Hazırlanışı
1- Bir kapta ılık sütle maya eritilir Buna şeker, tuz, biraz ılık su ve bir su bardağı un ilave edilerek çırpılır. Üzeri örtülüp mayalandırılır
2- Mayalanınca unun hepsi katılıp, yeteri kadar su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur kuvvetlice özlendirilerek yoğrulmalıdır.
3- Üzeri örtülüp mayalandırılır. Hamur iki misli olunca üç parçaya bölünür. Tepsiye bir miktar sıvıyağ dökülüp, hamurun bir parçası yağda bir miktar yoğrulup elle dikdörtgen şeklinde büyütülür.
4- Açılan hamura lor serpilip bir ucundan tutulup, rulo şeklinde sarılır.
5- Uzun hamur rulosu 3′er santim büyüklüğünde parçalara kesilip, yağlanmış tepsiye yuvarlaklı kısımlan görülecek şekilde dizilir. Diğer iki hamur parçası da aynen yapılarak tepsiye dizilir.
6- Üzerine 2 su bardağı yoğurt yarım su bardağı yağ 1 yumurta karıştırılır üzerine sürülür yarim saat tepsi mayası verilir. Kızgın fırına verilip pişirilir kaymaklı olursa dah güzel olur afiyetle yenir:).