YORUM YAZAN ARKADAŞLAR GÖZÜMÜZÜ AÇALIM KENDİMİZDEN UTANALIM ÇOCUKÇA DÜŞÜNCELERLE BURAYA ÇOCUK GİBİ BİŞELER YAZIYORUZ KENDİMİZE GELELİM HANİ AİLE ORTAMI HANİ İNSANLIK NE YAPIYORUZ KİMLERİ ÇEKİŞTİRİYORUZ ÇEKİŞTİRDİĞİMİZ KİŞİLERLE OYUN OYNUYORUZ LTF BEN HERKESDEN ÖZR DİLEYEREK ARTIK YAZILARIMI BURDA NOKTALIYORUM BURAYA SİYASETE DEĞİL OYUNA GİRİYORUZ HERKESE BOL ŞANS

Back To Top




GONDEREN: siyahBULUT on 03/26/2011 16:38:46


1- Şeriat Kapısı

2- Tarikat Kapısı

3- Marifet Kapısı

4- Hakikat Kapısı

Öğreti olarak bu kapılar birer birer geçilerek Hakikate ulaşılır.

Öğrencilerinden biri Mevlana`ya sormuş; "Efendim bu 4 kapı meselesini ben pek anlayamıyorum. Bana anlayabileceğim bir lisanla anlatır mısınız?"

"Şimdi bak karşı medresede dersini çalışan dört kişi var ve hepsi rahlelerine eğilmiş. Sen git bunların hepsinin ensesine bir şamar at sonra gel sana anlatayım."

Öğrenci gitmiş birincinin ensesine bir tokat akşetmiş. Tokadı yiyen derhal ayağa kalkıp arkasını dönmüş ve daha kuvvetli bir tokatla Mevlana`nın öğrencisini yere yıkmış. Öğrenci dayağı yemiş geri dönecek ama hocasına itaat var. Yaradana güvenip ikinciye de bir tokat akşetmiş. O da derhal ayağa kalkıp elini kaldırmış. Tam tokadı vuracakken vazgeçip yerine oturmuş. Öğrenci devam etmiş üçüncüye de bir tokat atmış. Üçüncü şöyle bir kafasını çevirip baktıktan sonra çalışmasına devam etmiş. Dördüncü tokadı yemesine rağmen hiç oralı bile olmadan çalışmasına devam etmiş. Öğrenci Mevlana`ya dönmüş olanları anlatmış.

Mevlana; "İşte sana istediğin örnekler….

- Birinci şeriat kapısını geçememiş biri idi. Şeriatta kısasa kısas olduğu için tokadı yiyince kalktı aynısını sana iade etti.
- İkinci tarikat kapısındadır. Tokadı yiyince o da kalktı tam tokadı iade edecekti ki tarikat öğretisinde verdiği söz aklına geldi. "Sana kötülük yapana bile iyilik yap". o¬nun için döndü oturdu.

- Üçüncü marifet kapısına kadar gelmiştir. İyinin ve kötünün tek Yaradandan geldiğini bilir inanır. Yaradan bu kötülüğe hangi iblisi alet etti diye merakından şöyle bir dönüp baktı.

- Dördüncü hakikat kapısını da geçmiştir. İyinin ve kötünün tek sahibi olduğunu ve aynı olduğunu bilir. o¬nun için dönüp bakmadı bile

ARKADAŞLAR  KENDİ ADIMA YAŞANANLARDAN DOLAYI ÖZRDİLİYORUM  BENN YAPMAM GEREKENİ YAPMADIM  BİDAHA BUNA İZİN VERMİCEM 





--------------------------------------------------------------
PROFİL
Back To Top




GONDEREN: BeR__KaY_ on 03/28/2011 19:10:00


ingiliz lordu Atatürk'ün daveti üzerine istanbul'a gelir.ingiliz lordu şerefine verilen yemekte servis yapan türk elindeki tepsiyi devirir.herkes büyük bi şaşkınlık içinde kalmıştır ve atatürk'ün ne tepki vereceği beklenirken, atatürk ingiliz lorduna dönerek:
"HALKIM HERŞEYİ BECERİYOR DA Bİ TEK UŞAKLIĞI BECEREMİYOR".

Back To Top




GONDEREN: hasret_35 on 04/13/2011 12:37:22


BJKLİİİİİİİİİİ AFFERİNNN SÜPER YAZMIŞSINNN :))))))

Back To Top




GONDEREN: bilebilsem on 04/18/2011 00:14:53


mesajlarım siliniyorrr bilgi verirmisiniz

Back To Top




GONDEREN: kimene57 on 04/22/2011 12:31:12


slm

beni sucsuz yere anadolu atesi banladılar yardım edermısınızz

Back To Top




GONDEREN: ruzgaarr on 04/25/2011 14:52:05


selam sitenize bir arkdaşımın tavsiyesiyle girdim  okeye girdim

nedenini bilmeden hemen banlandım  yazıda su diyor 1 sene banlamısım neden

 

Back To Top




GONDEREN: asos79 on 04/27/2011 11:54:29


   ben 4-5 gundur oyuna gıremıyorum sunucuya baglanamadı dıyor bırı bana yardım edebılırmı

Back To Top




GONDEREN: asi_krall on 04/29/2011 14:48:20



asi_krall yazdı:

Sanalkahve Oyun Servisinde bulunan oyunları oynayabilmek için bilgisayarınızda Java kurulumunun bulunması gerekmektedir

Java Kurulum Bilgileri:

1. Güncel Java sürümünü indirebilmek için tıklayınız.

2. Karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran gelecek. İndirmeyi başlatmak için 'Begin Download' butonuna basın.



3. Windows XP SP2 kullanıcıları: Tarayıcınızın bilgi çubuğunun üst kısmında şu mesajın yer alıp almadığını kontrol edin: ' Bu site şu Active X kontrolüne ihtiyaç duyuyor olabilir: J2SE Runtime Environment 5.0 Update 6'. Bu mesajı görüyorsanız, Active X kontrolüne izin verebilmek ve Java kurulumuna devam edebilmek için bilgi çubuğunun üzerine tıklayın.



4. İndirme sürecini başlatmak için 'Install' a tıklayın.



5. İndirme süreci başlayacaktır. İndirme süresince, kalan tahmini süreyi belirten bir pencere açık kalacaktır. İndirme süresi, bağlantı hızınıza bağlı olarak, saniyeler içerisinde bitebileceği gibi bir buçuk saati de aşabilir. İndirme tamamlandığında kurulum süreci otomatik olarak başlayacaktır.



6. Kurulum sırasında ilk olarak, size standart ya da özel kurulum seçeneklerini sunan bir pencere açılacaktır. Kurulacak komponentler konusunda deneyimli ve bu komponentlere tamamen hakim bir kullanıcı olmadığınız sürece seçili olarak gelen Standart kurulum seçeneği ile devam etmenizi tavsiye ediyoruz. Standart kurulum seçeneğinin seçili olduğunda emin olduktan sonra 'Next' butonuna tıklayarak kuruluma devam edebilirsiniz.



7. Kurulum başarı ile tamamlandıktan sonra, karşınıza çıkacak 'Verify Installation' butonunu tıklayarak kurulumu onaylayabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Java Kurulumu





Back To Top
06/26/2024
<< Ilk  < Onceki | Sayfa:  22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Ileri >  Son >>



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***