SULU KÖFTE
MALZEMELER
500gram kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydonoz
1 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı bulgur
karabiber ,tuz, kırmızıbiber ,
1 yemek kaşığı salça
1 adet patetes
1 adet havuç
1yumurtanın sarısı
yarım limon suyu
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık un
YAPILIŞI
Soğanlar ve maydonozlar çok küçük olarak doğranıp
kıymaya katılır, baharatlar, tuz yıkanan pirinçler ve
bulgurda ilave edilir, küçük köfteler yapılır, unlanmış
tepsiye konup tepsiyi sallayarak iyice unlanır, tencere-
de yağ ısıtılır küp doğranan havuçlar katılır, biraz kav-
rulur ve salça ilave edilir biraz kavrulur, suyuda katılıp
kaynatılır, su kaynayınca köfteler suya atılır pişmesine
yakın küp doğranan patetesleride ilave edilip patetes-
lerde pişince ateşten alınır, yumurtanın sarısı ve limon
suyu ile terbiye yapılıp servis yapılır.