Toplam bakislar: 46750 - Toplam yanitlar: 138 |
|
Ödünc hancer öldürmez beni
Bir küfür gibi kara kayis dilini verbinlerce kez açıklasam dadilini çözemediğim ihanetgel birde bende dene kendinine sen öldürebiliyorsun beni bu cenktene ben yenebiliyorum seniyazıldığın mevsime çok su ver kendi izindengiden yolları suçlarından arındırarkanda kaldı seni ilerde bekleyenlerunutkan şiirler kopmuş alıntılarhiçbir zaman kullanamadığın hatıralarlaKendime yazdigim yasam Öyküsü
ah, bu kadar aşk herkesi yanıltırgelme üstümeboşalmış yeminlerin bileğiben sandığın sözcüklere vuran askimdirödünç hançer öldürmez beniya başka bir silah seç kendineYa birak baskasinin ellerini ölüm aşkın işidirkork benden sevgilimahiretin olurum seninbu kadar çok seven öldürmesini de bilirBen seniçok yanılmış kalplerin sağlamlığıyla sevdimGücümdü gücsüzlügümEy, izini sürdüğüm Ruhumdaki kara gölge,büyüttüğüm oğullarımı bir bir elimden alan hayatyanıltma beni, beni bana yakıştırSon darbeden önce ilk sözü söyleyemeyen!kolay değil ödenmiş hayatın katili olmakkör eder hançerini içimin gücüÖlümü göze alan yasamasinida bilir Ödünc hancer öldürmez beni
Bir küfür gibi kara kayis dilini verbinlerce kez açıklasam dadilini çözemediğim ihanetgel birde bende dene kendinine sen öldürebiliyorsun beni bu cenktene ben yenebiliyorum seniyazıldığın mevsime çok su ver kendi izindengiden yolları suçlarından arındırarkanda kaldı seni ilerde bekleyenlerunutkan şiirler kopmuş alıntılarhiçbir zaman kullanamadığın hatıralarlaKendime yazdigim yasam Öyküsü
ah, bu kadar aşk herkesi yanıltırgelme üstümeboşalmış yeminlerin bileğiben sandığın sözcüklere vuran askimdirödünç hançer öldürmez beniya başka bir silah seç kendineYa birak baskasinin ellerini ölüm aşkın işidirkork benden sevgilimahiretin olurum seninbu kadar çok seven öldürmesini de bilirBen seniçok yanılmış kalplerin sağlamlığıyla sevdimGücümdü gücsüzlügümEy, izini sürdüğüm Ruhumdaki kara gölge,büyüttüğüm oğullarımı bir bir elimden alan hayatyanıltma beni, beni bana yakıştırSon darbeden önce ilk sözü söyleyemeyen!kolay değil ödenmiş hayatın katili olmakkör eder hançerini içimin gücüÖlümü göze alan yasamasinida bilir
|
Back To Top |
|
Affet...
Affetmeyi beceremedigim icin bir turlu, saatleri saymakta bu denli sabirsiz oldugum icin, cocukluguma kiyip da oyuncaklarimi cope atmayip; en olmadik zamanlarda ortaliga sactigim icin, en sevdigin yemegi pisirmeyi ogrenmemekte inat ettigim icin...
Af diledigim icin affet.
Affedilmeyi hak etmedigim icin belki de.
Bencilliklerimi affet, bencillerin en basinda yer alirken; bencilligi inkâr ettigim icin,ozur dilemeyi bir turlu beceremedigim icin affet...
Yalnizligi cektiginde canin, yalniz birakmadigim icin; soguk odada sicakligi istediginde seni yalniz biraktigim icin;
Cezalarim icin, sebepsiz cezalandirmalarim icin affet...
Oldugum icin bagisla yok olan varligimi,topragima su serp ki anlayayim bagisladigini...
Sevdigin sarkilarin en sevdigin nakaratina gelince sesimle bastirdigim icin melodilerini,
En olmadik zamanda yildigim icin,yildirdigim icin..
Kaybetmis rolu yapan "kazanan" oldugum icin kimi zaman..
Devrik, carpik, imlasi bozuk cumlelerim icin affet...
Vazgecisimi affet.
Vazgecemedigim icin affet...
Oldugum icin bagisla. toprak serp avuclarinla erimekte olan varligima...
Cumlelerimi sana degil de su carpik curpuk yesil sayfalara doktugum icin;
Simdiye kadar soyledigim gercekler icin;
soylemedigim yalanlar icin;
Oldugum icin;
affet...
"Affet" dedigim icin AFFETME . . .
|
Back To Top |
|
Ayrılık Sevdaya Dahil
Açılmış sarmaşık gülleri kokularıyla baygın En görkemli saatinde yıldız alacasının Gizli bir yılan gibi yuvarlanmış içimde kader Uzak bir telefonda ağlayan yağmurlu genç kadın Rüzgar uzak karanlıklara sürmüş yıldızları Mor kıvılcımlar geçiyor dağınık yalnızlığımdan Onu çok arıyorum onu çok arıyorum Heryerimde vücudumun ağır yanık sızıları Bir yerlere yıldırım düşüyorum Ayrılığımızı hisettiğim an demirler eriyor hırsımdan Ay ışığına batmış karabiber ağaçları gümüş tozu Gecenin ırmağında yüzüyor zambaklar yaseminler unutulmuş Tedirgin gülümser Çünkü ayrılık da sevdaya dahil çünkü ayrılanlar hala sevgili Hiç bir anı tek başına yaşayamazlar Her an ötekisiyle birlikte herşey onunla ilgili Telaşlı karanlıkta yumuşak yarasalar Gittikçe genişliyen yakılmış ot kokusu Yıldızlar inanılmıyacak bir irilikte Yansımalar tutmuş bütün sahili Çünkü ayrılmanın da vahşi bir tadı var Öyle vahşi bir tad ki dayanılır gibi değil Çünkü ayrılıklar da sevdaya dahil Çünkü ayrılanlar hala sevgili Yanlızlık hızla alçalan bulutlar karanlık bir ağırlık Hava ağır toprak ağır yaprak ağır Su tozları yağıyor üstümüze Özgürlüğümüz yoksa yalnızlığımız mıdır Eflatuna çalar puslu lacivert bir sis kuşattı ormanı Karanlık çöktü denize Yanlızlık çakmak taşı gibi sert elmas gibi keskin Ne yanına dönsen bir yerin kesilir fena kan kaybedersin Kapını bir çalan olmadı mı hele elini bir tutan Bilekleri bembeyaz kuğu boynu parmakları uzun ve ince Sımsıcak bakışları suç ortağı kaçamak gülüşleri gizlice Yalnızların en büyük sorunu tek başına özgürlük ne işe yarayacak Bir türlü çözemedikleri bu ölü bir gezegenin soğuk tenhalığına Benzemesin diye özgürlük mutlaka paylaşılacak suç ortağı bir sevgiliyle Sanmıştık ki ikimiz yeryüzünde ancak birbirimiz için varız İkimiz sanmıştık ki tek kişilik bir yalnızlığa bile rahatça sığarız Hiç yanılmamışız her an düşüp düşüp kristal bir bardak gibi Tuz parça kırılsak da hala içimizde o yanardağ ağzı Hala kıpkızıl gülümseyen sanki ateşten bir tebessüm zehir zemberek AŞKIMIZ !...
|
Back To Top |
|
Koynumun En Yavan Yalnızlıkları, Adı Sen Yasaklı Sevdaların Vazgeçmiş Umutları, Sesini Duyur Hadi, …. Sana Aç Yüreğimin Çıkmazları , Sana Tutsak Kendim…. Suskun Bakışlarımın Ardından ki Hüznün Bir Bileni de Yok Hani,Neden Sen Sebebi..
Bilirdim de Sana Satmadan Önce Ruhumla Tenimi…Hiç Aşka Kanıcak Kadar Aciz miydim Oysa,
Yanılmışım, Yanılgın…. Sana Kadarmış Namusum, Sana Uzanmış Yollar, Senle Sonmuş Her Şey…
Bir Yalanı Kuşanıp, Rüzgara Adını Sunmak, Uçursun Diye , Kimsesin Duyamayacağı Şehre..Bensizliğe…
Dudaklarında Gecelerden Ayaz… Gözlerinin Dolusunda Saklı Yalnızlıklar, Yüreğinin Kuytusunda Namussuz Kahkahalar….
Çığlık Çığlığa Susarım….. Hangi İsyan Kuşatır Beni,Bir Tutam Günahıyla… Söyle Sen Hadi….
Kahverengi Yalnızlıkların Ellerıine Kınamı Yakmış Kan Kırmızı Günü….
Şimdi Salıncağını Rüzgarım Mı Sallar , Başını Öne Eğip Yalnızlıkların Geçmişine Mi Ağlar….
Ayakların Çamur Mu Bağlar Düşlerinde..Bir Adım Bile …….. Adını da Sildim Hani Dudaklarımdan ….
Kalemimin Sivri Ucu da Yazmaz Oldu ,Ucu Kırık Cümlelerimi, Adı Sen Sevdaları Kelimelere Sattığımdan Beri…
Şimdi Çok Kalabalık Yalanlar ,Hatıraları Acıtmayacak Kadar Küflü….
Bilirimde Ayrılık Bakışların Beni Arar ,Ben Kendimden Kaçarım Sensiz….
Tenimi Dola…. Ellerin Kefenim… Gözlerinin Kuytusuna Çek.. Ardına Göm Beni…
Sonra Yine Sev Bir Diye Bin Kez Öldür Beni… Vazgeç Benden ,Yeni Güne Gebe Yalnızlıklarıma Doğur Beni…. Sonra Yine….
Bakışlarıma , Cümlelerime , Yüreğime Vurul…. Şafaklarımda Acın, Şakaklarımda Kanın….
Kınından Çek Bir Kez Diye Bin Söz Vur Beni…. Şimdi Sen , Üzerime Sevdanı Dök …
Yak Beni…. Şehirler Dökülür İsyanlarımdan,Bir Sana Kalır Kahrım,Bir Sona ,Bir Tutsağı Saklar İçim…. Şimdi,
Boş Bir Akşam Üstü Kadar Dolusun İşte,Özleyişse Sahte Bir Sen Bu Şehrin Es Geçmişliğinde….
Ve Ben Yarası Derin Serzenişleri Asıp Dudaklarımın Arasında,Bir Başka Yalana Doğuracağım Sesini…
Kimse Dinlemesin Diye Hevesini Keseceğim Nefesimi… Sen Yasaklı Sevgili..
..Unutma Sen Sebebimsin Sen Sonumsun..
|
Back To Top |
|
Gitgide Alışıyorum Sana; Hic bir aliskanlik bu kadar guzel olamaz. Ellerin ellerimden uzakta nasil gucsuzum bilemezsin. Yanimda oldugun zamanlar sigara dumani gibi cigerlerime doluyor alkol gibi damarlarima yayiliyorsun. Durmadan basim donuyor verdigin hazdan.
Aliskanliklar daima korkutur beni; dusun ki ben yasamaya bile aliskin degilim. Kendimi kendime alistiramadim yillardir fakat simdi sana alisiyorum.
Alistikca ozlemim artiyor daha yogunlasiyor. Yalniz icimde garip bir korku var. Sana tum alismaktan degil seni kendime alistirmaktan korkuyorum. Bir gun sana simdi verdiklerimden daha guzelini daha degerlisini verememekten korkuyorum. Bir gun ansizin olmekten ve seni bana olan aliskanliginla yapayalniz birakmaktan korkuyorum. Oysa ki her zaman ve gunun her saatinde yaninda olmaliyim senin. Bana alismis olmaktan pismanlik duyacagin bir dakikan bile olmamali. Butun zamanlarini zamanlarimla karistirip emsalsiz bir zaman bilesiminde yasatmaliyim seni. Uykularda bile ayni ruyayi gormeliyiz.
Her seyin ve her zevkin yarisi senin olmali yarisi benim.
"Bana alis" demeyecegim. nasil olsa alisacaksin bir gun. Simdi cirkinligimde guzellikler bulan o gozlerin o zaman en guzeli gorecek bende! Aliskanliginla sevginle yepyeni bir "ben" yaratacaksin benden!
ilk defa sevilmenin urpertileri icindeyim inan. Sevgimle mukayese edebilecegim tek seyi beni sevmende buldum. Omrumde kimse bana sevmenin gerekliligini ogretmedi. Kimseden sevgisini istemedim verdiler almadim. Bencildim bir zamanlar hic sevmemis oldugumu kendi kendime biraz da utanarak itiraf ediyorum. Asil buyuk sevgiyi seni sevmekte buldum ve sevgim senin sevginle degerleniyor ayri bir anlam kazaniyor.
Sevgin olmasaydi degersiz bir cam parcasiydim. Sevginle bir aynayim simdi. Bana bakanlar bastan basa seni gorecekler icimde.
Bir zincirin iki halkasiyiz seninle anliyor musun? Ayni kadehte karismis iki ickiyiz. İki kelimeyiz seninle birbirini tamamlayan. Her yerde iki oldugumuz icin bir butun haline geliyoruz durmadan.
Aliskanligim devamli sana cekiyor beni. Durup durup dudaklarini opmek geliyor icimden. Saclarini oksamak geliyor ellerini tutmak geliyor. Kokunun tenime sindigini hissediyorum geceleri. Teninin dudaklarimda eridigini hissediyorum. Boynunun en guzel yerini benden baska kimse bilemez artik; seni kimse benim kadar benimle bir butun olduguna inandiramaz.
Gitgide bu aliskanligin icinde kayboldugumu goruyorum. Beni yasadigim zamanin disina cikariyorsun. Bir gun tarih oncesinde yasiyoruz bir gun bulutlarin ustunde. Acilmis butun kuyularin derinligi icimde seni buldugum yer kadar derin degil.
Aliskanlik kozasini oren bir ipekbocegi gibi gitgide tamamliyor bizi. Korkunc bir yangin basladi yureklerimizde. Ozlem kiskanclik arzu ne varsa icimizde hepsi birden bire tutustu. Hic bir su bu atesi sonduremez artik. Bu yangin biz birer kor haline gelinceye kadar surecek.
Once bakislarimiz alisti birbirine sonra parmak uclarimiz.
En mutlu oldugumuz yerde en guclu olacagiz seninle. Geçmişteki tüm alışkanlıkların bana alışmanı önleyemez artık.
iyi Ki Hayatıma girdin:yapis: :ask:
|
Back To Top |
|
BEN O YÜREĞE AŞIĞIM Bir deli hali var ama çok samimi Ben onun deli yüreğine aşığım Öyle manyak öyle içtenki kalbi Ben onun o manyak yüreğine aşığım Aslında baksan güzel biri değil Boylu poslu ahu gibi değil Bazen şımarık çok ciddi değil Ben onun çocuksu yüreğine aşığım Onun yanında çok huzur buluyorum Sanki bir deniz havası soluyorum Öyle ki bir kadehle sarhoş oluyorum Ben onun bu eşsiz yüreğine aşığım Bazen kızıyorum beni gıcık ediyor Kafamı bozuyor çok sinirlendiriyor Ama hemen anlayıp alttan alıyor Ben onun bu turab yüreğine aşığım Gözleri cıvıl cıvıl bir çocuk gibi Öyle giyiniyor ki serseri gibi Bazen çok sert oluyor bir erkek gibi Ben onun o mert yüreğine aşığım
Çok sulu gözlü hemen döküyor Biraz dertlense o an ağlıyor İşte bu beni çok mahvediyor Ben onun akan gözyaşına aşığım Asi bir yapıda mavi yürekli Sevdiği uğruna ölür o belli Bana bir bebek gibi davranan biri Ben onun bu ana yüreğine aşığım Leyla oysa mecnun benim Şirin oysa Ferhat benim Bende onun için dağları delerim Ben onun dağ gibi yüreğine aşığım Beni herkes kaldırmaz hayli deliyim Tepem atar bazen çok sinirliyim Bir mayın tarlasıyım dikkatli gezin Ben onun bende patlayan yüreğine aşığım Öyle yazacak çok şey var ki Onu nasıl anlatsam bilemiyom ki Tarifi yok anlatamıyom ki Ben onda tarifziz yüreğe aşığım Evet ben onu çok seviyorum Sanki onda şadımanı buluyorum Gün geçtikçe ona daha da bağlanıyorum Ben onun bu bendeki yüreğine aşığım ben o yüreğe aşığım
|
Back To Top |
|
|