Toplam bakislar: 46752 - Toplam yanitlar: 138 |
|
Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman
Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara, bozulmamış ütüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim sana Şimdilik bağlayıcı bir takvim sorma bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Ay, şafağa yakın bir mum gibi erimeden Dağlar çivilendikleri yerde çürümeden Bebekler hayta hayta yürümeden Geleceğim diyorum, geleceğim sana Ne olur kesin bir takvim sorma bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Beklesen de olur, beklemesen de Ben bir gök kuruşum sırmalı kesende Gecesi uzun süren karlar-buzlar ülkesinde Hangi ses yürekten çağırırsa beni sana Geleceğim diyorum, takvim sorma bana Ihlamur çiçek açtığı zaman.
Bu şiir böyle doğarken dost elin elimdeydi Sen bir zümrüd-ü ankaydın, elim tüylerine değdi Sevda duvarını aştım, sendeki bu tılsım neydi? Başka bir gezegende de olsan dönüşüm hep sana Kesin bir gün belirtemem, n`olur takvim sorma bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Eski dikişler sökülür de kanama başlarsa yeniden Yaralarıma en acı tütünleri basacağım ben Yeter ki bir çağır beni çiçeklendiğin yerden Gemileri yaksalar da geleceğim sana Oniki ayın birisinde, kesin takvim sorma bana Ihlamur çiçek açtığı zaman.
Bak işte, notalar karıştı, ezgiler muhalif Hava kurşun gibi ağır, yağmursa arsız Ey benim alfabemdeki kadim Elif Ne güzellik, ne de tat var baharsız Güzellikleri yaşamak için geleceğim sana Geleceğim diyorum, biraz mühlet tanı bana Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman; Ben, güneş gibi gireceğim her dar kapıdan Kimseye uğramam ben, sana uğramadan Kavlime sadıkım, sadıkım sana Takvim sorup hudut çizdirme bana Ben, sana çiçeklerle geleceğim Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.
|
Back To Top |
|
Agora Meyhanesi
Ahmet Selçuk İlkan
Sana bu satırları, ılık bir sonbahar akşamının Felç olmuş köşelerinden yazıyorum.
Beşyüz mumluk ampullerin karanlığında, Saatlerdir boşalan kadehlere, şarkılarını dolduruyorum.
Her zeytin tanesine, O, o simsiyah bakışlarını koyuyorum. Ve, ve kaldırıyorum kadehimi, Bu rezilce yaşamın şerefine içiyorum.
Burası Agora Meyhanesi, Burada yaşar aşkların en şahanesi,Ve en divanesi.
Burada saçların her teline bir galon içilir, Gözlerin her rengine bir şarkı seçilir. Sen, sen bu sekiz köşeli meyhaneyi bilmezsin, Ama, ama bu sekiz köşeli meyhane seni bilir.
Şimdi, şimdi içimde sokak fenerlerinin yanlızlığı, Boşalan ellerimde kahreden bir hafiflik. Bu akşam umutlarımı meze yapıp içiyorum, Elimde değil, bu bir namuslu serserilik.
Dışarda hafiften bir yağmur var, Bu gece, bu gece benim gecem Gönlümde bütün dertlerin hora teptiği gece bu. Cama vuran her damlada seni hatırlıyorum Ve sana susuzluğumu.
Birazdan plaklarda şarkılar susar, kadehler boşalır, Mezeler tükenir, umutlar biter.
Biraz sonra, biraz sonra bir mavi ay doğar tepelerden, Bu sarhoş şehrin üstüne. Sen, sen bakma benim delice efkarlandığıma, Mendilimdeki gözyaşlarını da boşver.
Yarın, yarın gelir çamaşırcı kadın, Her şeyden habersiz onu da, onu da yıkar. Sen, sen mesut ol yeter ki, Ben, ben olmasam da ne çıkar.
Dedim ya, burası Agora Meyhanesi.
Bir tek iyiliğin bütün kötülüklere meydan okuduğu yer.
Burası Agora Meyhanesi, Burada yaşar aşkların en şahanesi,Ve en divanesi.
|
Back To Top |
|
Sen Varsan Varım Artık
Seninle biten bir gecenin sabahından Yine sana sesleniyorum yar.. İznin olursa yüreğine ihtiyacım var. Bırak gözlerin gözlerimde kalsın Yüreğimin yüreğine söyleyecekleri var..
Sana seni anlatacağım için midir bilmem ama İlk defa cümlelerimde bir telaş var Nefes nefese hecelerim Sevdan uğruna bir araya gelmek için savaşıyor harflerim Belki de bundan sonra hep kifayetsiz kalacak şiirlerim Seni hak ettiğin gibi anlatamayacakları için Biliyorum boynu bükük olacak bundan sonra cümlelerimin..
Sevdiğim.. Yoluna öldüğüm, “ ömrüm “ dediğim Sebebim..
Sesin sesime değdiğinde İçime çizdiğin gökkuşağının bütün renklerini, “ seviyorum seni “ dediğinde Yüreğimde kanat çırpan kelebekleri, Ayı, yıldızı, güneşi, Günleri, ayları, seneleri, İsmini, cismini, soluduğun nefesi Sebebi sen olduğun için seviyorum
İçimde biriken bütün tereddütlerin üzerini çizerek, Zincire vurduğum bütün duygularımı azad ederek, Sana ait olduğumu, benim olduğunu bilerek, Seni sevmeyi seviyorum yar “seni seviyorum..”
Sen benim miladımsın.. Senden öncesi ve senden sonrası var artık Ben her şeyimi Senden sonrasına emanet ettim Seninle geçecek bir ömre “ helal “ Sensiz alınacak tek bir nefese bile ” haram“ dedim
Konuşurken bitmesin dediğimiz Uğruna savaş açtığımız saatler tanık Unutma yar unutma Ben, sen varsan varım artık
|
Back To Top |
|
Yıldızlara Kapat Gözlerini
Yine güneşin üzerine zifiri karanlıklara örtüldüğü gecelerden sesleniyorum sana... Yıldızların geceye, sevdanın yüreğime vurduğu saatlerdeyim yine.. Üç duvar ve duvarlara sinmiş yalnızlık.. İçimde sensizlik yalpalıyor sessizliği... Ürperiyorum sokağımı işgal eden ayazlardan. Acılarının bağdaş kurup oturmuş yalnızlıklarda dayanma sebebin olan.... Gamzelerimden seni mahrum etmekten korkuyorum... Sana sığınıyorum.. Göz çukurlarının altındaki ince cizgilere sığınıyorum...
Yüreğimi sana bırakıyorum... Gece değil gözlerinde yaşanan... Sanki sıcak bir deniz gibi gözlerindeki nem.... Bırak ne olur yüreğinden nefes alayım kurak topraklarıma... Bir dem cekeyim hücrelerinin ateşe vurulduğu saatlerde.. Ve karanlıklar üzerime cullanmadan gözlerindeki güneşi sereyim karanlıklarıma. Yağmurların fırtınalara sarılmadan ben yüreğindeki Cennete gireyim.. Hadi ellerini uzat... Yıldızlarin icinde yeniden doğalim .... Ummanların derinliklerini korkutmasin seni... Yıldızlara kapat o gülen gözlerini.
Bu sabah perdeleri açmayacağım gül yüreklim..
Yüreğimde" güneşim" olmuşken yüreğin, karanlıklara gülümsüyorum bir cocuk misali... Gamzelerimde acan gülüşlerin varken baharlara küskünlügümü ilan ediyorum.... Bırak acıların ecel tarlam olsun... Gözyaşların ise son nefesim.. Kücücük ellerimle gecelerin koynunda ıslattığın gözbebeklerini silemesem de.... Bırak yüregindeki tüm umutları bir nefes diye içime cekeyim... Aslında bir özür borcluyum sana.... Gözyaşlarından düşen her damlayı yüreğimle öpemediğim icin...
Yüreğine düşen sızıları ve sancıları söküyorum ellerimle... Gözlerini ıslatan yağmurlarla kavgalardayım.. Aldırma gömleğimin kan revan icinde olduğuna... Bırak aksın canımdaki nefesim yollarına... Aksın ki gönül bahcendeki kuru toprakları kanımla ıslansın... Sen uyurken geceleri, ben sana gelmekteyim... Saclarını çözüyorum kırmızı tokalarından, her teline yıldızları giydirmek için... Ben nefesini geceye bıraktığın dudaklarindan bir dem sıcaklık alıyorum.. Ne olur kızma , seni öpmek icin değil ; kuruyan dudaklarına Cennetin mis kokan nehirlerini bırakmak icin...
Ve bir gün karanlıklarda kalırsam, gözlerindeki güneşi giydirecegim gözlerime... Bir gün ayazlarin icinde uykusuzluğa isyan edersem, Yüreğindeki Cennetin en güzel bahcelerine uzanıp huzuru doldurucağım gecelerime... Sen " hasretini ve umudunu " ektiğin ciceğe ben her gün yüreğimin denizlerinden sevdamı bosaltacağım... Ektigin cicege dokunduğun her an ben uzaklardan senin icin bir beyaz güvercin kanatlandıracağım.. Kanatlarında yüreğim, gözlerinde ise gülen gamzelerimin olduğu..
Hadi, uyu ne olur birazdan sabah olacak... Gözlerini kapat.. Sanma ki ben seninle uyuyacağım.. Sen uyudugun zaman kirpiklerine gökkusagın en güzel renklerini dikmekle uğraşmalıyı.. Ve ki sen güneşe gözlerini açtığında ben karanlıklarda sana ve yüreğindeki günahlarına yanıyor olacağım.. Ve sen baharlara gülümserken, acılarla yaralanmış bedenine yüreğimin sevda elbiselerini giydirecegim.... Korkma, sancılarından... Gözlerini kapat sen... Gözlerini güneşe açtığında ben olmayacağım yanında.. Ama ben senin ruhunun en derinlerinde sana yaşıyor olacağım....
" Sen ki gül yüreklim; Karanlıklarıma gülümseyen güneşim, Acılarımda sığındığım nefesim, Gülümsediğimde gamzelerimsin... Hadi gözlerini kapat yıldızlara. Ve ben, gözlerindeki Cennetin icinde nefes alıyor olacağım.."
|
Back To Top |
|
NE ZAMAN AYRILIK SAATİ GELSE
Ne zaman ayrılık saati gelse
En vazgeçilmez yerinde yaşamın
Duysak ayak seslerini akşamınVe sokaklardan el ayak çekilse
Bir ürpertiyle duyarım o zaman
Seni çağıran sesi uzaklardan
Bir gariplik çöker içime birden
Kalan tek anı gibi bir devirden
Durmadan çalınır o gamlı beste
Sanki bilir de hazin öykümüzü
Bulutlar ağlar, kararır gökyüzü
Bir çaresizliği anlatır gibi
Birden değişir gözlerinin rengiMavi solar, koyulaşır yeşilse
Sarınca ruhunu eski bir hüzün
Uçar gider pembeliği yüzünün
Uzatsan özlemle dudaklarını
Tüm ağaçlar döker yapraklarınıNe çiçek kalır ortada, ne bahçe
Sadece uğultusu o rüzgarın
Ve bir umut kırıntısı, belki yarın
Bir fırtına çıkmışcasına, büyük
Içimizdeki güllerin boynu bükükBir zaman kalakalırım öylece
Neden sonra gittiğini anlarım
İçimde güller ağlar, ben ağlarım
|
Back To Top |
|
ayrılık kıskançlığın ta kendisidir ayrılık savaşın en büyük göstergesidir ayrılık ölümdür, ölüme kucak açmaktır ayrılık gururdandır, onurdandır ayrılık sevimsizdir ayrılık GÖGÜSLEMEKTİR ayrılık düşünmektir ayrılık yolculuktur ayrılık gitmektir ayrılık şaşkınlık yaratır ayrılık en değersiz unsurdur ayrılık kavgayla başlar ayrılık umuda kaçmaktır ayrılık dört duvar arasındadır ayrılık aykırılıktır ayrılık bedeninden kopmasıdır insanın ayrılık deniz milidir, insanın pusulasıdır ayrılık zamandır ayrılık üzülmektir ayrılık şımartılmıştır ayrılık iki ipin ucuna tutunamamasıdır ayrılık sevdadan başlar ayrılık bir ezgiden başlar ayrılık bir anlamda doğruluktur ayrılık yanlışa neden olur ayrılık bir öyküde, bir şiirde, bir kitapta başlar ayrılık dağların tomurcuklarındadır ayrılık çiçek açtırmaz ayrılık yitirmektir ayrılık gece olunca başlar ayrılık gündüzün konuşmalarıdır ayrılık tutuklu kelimelerin imgesidir ayrılık şairlerin başını yakar ayrılık edebi yolculuğa çıkarır insanı ayrılık kimsesizliktir ayrılık beyazdan kararır ayrılık mutluluğa yol açacağını düşünür ayrılık kendini kandırmasıdır insanın ayrılık yabancılaştırılmıştır ayrılık eser, estirir ayrılık çözümsüzlüğü bitirir ayrılık ihtiyaç duyarsın ayrılık değişimdir ayrılık insanın elini şaraba uzatır ayrılık gözetmeksizin… ayrılık ilktir ayrılık hiç düşünmediğin yerde karşına çıkar ayrılık pazarlıktır ayrılık öfkeden başlar ayrılık mektuptadır ayrılık cesarettir ayrılık yasalara karşı değildir, içindedir ayrılık kanundur ayrılık insanın insana verdiği cezadır ayrılık gözyaşıdır ayrılık gül değil, gülün dikenidir ayrılık inanmaktır ayrılık yalnızlaştırmaktır ayrılık inadınadır, inadına… ayrılık küfürdür, küfürden başlar ayrılık insanı hasta eder, ilaçlaştırır ayrılık kültablasının içine sığınmasıdır insanın ayrılık yazmaktır ayrılık bu şiir gibi saçmalıktır
|
Back To Top |
|
sevgilerin en güzelini vermek için. Seni düşündüm gecelerce, en güzel düşlerimde yaşattım seni. Ne varsa sana adadım elimdekileri,
sana adadım, yüreğimin her zerresini. Yanlızca sen sev istedim, sen sar istedim, yüreğimin her köşesini. Seni gördüm nereye baktıysam, gözlerime işledim gözlerini. Ve yalandan uzak, en temiz sevdayla,
yarınlarımda bir sana yer verdim. Bir tek, seni yazdım kaderim diye, bir tek seni istedim, herşeyden çok. Sen yoksan, anlamsız dünya, anlamsız yaşamak. Sensizliği, ölümden bin beter bildim.
Gülüyorsam, mutluysam, bunca çileye inat, bilirim ki, bu senin eserin. Bir tek senin kollarındayken, yaşamayı seviyorsam, senin kollarındayken acıları siliyorsam,
her ne kadar kabul etmesende, ben seni, daha çok seviyorsam, biliyorum ki, bu senin eserin......
Ve, hiç bir zaman anlatamam, seni sevmenin tadını. Ve, doymaz yüreğim, doymaz ellerim, bedenim, seni sevmeye.. Bunca sene sonra seviyorsam kendimi, sen sevdiğin içindir beni.
Ve seviyorsam seni, bana sevmeyi öğrettiğin içindir. Sevebildiğim tek insan, sen olduğun içindir. Biliyorum ki; ne zaman dolsa gözlerim, bir an acıyla, sen sileceksin gözyaşlarımı.
Ne zaman sarılacak bir beden arasam, sen saracaksın beni. Ve, senin sıcaklığında tanıyacağım şefkati. Seninle gülecek, seninle ağlayacağım. Benim bildiğim tek gerçek, sen olacaksın hep. Ve ben,
en güzel şiirlerimi sana saklayacağım,
en güzel düşlerimi sana.. Sen yeter ki, yarınlarda, bugünkü gibi, sev beni. Senin sarhoşluğundan, hiç ayılmasın yüreğim.
Ve, ecele kadar, benimle kal, yanlız benimle. Seviyorum seni, ve bir ömür yaşatacağım, yüreğimde SEVGİNİ............
BİRTANEM
|
Back To Top |
|
|