Toplam bakislar: 921 - Toplam yanitlar: 1 |
|
Seni Sevdim
Kimsenin çözemeyeceği bir karmaşada tanıdım seni Bir savaş alanı gibi Hesabı yoktu ki attığım adımların o vakit Hesap tutmadım Nerden bilirdim seni seveceğimi
Sevdim seni Bir kar sabahı üşümüşlüğümde sevdim Nefes nefes çektim ciğerlerime hasretini Ve yalnızlık kokan gecelerde muhabbetini özledim
Sonra gittim Korktum, Kaçtım, Uzaklaştım iklimine Öylesi imkansızdı ki bana kalbin. Gittim Yine de Seni sevmekten vazgeçemedim
Sevdim seni Bir çocuğun yosun yeşili gözleriyle gülümseyişinde sevdim Güneş doğdu kalbime o an Ve yağmur sonrası taşı yosun sarar ya hani Ya da deniz dibi kayalarını İşte o yosun yeşili gözlerinde bir çocuğun, hüzünleriyle sevdim Yüreğini ıslatan…
Baktığım her masum yüzde seni görüyorum Gün bitiyor apansız Güneş doğuyor derken… Yaşamın girdabında devinirken zaman Ben her gece hasretinle ölüp seni doğuruyorum sabaha Seni demleyip yüreğimin ateşinde Seni içiyorum çay niyetine Sonra içim üşüyor Yokluğun içime düştüğünde
Zemheri soğuklar yüzüme haykırırken suç(luluk)larımı Getirirken rüzgar bir kış ikindisi anılarımı gönlüme Ellerimi, Yüreğimi, Aklımın her zerresini ve dahi Kirleten yaş(l)anmışlıklardan seninle arınıyorum Seninle yuğuyor seninle yıkıyorum ellerimin kirini
Hadi dök ibriğini yüreğimin ellerine !
Sevdim seni Coşkun akan nehirlerde sevdim Denizlerin ıssızlığına baktığımda huzurunu Ve her dalga çarptığında içimin kıyılarına Öfkendeki haklılığı sevdim Hep adındı düşen kumsalıma
Kurak çöllerin susamışlığında sevdim seni Ve suskunluğunda yandım alev alev Bir söz düşürdüğünde kalbime Suya kanan toprak gibi sevdim İnceden yağan bir yağmur gibi sızdın içimin yangınlarına
Gök/yüzümden düşen yağmur gibi sevdim ben seni Mevsimlerin nasıl değiştiğini izlerken penceremden Kalbimde hiç değişmeyecek olmanı düşündüğüm için sevdim
Sevdim seni Bir şarkının tekrarlanan nakaratında Bir film karesinin etkisinin yüzüme yansımayan perde arkasında Ve bir şiirin yarım kalan, yüreğimdeki boşluğu sızlatan mısrasında sevdim Sonra seninle tamamladım şiirleri
Okuduğum her kitabın satır aralarında sen vardın Sen vardın kokladığım çiçeğin rayihasında En çok ‘’gül’’ derdim ben sana Kokunu içime çekerdim. Kader kedere bürüdüğünde rüyamızı Ben sana yine ‘gül’ dedim Gülemedim…
Yine de sevdim seni Sigaramın dumanına karışan hayallerimle sevdim Nakış nakış içime işledim de Sonra palazlandım yokluğuna Acıdı içim
Nedensiz değil sevgim Bitecek gibi de değil Ben sende huzuru sevdim Hüznü Suskunluğu Cümle kurmayı sonra Ağlamayı, Gülmeyi, Özlemle beklemeyi Tezatları, Tekrirleri… Yüreğimin yetiştiği her şeyi sende sevdim
Seni Sevdim…
|
|
|