Toplam bakislar: 2570 - Toplam yanitlar: 2 |
|
GONDEREN: Almira on 12/15/2008 18:19:06 |
|
SEBZE ÇORBASI-1-
İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.
3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.
3 çay fincanı su, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir. Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır. Sebze çorbasI-2-
İçindekiler 2-3 yaprak ıspanak 1 küçük patates 1/4 kabak 1/4 havuç 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su YapılışıSebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir. Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.
SEBZE ÇORBASI -3- (260 Kal, 3 gr. protein ) (2 Porsiyon) 1 küçük boy havuç 1 orta boy patates 1 orta boy domates 1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç 1 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI :sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..
Not: Çocuklara TUZ 12.aydan sonra çok az olarak verilebilir..
YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI (225 Kal, 5gr protein):
(1 porsiyon) 1 kepçe yoğurt (125cc) 1 orta boy patates 1 yemek kaşığı buğday veya pirinç 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.
Mercİmek çorbasI-1-
İçindekiler 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1 su bardağı su 1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapılışı Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.
MERCİMEK ÇORBASI-2- (200 Kal, 3gr protein)
(2 porsiyon) 2 yemek kaşığı mercimek 1 boy havuç 1 küçük boy patates ¼ küçük dilim soğan 1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.
PİrİnÇ-mercİmek ÇorbasI
İçindekiler 1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1/2 yemek kaşığı pirinç 1, 1/4 su bardağı su 1 çay kaşığı sıvı yağ
YapılışıMercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.
TARHANA ÇORBASI-1- (360 Kal,3.5 gr. protein): (2 porsiyon)
Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı) Buğday unu (2 yemek kaşığı) Değişik sebzeler 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakın
az zeytinyağı eklenir..
Tarhana çorbasI-2-
İçindekiler 1 su bardağı su 1/2 yemek kaşığı tarhana 1 tatlı kaşığı yağ
Yapılışı Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.
Yayla çorbasI
İçindekiler 3/4 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı pirinç 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı un
YapılışıPirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.
SÜTLÜ ÇORBA (150 Kal, 4 gr. protein)
(1 porsiyon) 1 çay bardağı süt (100 cc) 1 yemek kaşığı silme pirinç Domates suyu (50 cc) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI : bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.
Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir.
Nohut ve kuru fasulye ezmeSİ
İçindekiler 2 yemek kaşığı nohut veya fasulye 1 çay kaşığı yağ 2 su bardağı su
Yapılışı Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.
6 - 9 Aylık Bebeğin Beslenmesi
Hazırlanma Şekli
Yalnız anne sütü ile beslenen bebeklerde ek gıdalara en erken 4. aydan sonra başlanır. 4-6 ay arasında bebek yeterli kilo alıyorsa yalnız anne sütü ile beslemeye devam ediniz ve ek besinlere 6. aydan sonra başlayınız. Bu dönemde çocuğunuza verdiğiniz ek gıdalara anne sütünün tamamlayıcısı olduğunu unutmayınız.
Ek gıdaya geçişte, özellikle katı gıdaların verilmeye başlandığı dönemde bebekler dilleri ile besinleri itebilir. Bebeklerin istem dışı yaptıkları bu hareket genellikle 6. aydan sonra düzelir. Bebeğiniz ek gıdaları sevmedi diye endişelenmeyiniz.
Çocukların beslenme durumu en iyi kilo alışları ile değerlendirilir. Bunun için çocuğunuzu düzenli sağlık kontrollerine götürünüz.
Ek besinler Çocuğu değişik tatlara ve kıvamlara alıştıran, ileri yaşlar için kolay yeme alışkanlığı kazandıran, besleyici değeri yüksek besinlerdir. Bu dönemde verilecek ek besinler, meyve püresi, sebze püresi, muhallebi, yoğurt, peynir, reçel, bisküvi, ekmek, yumurta gibi yiyecekleri içerir.
Ek besinler kaşıkla veya bardakla az miktarlarda başlanarak verilir, daha sonra öğün haline getirilir.
Yeni deneyeceğiniz yiyecekleri çocuk aç iken alışık olduğu yiyeceklerden önce veriniz.
Ek besinlerin hepsine aynı haftada başlamayınız. Yeni besinleri en az birer hafta aralıklarla çocuğunuzun beslenme programına ekleyiniz.
Yeni verilecek yiyeceklerin alerji yapıp yapmadığına dikkat ediniz. Şüphelenilen gıda çocuğa verilmediği zaman belirtilerin geçip geçmediğini kontrol ediniz.
Bebeğinize şekere veya reçele batırılmış yalancı meme vermeyiniz.
Çocuğunuzun hoşlanmadığı önemli yiyecekleri 2-3 haftalık aralarla zaman zaman tekrar vermeyi deneyiniz.
Bebeğinize vereceğiniz tüm yiyeceklerin temiz ve taze pişmiş olmasına dikkat ediniz.
Ek gıdalara başladıktan sonra öğün aralarında bebeğinize su verebilirsiniz. 18. ayın sonuna kadar kaynatılmış su içiriniz.
6 aylık bebek için örnek mönü
Sabah uyandığında: Anne sütü Sabah: Meyve püresi ve anne sütü Öğle: Anne sütü İkindi: Sebze püresi ve anne sütü Akşam: Anne sütü ve / veya muhallebi* Gece: Anne sütü**
*Muhallebi akşam yerine sabah öğününde verilebilir. **Bebek isterse
7 aylık bebek için örnek mönü
Sabah uyandığında: Anne sütü Sabah: Anne sütü ve 6-10 tatlı kaşığım muhallebi* Öğle: 6-10 tatlı kaşığı meyve veya sebze püresi ve anne sütü İkindi: 6-10 tatlı kaşığı meyve püresi + bir çay bardağı yoğurt, anne sütü Akşam: 6-10 tatlı kaşığı muhallebi, Anne sütü Gece: Anne sütü**
*Sabah muhallebi yerine kahvaltı verilebilir **Bebek isterse
9 aylık bebek için örnek mönü
06:00 - 06:30 Anne sütü Kahvaltı: 1 çay bardağı meyve suyu (evde yapılmış taze), yarım yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı peynir, 1 çay kaşığı yağ,n 1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez, 4-5 bisküvi Öğle: 1 kase kıymalı veya tavuk etli sebze püresi + anne sütü İkindi: 1 kase yoğurt + yarım meyvenın püresi veya bisküvi Akşam: 1 kase muhallebi + anne sütü
International Hospital Çocuk Uzmanları tarafından hazırlanmıştır
+1 Yaş Bebekleri çorbalari
sütlü kırmızı mercimek
İçindekiler Ölçü-miktar
Kırmızı mercimek 2/3 su bardağı Soğan 1 orta boy Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı Un 2 yemek kaşığı Su (sıcak) 5 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Yumurta 1 adet Süt 1 su bardağı Ekmek (bayat) 2 ince dilim
Yapılışı Mercimeği yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ile birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, 2-3 dakika öldür,unu ekle, birkaç kez karıştır, su ve mercimeği kat, tuzu koy, kaynayıncaya kadar karıştır, iyice yumuşayana değin yaklaşık 30 dakika kadar pişir. Süzgeçten veya blenderden geçir, tekrar ateşe koy. Yumurtayı, ayrı bir kapta, sütle iyice çırp, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak ılıt. Süt-yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat. Diğer yanda, ekmeği, 1 santimetreküp irilikte doğra ve tepsiye koy, fırında pembe renkte kızart. Çorbayı, üzerine kızarmış ekmek serperek servis yap.
YEŞİL MERCİMEK
İçindekiler Ölçü-miktar
Yeşil mercimek 2/3 su bardağı Su 6 su bardağı Soğan 1 orta boy Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı Un 2 yemek kaşığı Pirinç 1/4 çay kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Yumurta 1 adet Süt 1 su bardağı Ekmek (bayat) 2 ince dilim Kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı
Yapılışı Mercimeği yıka,1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslat. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, 2-3 dakika öldür, unu ekle, birkaç kez karıştır. Pirinci yıka, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karışımına kat, kaynayana kadar karıştır, 35-40 dakika pişir. Süzgeçten ve blenderden geçir tuzu ekle tekrar ateşe koy. Yumurtayı ayrı bir kapta, sütle iyice çırp, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık katarak ılıt. Süt-yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat. Diğer yandan ekmeği 1 santimetreküp irilikte doğra ve tepsiye koy, fırında pembe renkte kızart. Çorbayı, üzerine kızarmış ekmek ve kırmızıbiber serperek servis yap.
PATATES ÇORBASI
İçindekiler Ölçü-miktar
Patates 6 küçük boy Salça 1 yemek kaşığı Su 6 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı
Yapılışı Patatesleri yıka, kaynar suya koyarak haşla, soy, rendele. Salça,su ve tuzu tencereye koy, kaynat. Kaynayan karışımdan patates rendesine birkaç kaşık ekleyerek sulandır. Patatesi salçalı karışıma kat, kaynayana değin karıştır, 5 dakika pişir. Yağı tavada erit, nane ve kırmızıbiberi ekle, bir iki kez karıştır, ocaktan al, çorbanın üzerine gezdir.
|
|
GONDEREN: Almira on 12/15/2008 18:21:49 |
|
1-Yulaf Ezmeli Borani:
1 küçük soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tutam ıspanak 1 çay bardağı yulaf ezmesi
Soğanları ve ıspanakları incecik doğrayın. Tereyağını küçük bir kapaklı tencere yada sahana koyup eritin. Soğanları ve ıspanağı ekleyin ama kavurmayın. Yarım su ardağı su koyup ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayın. Ispanakların pişmesine yakın yulaf ezmesini ekleyip karıştırın. Yulaflar iyice yumuşayıp kalan suyu çekince ateşten alın. Üzerine yoğurt döküp yedirin.
2-Pekmezli Mısır Gevreği:
1 çay bardağı mısır gevreği 1 çay bardağı yulaf ezmesi 1 çay bardağı soğuk süt 2 kaşık yoğurt 1 yemek kaşığı pekmez İstenirse küçük doğranmış meyveler
Mısır gevreği ve yulafı bir kasede karıştırıp üzerine yoğurt, süt ve pekmezi dökün. Hepsini iyice karıştırıp isterseniz küçük doğranmış mevsim meyvelerinden üzerine dökün.
3-Bebe Krep:
1 çay bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı kepekli un yada tam buğday unu kuru kayısı ve kuru üzüm
Yumurta, süt ve unu hiç pütür kalmayacak şekilde mikser yada çırpma teli ile iyice çırpın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ sürüp ısıtın. Bir kepçe hazırladığınız hamurdan döküp tavanın tüm dibine yayın. Alt tarafı pişerken siz üst kısmına kayısıları kesip ağız, kuru üzümlerle göz yapın. Alt tarafı iyice pişince çevirin. İkinci yüzüde bir dakika kadar pişirip alın. Çocuğunuz bunu elleri ile tutup kendi yiyebilir.
Alternatif: Üzerine kayısı ve üzümleri koymadan iki yüzüde pişirip yarısına taze kaşar koyup ikinci yarıyı üzerine kapatın. Tavada peynir eriyene dek tutup tabağa aktarın. Dilimlere bölüp yine elleri ile yemesi için çocuğunuza verebilirsiniz.
4-Balık Ekmek:
1 yumurta 2 dilim siyah yada kepekli ekmek 1 büyük dilim taze kaşar yada dil peyniri Çeyrek su bardağı süt
Yumurta ve sütü küçük bir kasede iyice çırpın. Kaşar peyniri iki dilim ekmeğin ortasına koyup hazırladığınız bu sandöviçi yumurtalı karışımın olduğu kaseye oturtun. Bir süre sonra ters çevirip ekmeğin tüm yumurtalı sütü emmesini sağlayın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ sürüp kısık ateşte iki yüzünüde hafi kızarana dek pişirin.
5-Menemen:
1 adet orta boy kırmızı domates 1 yumurta 1/2 adet yeşil biber 1 parmak kalınlığında dil peyniri nane, maydanoz çok az sıvı yağ
Domates ve biberi yıkayıp incecik doğrayın. Orta boy bir sahana çok az sıvı yağ koyup ısıtın. Domates ve soğanı içine atıp çok az miktarda su ilave edin. Karıştırıp kapağı kapalı olarak pişirin. Bomatesler yumuşayınca dilpeynirlerini küp kesip ekleyin. Yumurtayı kırın, karıştırın. Tümü pişince ocaktan alıp üzerine nane ve maydanoz dökün.
6-Parmak Tavuk:
Parmak büyüklüğünde kesilmiş tavuk yada balık fleto Bir kase ekmek kırıntısı 1 yumurta 1 kase un
Kepekli ekmek dilimlerini fırın tepsisine yan yana dizip fırının ızgarasında iki tarafınıda kızartın. Daha sonra bunları Blender'da un gibi parçalayın. Bu yöntemda galeta unundan daha lezzetli bir sonuç alacaksınız.Kullanmadığınız kısmı kavanoza koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Tavukları parmak şeklinde dilimleyin. Balık hazırlıyorsanız kılçıksız olmasına özellikle dikkat edin. Bu parçaları önce unu, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada ekmek kırıntılarına bulayın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdırın pane yaptığınız tavuk yada balık parçalarını tavaya koyup her tarafları kızarana dek pişirin. Hafif soğuduktan sonra eli ile tutup yemesi için çocuğunuza verin.
kurabiye
1/2 su bardağısıvı yağ 2/3 su bardağı pekmez 1 yumurta 1/2 su bardağı süt 2 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1/2 paket kabartma tozu İstenirse kuru üzüm ve kayısı
Bir kasede sıvı yağ ile pekmezi çırpın. Yumurtayı kırıp çırpmaya devam edin. Yulaf ve sütü ekleyin. En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Tümünü iyice çırpın. İsterseniz küçük, küçük kesilmiş kuru kayısı ve kuru üzüm koyabilirsiniz. Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine kaşık yardımı ile küçük toplar yapıp koyun. Isınan fırında 15 dakika pişirin. Bu kurabiyeyi yoğurt yada sütle karıştırıp ikindi kahvaltılarında yedirebilirsiniz. Yada kendisi eli ile tutarak da yiyebilir. Kapalı kavanozda buzdolabında saklayın
ÇİLEK REÇELLİ KEK ( 4 kişilik )
Malzemeler : 1 yumurta 1, 5 su bardağı un 1/ 2 su bardağı toz şeker 1/ 2 su bardağı süt 1/ 2 su bardağı çilek reçeli 60 gr. margarin
Hazırlanışı : Margarin, şeker ve yumurtayı yumuşak kıvama gelinceye kadar çırpın. İçine un, kabartma tozunu ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Derin ve ısıya dayanıklı bir fırın kalıbını yağlayın. En alta reçeli dökün. Hazırladığınız karışımı dikkatlice reçelin üzerine dökün. Üzerine alüminyum folyoyu kapatın. Kenarlarını sıkıştırın. Kalıbı içinde 5 cm. su olan başka bir tencerenin içine oturtun. Yüksek ateşte biraz piştikten sonra ateşi kısın. Bir saat daha pişirin. Suyu eksildikçe tekrar ekleyin. Kabı ateşten alın ve tatlının kenarlarını bıçakla kalıbından ayırın.Soğuduktan sonra kekinizi servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
|
Back To Top |
|
GONDEREN: Almira on 12/15/2008 18:24:26 |
|
ZENCİ KEK
Malzemeler : 3 yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 3 bardak un 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı : Mikserde yumurta ve şekeri çırpın. Yağı, kakao ve sütü ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
Geri kalan karışıma unu ve kabartma tozunu ilave edin.170 dereceye ısıttığınız fırında pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine ayırdığınız karışımı gezdirerek dökün.
Bebek ve Çocuk Menüleri ( 1-2 ve 3-6 Yaş Örnek Listeler ) 1-2 Yaş
Sabah : 1 adet yumurta, yarim dilim ekmek, 1 küçük bardak süt, bir fincan portakal ve domates suyu
Ögle : 1 kepçe kiymali sebze yemegi, 2-3 kasik yogurt, 1 ince dilim ekmek
Ikindi : 1 küçük bardak süt, bir dilim kek
Aksam : 1 kepçe mercimek-bulgur karisimi koyu çorba veya pilav, 2-3 kasik yogurt, 1-2 adet meyve veya meyve suyu, 1 ince dilim ekmek
Yatarken: 1 bardak süt
3-6 yas okul öncesi
1. Gün
Sabah : Süt (bir küçük bardak), 1 adet yumurta, 1 ince dilim ekmek, 1 küçük portakal veya suyu
Ögle : Tepsi köfte, patates, havuç veya bezelye garnitürlü, ayran
Ikindi : Meyve
Aksam : Kiymali sebze yemegi, yogurt
2. Gün
Sabah : Süt, 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 ince dilim ekmek, 1 küçük portakal
Ögle : Yumurtali sebze yemegi, bulgur pilavi, cacik
Ikindi : Ayran
Aksam : Orman kebabi (küçük parça et, patates, havuç veya kabak), meyve
3. Gün
Sabah : Süt, tahin-pekmez, 1 dilim ekmek, 1 küçük portakal
Ögle : Yumurtali-peynirli makarna, salata veya sögüs sebze
Ikindi : Meyve
Aksam : Küçük parça etli sebze yemegi, pilav, cacik
4. Gün
Sabah : Süt, 1 adet yumurta, haslanmis patates
Ögle : Kemiksiz küçük parça tavuk-pilavli,cacik
Ikindi : Meyve
Aksam : Kirmizi mercimek çorbasi, yumurtali patates salatasi
5. Gün
Sabah : Süt, tahin-pekmez, 1 dilim ekmek, 1 adet portakal
Ögle : Kiymali soslu makarna, yogurt
Ikindi : 1 salatalik veya meyve, bir küçük pogaça
Aksam : Küçük parça etli nohut yahnisi, bulgur pilavi, cacik
6. Gün
Sabah : Süt, bir küçük ekmek üzerine peynir, 1 adet portakal
Ögle : Küçük parça etli sebze yemegi, sütlaç
Ikindi : Limonata veya ayran, bir küçük dilim börek
Aksam : Yayla çorba, zeytinyagli sebze yemegi, meyve
7. Gün
Sabah : Süt, 1 adet yumurtai haslanmis patates, domates
Ögle : Kiymali sebze, zeytinyagli dolma veya sarma, yogurt
Ikindi : Asure
Aksam : Sulu köfte, börek, salata
8. Gün
Sabah : Süt, tahin-pekmez, 1 dilim ekmek, 1 adet portakal
Ögle : Omlet, zeytinyagli taze sebze yemegi, meyve
Ikindi : Limonata, 1 küçük dilim kek
Aksam :Balik izgara veya bugulama, patates sote salata
|
Back To Top |
|
|