Toplam bakislar: 46738 - Toplam yanitlar: 138 |
|
Diyemediklerim ol… Sende yaşarken bildiğim her şeyi unutayım..Varlığın alfabesinde tek bir harf olurken, sensizliğin lugatında hiçliğimin ipinde sana kaybolayım..Yitirsem dilimin ucundaki kelimeleri..Sözlerimi kaybetsem dudaklarının ben kokan yalnızlığında. Diş bilesem senin geçmediğin içi boş cümlelere..Alnından vursam öznesi sen olmayan yüklemleri. Sana sussam hep..Sen konuşurken yitirsem hecelerimi...Kekeme yalnızlığından kurtulana umut gibi, boynu bükük bir “ mim “ gibi doğrulsam senin kurduğun sevda coğrafyalarına..Sınırları henüz çizilmiş sevda ülkesinin başkenti olsa bir “ Elif “ miktarı gülümsemelerin..
Dillendiremediklerim ol….. Sokul cümlelerime..Başı dik yüreğinle ayaklandır damarlarımdaki donuk kanı..Lehçem ol söyleyemediklerimin…Senden başka yar, gözlerinden başka memleket bilmesin yüreğim..Dillendirmediğim, cümlelerimle söylemediğim kız cocuğu özlemlerimin tercümanı ol. Avaz avaz bağır beni. Susmalarımda sözüm ol dudaklarımdan dökülen...Konuştuğumda ise susuzluğum ol damarlarımdan avuçlarıma süzülen..Özüm ol canımda tazelenen..Sözüm ol dudaklarımda demlenen..
Sevmelerim ol…. Dağ başı yalnızlığına inat sen benim umutlarım ol…Uçurum dibinde körelmiş ya da köreltilmiş dilimin söyleyebildiği tek cümle ol..Bilirsin beni benden daha iyi..Beni benden fazla düşünürsün her daim..Sen ki; kar yüzü görmemiş bir ateşsin bozkır dudaklarımda düşen..Hadi küllen yüreğimin iç denizlerinde..Ellerim yaralı kelebek, kanat çırpayım kız cocuğu özlemi yarınlarına..Yüreğim imlası bozuk bir cümle, bensiz yüklemlerine şerh düşeyim..Sevmelerim ol...Seni severken dualarım yorgun düşsün dudaklarımda..Özlemim ol. Yak beni her cümlende..Sonra küllerinden doğur beni..Sana varmak olsun her yolculuğum..Sana kavuşmak olsun sonum..
Ekmek arası hasretinle çıkayım istasyonu sen olan yollara..Çığlığını toprağa saklamış yol kenarı sevdaları giyineyim..Kızgın güneşte kavrulmuş taşlar çıplak ayaklarımda serinlesin..Sana gelmeliyim..Büyümeliyim..Yetişmeliyim sana..Sen büyüme sakın..Cennet müjdecisi yaşında bekle beni..Sakın büyüme..Sana gelirken üzüm bağlarından geçeyim..Gece yarısı üşüyen tenime tütünleri sarayım..Sonra çöllere düşeyim..Musa’nın asasından kurak bozkırlara fışkıran sulardan geleyim sana..Tamara sessizliğinde eriteyim buz dağlarımı..Sonra sana kavuşayım..Elimde unuttuğun fırından taze ekmek özlemi, yüreğimde dillendiremediğin sadece saçlarını ellerinle örmek istediğin kız cocuğu özlemin…Hadi sevmelerim ol; çöl ikindisi kuraklığına aldırmadan bir gül yeşersin gözlerimizde..Öyle bir gül olsun ki; her dem “ sevdamıza “ şükreden, her an gülüşümüzde tazelenen..
Geleceğim ol.... Geçmişimden alıntı yaparak yürüdüğüm yarınlarımda öznem ol..Göremediklerimi göster bana..Diyemediklerimin sözü, yaşayamadıklarımın özü ol..Mahzeni karanlık nüfus kütüğüme gözlerinin aydınlığını vur..Güz yüzlü çocukların tazeliğini bırak avuçlarıma..Ezberine kat beni..Vur beni adının binlerce anlamına.Savur beni ıslak saçlarına..Sonra da topla beni avuçlarına..Topuklarının sesini bırak susuzluğum baş harfi yalnızlığına..Yazgıma, kaderime düş adını..Kendinden alıntı yaparak değil en yalın halinle düş gerçekliğime...Sözlerimi bitirdim..Cümlelerimi yitirdim..Geleceğim ol. Ne “ Elif” umutsuz kalsın ne de “ gül “ bozkırsız..
Gün gelir, söylemediklerimde “ söz “, Gün gelir, dillendirmediklerime “ tercüman “ olursun… Vakit geleceğime, Elif tazeliğinde umutlar ekme zamanı… Geleceği beklerken; Bize ve sevdamıza vaat edilmiş yarınlarımızı Yakup sabrı ile beklesek..Sonra da diz çöksek Yunus’un sabır sofrasına..Sussak harf harf ..Sonra İsa’nın sancısına vurulsak..İnlesek cümle cümle..Meryem’in içi kalabalık yalnızlığı dile gelse…Sonra tekrar sussak…Züleyha’nın karanlığında Yusuf gözlü aydınlıklarda yansak İbrahim vari..Sonra aşka susasak...Koşsak mavi ufuklara, anlamı sende büyüyen derinliklere..Sonra konuşsak dilsiz varlığımızla Süleyman misali..Yansak avuç avuç Mecnun’un bağrında..Sonra da Belkıs’ın saçlarında dinlensek..Üzüm bahçelerinde gölgelensek…
Hadi gözlerini kapat… Zamanın avuçlarından kurtar kendini… Vur kendini yollara.. Sensizliğin içindeki “ hiçliğime” Varlığının anlamı kat…. Geleceğimin bozkır topraklarında “ Elif “ tazeliğinde bir “ umut ” tanesi ol..
Tek gerçeğim... Aydınlık geleceğim... Sen benim Can Damarımsın . . .
|
Back To Top |
|
Herşey yapılabilir Bir beyaz kağıtla Uçak örneğin, uçurtma mesela. Altına konulabilir Bir ayağı ötekinden kısa olduğu için Sallanan bir masanın. Veya şiir yazılabilir Süresi ötekilerden kısa Bir ömür üzerine..
Bir beyaz kağıda Herşey yazılabilir, Senin dışında.. Güzelliğine benzetme bulmak zor, Sen iyisimi sana benzemeye çalışan Herşeyden: Bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor. Belki tabiattadır çaresi Senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin.. Ve benim Bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim.. Anlarım bitkiden filan Ama anlatamam Toprağın güneşle konuşmasını Sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla Sen bana ışık ver yeter Bende filiz çok.. Köklerim içimde gizlidir Gelen giden, açan soran, bere budak yok
Bir şiir istersin "içinde benzetmeler" olan Kusura bakma sevgilim Heybemde sana benzeyecek kadar Güzel birşey yok Uzun bir yoldan gelen Tedariksiz, katıksız bir yolcuyum Yaralı yarasız sevdalardan geçtim Koynumda bir beyaz kağıt boşluğu Herşeyi anlattım.. Olan olmayan, acıtan sancıtan.. Bilsem ki sana varmak içindi Bütün mola sancıları Bütün stabilize arkadaşlıklar Daha hızlı koşardım Severadım gelirdim Gözlerinin mercan maviliğine.. Sana bakmak Suya bakmaktır.. Sana bakmak Bir mucizeyi anlamaktır..
Sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır Aşk sorgusunda şahanem Yalnız kelepçeler sanıktır Ne yazsam olmuyor Çünkü bilenler hatırlar.. Hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar Bahçıvan değil tüccarlardır Sen öyle göz, Sen öyle toprak ve güneş ortaklığı Sen teninde cennet kayganlığı iken, Sana şiir yazmak ahmaklıktır.. Bir tek söz kalır Dişlerimin arasından Ben sana gülüm derim Gülün ömrü uzamaya başlar Verdiğim bütün sözler Sende kalsın isterim Ben sana gülüm derim, Gül sana benzediği için ölümsüz.. Yazdığım bütün şiirler Sana başlayan bir kitap için önsöz
Yeni Bir Sayfada Sana Bakmak
|
Back To Top |
|
aşk hayattır!!!
aşk hayattır!!! Olur olmaz zamanlarda çıkagelir. Asidir.
Olanaksızlıklarla beslenir. Engellendikçe büyür.
Ne kadar çok neden varsa onu olanaksız kılan o kadar çok yükselir.
İNADINADIR.
Aşk hayattır. Yani ölümünedir. Aşksa öyledir. Öylesinedir.
Arsızdır. Kendisidir. Söylendiği gibi öyle emek falan istemez.
En çok da bu bakımdan başka ilişkilere benzemez.
Çıplaktır. Hesapsızdır. Apaçıktır. Yarını öbür günü sonu sonrası yoktur.
Tutkudur aşk. Güçtür. Uğraşılmaz baş edilmez.
Yalnızca içeriden yıkılabilir. Yalnızca buna dayanıksızdır.
Sevinçtir. Kederdir. Aydınlıktır. Karanlıktır. Aşk hayattır.
Öyledir. Öylesinedir. Coşkuludur. Azla avunmaz. Boşluk tanımaz.
Anlamlıdır. Anlamsızdır. 'Sanane? ' dir. 'Banane? ' dir.
Kötü geçmiş çocukluktur aşk. Annesinin bir tanesidir. Babasının canıdır.
'Annem öldü' dür. 'Babam gitti' dir. 'Ağır roman' dır.
Duruştur. Gidiştir. Dönmeyiştir. Külhan kahkahalardır aşk.
Gösterişli düğünlerde yalnızlıktır.
Güvendir. Hayaldir. Gerçektir. Mide kanamasıdır. Kalp enfarktıdır.
Gülüştür. Ağlayıştır. Susuştur. Söyleyiştir. Öyledir. Öylesinedir.
Hileyle hurdayla işi olmaz. Nasılsa öyledir. Harbidir.
Serseridir. Zaman bilmez. Mekan tanımaz.
İhtilalcidir. Sınırlara meydan okur. Sınırlara sığmaz.
'Başka türlü birşey' dir.
'Üstü kalsın' dır.
'Merhametli bir ümit' tir.
Bilgedir aşk.
Öleceğini görür.
Ölüme üzülür.
Ölümünü umursamaz.
Öyledir. Öylesinedir.
AŞK HAYATTIR...!
|
Back To Top |
|
Nefesimdin Sen Senin olmadığın bir şehirde…Yangını olmadığın bir kalpte…Nefesi olmadığın bir bedende…Hayat devam ediyor !!! Sadece yaşadığından ve yaşattığından ibarettir hayat !!! Her biten gün başlayacak yeni bir günün habercisidir ! Tıpkı sevdalar gibi…Biri gelir… Biri gider… Gelen gideni aratır derler ama …Gelen gidenden daha YÜREKLİ çıkar!!!Ben güneşi umutla uğurluyorum ki geceye,umutlarımla tekrar doğsun diye!!!Seni gözyaşlarımla birlikte akan nefretimle uğurladım! Her damlada haketmediğin beni ve benliğimi senden geri alabileyim diye!!!!Birdaha dönme diye…….Dönmeyi düşünme diye……. Döndügünde beni değilNefrete susamış gözlerimi göreceğini bil diye…….Kavra…düşünme…niye diye sorma diye….Bedenim sensizde nefes alacak !!!!! Dünya sensizde dönecek …dönecek unutma !!! Ve yüreğine… ellerine…gözlerine söylüyorum dinle…n.e.f.r.e.t.i.m.s.i.nOysa ki…..n.e.f.e.s.i.m.d.i.n !!!!
|
Back To Top |
|
Ey Canımın Ta İçi
Ey! canımın taa içi..!
yine sensizliğin koynunda uyandığım sabahtayım yine yine sensizliğin vurduğu ışıklardayım
ah be yarim varlığın dünyamı aydınlatırken yokluğunda karanlıklar içindeyim hasretimi ,özlemlerimi, sevgimi dindiremiorum içimde
dudaklarımın iki yakasına iliştirdiğim dualarla avunuorum bi an önce kavuşmak için kuyulara sarkıtıorum dileklerimi bi an önce kavuşmak için kuyulara sarkıtıorum dileklerimi sana sarılışımla cekeceğim onları o kör kuyulardan ilmek ilmek ördüğüm sevda zincirlerimle.. geldiğin güne saçıp savuracağım alabildiğince her yere..
gözlerim ümitle bekleyecek hep gözleirni değdikleri anda birbirine unutacağım o an sabaha cıkmayan gecelerimi yorgan ettiğim karanlığı ,yakacağım yüreğimin ateşinle küllerini üfleyeceğim sönmek bilmeyen sokağımın ısıklarına.. hasret illetine bilet alıp uzaklara yollayacağım kilometrelerce
kurtulacağım yüreğimi ezen melodilerden en güzel aşk şarkılarınla beslenecek ,gelişinle kursuniye dönen tenim gökkusağını kıskandıracak dokunusunla en parlak alevleri sönük bırakacak ,her yakışında
Ey!! canımın ta içi..! Ey Ölümüne SEVDİĞİM...!!
Söyle bana varmı şimdi... seni bir an bile düşünmediğimin ,hasretinden yanmadığımın,her saniye içimde büyüyen sevgimin ,aksini ıspatlayacak belgen...?
Aşk-a.........
|
Back To Top |
|
kimse aramasın seni kimse aramasın boşu boşuna yüreğime sakladım seni gözlerime hapsettim bedenini başkaları da görüp de sevmesin sana aşık olmasın diye göstermem asla hiç kimseye senin o güzel gözlerini
şimdi ruhum huzur içinde bulamazlar artık senin gölgeni bile inan ki ömrünce bir tek sen duyacaksın bu alemde sevdadan yana
en muhteşem sevgi sözlerini seni sevdiğimden beri dilim durmadan adını heceler besbelli ben seni böyle çılgınca delicesine sevdikçe
kıskanıyorlar seni yer yüzündeki bütün Geceler artık çekilmez oldu sensiz ne gündüzler ne de geceler yeter ki bırakma tutuğun ellerimi
ölünceye değin serpiştiririm geçeceğin yollara atarım ayaklarının altına rengarenk yediveren güllerimi dökerim başından aşağıya senin gelişinle bahar olmuş gönül bahçemi
|
Back To Top |
|
|