REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

<< Ilk  < Onceki | Sayfa:  1 | 2 | 3 | Ileri >  Son >>
Toplam bakislar: 4917 - Toplam yanitlar: 19




GONDEREN: Almira on 12/22/2008 01:46:15


Kendini hayallerinine göre biçimlendir!
Amaçlarınız sizden nasıl bir insan olmanızı ister? Nasıl bir karakter sahibi olursanız, başarı şansınız daha yüksek olur? İstediğiniz başarıyı gerçekleştirmeye aday ‘uygun kişi’ nasıl olur? hayallerinizi gerçekleştirmiş bir kişi nasıl konuşurdu? Tavırları nasıl olurdu? Beden dilini nasıl kullanırdı? Başka insanlar üzerinde nasıl bir etki bırakırdı?

Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/14/2009 03:32:13


Keskin bir kararlılıkla hayat amacına adanmak!


Goethe'nin bir özdeyişinde adanmanın gücünü şöyle anlatır: "İnsan kendini adayana dek bir duraksama bir geriye çekilme olasılığı vardır. Tüm insiyatif ve yaratıcılık eylemlerinde, bir etkinsizlik... İnsan kendini tamamen adadığı anda tanrısal takdir de işe karışır. Aksi takdirde asla gerçekleşmeyecek şeyler insana yardım eder. Karardan büyük bir olaylar dizisi oluşur, hiçbir insanın hayal etmediği olaylar ve moral destek, insanın yardımına koşar. Ne yapabilecekseniz ya da yapabileceğinizi hayal ediyorsanız, ona hemen başlayın. Cesaretin içinde daha çok güç ve mucize vardır: Hemen başlayın."


Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/14/2009 03:32:58


Başarı bazı soruları sürekli kendine sormakla başlar!

Kendi kişisel başarınız için cevabını düşünmeniz gereken bazı sorular:
•Böyle giderse 10 yıl sonra nasıl bir hayat yaşıyor olacaksınız?
•Başaracağınızı kesin olarak bilseydiniz yarından itibaren neler yapardınız?
•Kendiniz için istediklerinize sahip olmaya değer misiniz?
•Neyi şu anda yaptığınızdan daha iyi yapabilirsiniz?
•Bütün rüyalarınızı gerçekleştirmiş olsaydınız neler hissederdiniz?
Başarı ve mutluluk sizin de hakkınız mı?
Cevabınız evet ise neyi bekliyorsunuz?

Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/14/2009 03:33:44


İnsanlık tarihinin başarı bilgi bankasından yararlanın!


Bu dünyada başarılı olmayı denemiş ilk kişi siz değilsiniz, son kişi de siz olmayacaksınız. Sizden önce milyarlarca insan başarılı olmaya çalıştı. Bazıları, başarılı olmayı başarabildi, bazıları başaramadı. Başaranlardan bazıları büyük işler başardı, bazıları orta büyüklükte, bazıları ise küçük boy işler başardı. Başarılı olmaya çalışan bu insanlar, geliştirdikleri ve kullandıkları yolları bazen anlatarak, bazen yazarak diğer insanlarla paylaştılar. Neyin işe yaradığını da neyin işe yaramadığını da anlattılar. Bunun sonucunda insanlığın bir başarı bilgi bankası oluştu. Tarihten alınacak dersler gibi, bu bilgi bankasından da alınacak çok değerli dersler vardır. Başarılı olmaya karar veren bir kişinin ilk bakması gereken kaynak, işte bu bilgi bankasıdır. Bir düşünün, başarıyla ilgili tüm bu bilgilere sahip olsaydınız, başarısız olmanız imkansızdır. Başarı hakkında bu kadar çok bilgi sahibi olduktan sonra, başarısız olmanız gerçekten çok zordur!

Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/14/2009 03:34:24


Kendi başarı taktiğini kendin üret!

Başarılı olma sürecinde kendi aklınızı kullanma cesareti gösterin. Kendi kararlarınızı alın ve uygulayın. Hata da yapın, doğru da. Bırakın dizleriniz biraz kanasın, başarılı insanlar dizleri kanamış çocuklardan çıkar.Başka insanlardan taktik alsanız da, bunları uygulamak için kullanacağınız şey yine kendi aklınızdır. Hayattaki en büyük başarınızı, kafanızda defalarca çevirin ve kendi başardıklarınızdan dersler çıkarın.

Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/14/2009 03:35:02


Dünyayı değiştirmek istiyorsan, dünyanı değiştir!

Dünyayı değiştirmek istiyorsan önce dünyanı değiştir. Önce düşünmeyi öğren sonra düşünceleri, önce kendini tanı sonra başkalarını, varlıklı olmadan önce var olmaya çalış; birinin adamı değil, biri ol; başarılıymış gibi 'görünmeye' değil, başarılı 'olmaya' çalış; önce yaşama sanatını öğren sonra diğer sanatları...Dünyayı istediğin gibi bir yer yapmaya kendinden başla, önce kendin istediğin gibi biri ol!

Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/14/2009 03:35:36


Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil!


Seçtiğin her yol için, başka yollardan vaz geçersin. Başarıya giden yol insanın içinden başlar, başka insanların içinden geçer, yine kendi içimizde biter! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. Yani şifre: Tutku, tasarım ve teknik! Gittiğiniz yön, seçtiğiniz yoldan, seçtiğiniz yol yolculuk çeklinizden, yolunuz yolculuk felsefenizden etkilenir.
Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil!


Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/14/2009 03:36:03


Başarı için yeni şeyler öğrenmeden önce, bildiğini unut yeter!


Bir Amerikan atasözü "bir maymunu ormanın içinden çıkarabilirsiniz ama ormanı maymunun içinden çıkaramazsınız" der. Kaybedenlerin arasında, kaybedenlerin felsefesiyle büyütülmüş biri, bir gün "kazanan"lardan olursa, içindeki "kaybeden" onu hiç yalnız bırakamayacaktır. Başarı ile ilgili yeni taktikler öğrenmeden daha önemli şey, başarı hakkında başarısızlardan öğrendiklerimizi unutmaktır!


Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/14/2009 03:36:30


Tırmandığın başarı merdiveni doğru duvara mı dayalı?


Başarı merdiveninin nasıl daha hızlı tırmanılması gerektiği üzerine çok şey yazıldı, Stephen Covey' ise çıkıp başka bir soru sordu: "Tırmandığın merdivenin doğru duvara dayalı olup olmadığını biliyor musun? " Sizin tırmandığınız kariyer merdiven doğru duvara dayalı mı?

Back To Top
07/05/2024
<< Ilk  < Onceki | Sayfa:  1 | 2 | 3 | Ileri >  Son >>



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***