REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2292 - Toplam yanitlar: 1

GONDEREN: Hacegan__ on 11/11/2011 15:44:17


Yak ocağı at kömürleri Demirci Baba, seninleyim bugün. Körükle ocağını, sür demirlerini ateşe. Bugün seninle demirleri tavında dövmeye geldim. Gençliğime dualar almaya, yüreğime nasihatler vermene, bir de soğuk demire şekiller vermeye geldim. Yak ocağı demirci baba, seninleyim bugün...

Belki de olmuştur şimdi demirler, kızıla bürünmüştür soğuk demir. Al maşayı eline yavaşça indir örsün üzerine. Aman düşürme sakın o sadece demir değil, sanki yüreğim. Nasıl şekillenirse yürek o misal şekil ver… Bir demirin soğuk halinden, sıcak şekline girmesi misal şekil ver… Demirin derdini demirci, yüreğin derdini ateş bilir. Soğutmadan ateşi döv yüreğimi Demirci Baba…

Başlayacaksın çekiçle şekiller vermeye. "Bizim meslek peygamber mesleği evladım." diyeceksin evvela, ardından devam edeceksin sözlerine: "Koskoca peygamber sultan olmuş da yine evini demircilikle geçindirmiş. Ya sahabelere ne demeli? Hele bir sahabi, adı aklıma gelmedi şimdi, demiri ısıtıp sıcak tarafını dövmezmiş soğuk tarafını dövermiş..." diyeceksin. Sonra sileceksin alnın terini ve bir yudum su ile serinleyecek dudakların.
Bir çekiç daha inecek sıcak demirin üzerine, biri bir yana, diğeri başka bir yana savrulacak kıvılcımın. Dağılacak çekicin sesi atölyede sen devam edeceksin: “Derman gerek evladım, güç gerek, sabır gerek bu iş için. Ha deyince olmaz, iyice döveceksin… Demirci demirinden örnek verir, bir başkası kendi malından… Hayat da demir dövmeye benzer, tavına vardırınca ha bire indirir tepene çekici, sen şekillenirsin, o devam eder… Sen ha bire şekilleniyorum kavgasıyla gidersin hayatta ama bilmezsin ki şekil aldıkça alevin biter… Şakası yoktur evladım, alevin biterse her şey biter!” 

Bitecek iş şekle girecek yüreğim. "Evlat " diyeceksin ben çıkarken hani nasihat istiyordun ya işte sana nasihat: “Sırtını asla insanlara dönme. İnsanlardan çok şey öğrenirsin, kitap gibidir insanlar okumayı bileceksin. Her şeyden de önce; kendini bileceksin, haddini bileceksin...” elin ile demiri gösterip: “Kırılmayacaksın, bükülmeyeceksin ama şekil vermeyi bileceksin…” Şimdi yolun açık olsun evladım var git yoluna güle güle, biz dilden sakındık, Allah gözden sakınsın seni...Aminnnn Aminnnnn Aminnnnnnn.





GONDEREN: Tutku on 12/02/2011 15:16:45


Yüreğine sağlık...





--------------------------------------------------------------

Tutku

Back To Top
09/28/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***