Toplam bakislar: 4238 - Toplam yanitlar: 11 |
|
GONDEREN: Tutku on 10/01/2011 16:41:35 |
|
Bana göre Türkiye'nin en temel sorunu,aile sorunu.Sorunu kadın erkek sorunu olarak görmüyorum ben.Kadın da eksik,erkek de.İkisi insanın vazgeçilmez iki parçası.Kadın ve erkeğin birbirlerine karşı kazanacakları bir zafer yok.Her ikisininde birlikte kazanacakları tek bir zafer var. Aile deyince,anne baba ve çocukları düşünmüyorum ben..Bu çekirdek aile bir felaket..Helede anne baba çalışıyorsa,aslında çocuğa da yer yok bu ailede..Bir düşünelim arkadaşlar Ana okulunda anne yok..Huzurevlerinde huzur... Evde nine,dede birlikte yaşamalı..Yeni doğan bir bebek ve ölümü bekleyen bir yaşlı..O yaşlı bebekle canlanır ve gençleşir.O çocuk böyle bir ailede sabrı,yardımlaşmayı,vefayı öğrenir.Kültürel devamlılık sağlanır.Bunun için gelin kaynana kavga bitmeli..Dini ve ahlaki değerlerin güçlendirilmesi gerekiyor.Evliliklerin doğru kurulması gerekiyor.. Anne babasını köye yada huzurevine gönderenler,çocukları tarafından aynı sürgüne gönderilecek yada huzurevlerine hapsedilecektir..Toplumumuzun en sağlam yapısı aile..Oda çok ciddi bir şekilde tehlike altında.. Hep deriz yaa nerde o eski günler.. nerde o eski bayramlar...Nerde o büyüğe sevgi saygı...Hep ararız ya o eski günleri.. Aslında gün aynı gün..Ama değişen bizleriz..
--------------------------------------------------------------
Tutku
|
|
Tutku ablam emeğine yüreğine sağlık bende bir katkı yapayım istedim.....
|
Back To Top |
|
AİLE Aile var, çelikten sağlam, taştan sert Birinin derdi, olur hepsine dert Aile var, birbirine duyar nefret Bir evde, yapayalnız yaşar her fert
Aile var, zehir yutar bal yerine Bal ver sende, değişmez zehirine Aile var, sanki düşman birbirine Ölse sahip çıkmaz, biri birine
Aile var, ne top işler, nede tüfek Tartışırlar arada, ufak, tefek Aile var, her gün harp eder, her gün cenk Nerdeyse bir birini öldürecek
Aile var, yıllanmış çınar misali Yıkamaz onu bir olsa ahali Aile var yıkık, döküktür her hali Hepsinin başka, başkadır ehvali
|
Back To Top |
|
GONDEREN: estetik on 10/01/2011 17:08:27 |
|
SLM KONU GÜZEL BEN BİR ŞEY KARALAYIM BARİ AİLE SANKİ BANA BİR AGACI ANIMSATIYOR KÖK GÖVDE DALLAR YAPRAKLAR VEYA MEYVA HEPSİ BİR BÜTÜN GİBİDİR HEPSNİN GÖREVİ BİRİBİNE BAGALAYAN BİR YAŞMALARI VAR BİRİ OLMASA BİR OLMUYOR BİR BRİNE GECMİŞ ZİNCİR GİBİLER MALESEF HORMON LAR (TEKNOLOJİ) BİZİ BİR BİRİMİZDNE AYIRIYOR BENCE EN BÜYÜK TEHLİKE BU NE KADAR GELİŞRİSE İNSANLARI DA O KADAR UZAKLAŞTIRIYOR KULANMAYI BİLMİOYOZ COK KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR BİZİ TŞKLER NOKTA(DENEME)
|
Back To Top |
|
buldun konu çok güzel tutkumm Bütün mutlu aileler birbirlerine benzerler, her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.
|
Back To Top |
|
El ele tutuşalım Yaşayalım birlikte Fitne fesat olmasın Ne var ise dirlikte Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Birlik olan gönüller Aşar gider bentleri Huzur ve mutlulukla Sağlam tutar setleri Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Dırdırlar rahatsızlık Ara açar sarartır Çoğaltır nefretleri O an hayat karartır Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Daim dikkat etmeli Sağlam çıkılmalı kat Eğer desteklenirse İnsanlar olur rahat Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Huzursuzluk saplantı Hep artar endişemiz Dertlerimiz sarınca Sona erer neşemiz Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Sevinerek coşmalı Kalp kırmak huzur bozar İşlerimiz gider ters Kişiler çokça azar Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Gönle şifa ruh gıda Gerçekten de lâzımdır Sevinç mutluluk sevgi Mısra beyit sazımdır Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Ruhu temizlemeli Dünya kederlerinden Böylece kurtuluruz Topluca kirlerinden Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Engelleri aşarak Bizler barışmalıyız En doğru güzel işte Hemen yarışmalıyız Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Su gibi akar zaman Bilelim kıymetini Bizle beraber yaşar Kaldırın illetini Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Hırsları bırakmalı İnsan gelip geçici Sormalıyız durmadan Kimler nasıl ve neci Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger Toprak üstünde kalan Sağlıklı hasta da var Hasan seslenir size Kâr etmez ahlar vahlar Aileye önem ver Zorluklara göğüs ger
|
Back To Top |
|
GONDEREN: Tutku on 10/02/2011 11:40:15 |
|
&nb sp; Kadınlar sadece çocuk doğurmaz,toplumu doğurur,her kadın ve erkek bir başka kadının eseridir.Kadınları ezer ve kişiliksizleştirirsek geleceğimizi kendi ellerimizle yok edebiliriz. &nb sp; Kadının psikolojik olarak güçlü olması gerekir.Fiziki olarak da. &nb sp; Özellikle kadın giderek annelikten uzaklaşıyor.Bana göre fıtrata yabancılaşmadır.Kadın biyolojik olarakta analıktan uzaklaşıyor.Beslenme yaşam ve tüketim alışkanlıkları analık özelliğini kaybediyor. &nb sp; Sezeryanla doğum bile bu alanda risk. &nb sp; Anne ne kadar anne.Sadece çocuk doğurmak anne olmak için yeterlimi?Çalışan anne birde eş olarak bir sac ayağına sıkışmış gibi gözüküyor. &nb sp; Okul,kreşten başlayarak çocuğu evden anneden çalıyor.Evden uzaklaştırıyor..Liseden sonra çocuk yüksek öğrenim aşamasında evden uzaklaşabiliyor.. &nb sp; Sadece anne-babadan oluşan bir aile değil..dede ve nine üzerinden diğer hala,teyze,amca,dayı gibi kuzen gibi akraba ilişkilerinin de desteklenmesi gerekiyor.. &nb sp; Aile çok ciddi bir şekilde tehdit altında.Gençler geç evleniyor,çabuk boşanıyor,devam eden evliliklerde mutluluk katsayısı çok düşük.Çok az çocuk yapıyorlar ve dede ve nineyi evde istemiyorlar... &nb sp; Halbuki ağaç dallarıyla gürler..
Tutku
|
Back To Top |
|
GONDEREN: Tutku on 10/02/2011 11:46:32 |
|
&nb sp; Arkadaşlar konuya katılımınız için çok teşekkürler ediyorum.Form da çok yeniyim burayı bilmeme rağmen katılmıyordum,ama şimdi salona girmeden ilk FORM'u açıyorum..Halada yazımda her satır başı yapmamla ilgili çıkan o yazıyı bir türlü çözmüş değilim:)) bilen varsa yazsın bana:))Şimdi bir satır başı yapacam ve yine o yazı çıkacak biliyorum:)) &nb sp; <<<<İşte bu neden çıkar anlamıyorum:))
Tutku
|
Back To Top |
|
tutkucum çok güzel yazmışın o saygılar ve sevgiler eskidenmiş ne yazıkki keşke eskisi gibi olsa sevgi ve saygı insana verilen değerleri bilebilsek harikasın teşkler.
|
Back To Top |
|
GONDEREN: Tutku on 10/23/2011 04:35:14 |
|
Bizim toplumumuzun en sağlam yapısı aile dir.Ama ne yazıkki bu sağlam yapıya göz diktiler..Aslında çok güzel konular var paylaşabileceğimiz..inşallah birlikte bunlarıda paylaşacağız sibelim katılımın için teşekkürler..
Tutku
|
Back To Top |
|
|