REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 3463 - Toplam yanitlar: 1

GONDEREN: te5ir_ on 09/16/2010 22:55:59


 

Hazırlanışı

1- Bir kapta ılık sütle maya eritilir Buna şeker, tuz, biraz ılık su ve bir su bardağı un ilave edilerek çırpılır. Üzeri örtülüp mayalandırılır
2- Mayalanınca unun hepsi katılıp, yeteri kadar su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur kuvvetlice özlendirilerek yoğrulmalıdır.
3- Üzeri örtülüp mayalandırılır. Hamur iki misli olunca üç parçaya bölünür. Tepsiye bir miktar sıvıyağ dökülüp, hamurun bir parçası yağda bir miktar yoğrulup elle dikdörtgen şeklinde büyütülür.
4- Açılan hamura lor serpilip bir ucundan tutulup, rulo şeklinde sarılır.
5- Uzun hamur rulosu 3′er santim büyüklüğünde parçalara kesilip, yağlanmış tepsiye yuvarlaklı kısımlan görülecek şekilde dizilir. Diğer iki hamur parçası da aynen yapılarak tepsiye dizilir.
6- Üzerine  2 su bardağı yoğurt yarım su bardağı yağ 1 yumurta karıştırılır  üzerine sürülür yarim saat tepsi mayası verilir. Kızgın fırına verilip pişirilir kaymaklı olursa dah güzel olur  afiyetle yenir:).





--------------------------------------------------------------
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
Glittery texts by bigoo.ws





GONDEREN: gazelhan on 09/20/2010 14:01:15


uyyy ne güzel görünüyoooo

insanın kavyeden içeri giresi geliyo valla.. derhal yaptırmam gerek!!





--------------------------------------------------------------
gazelin tenceresi
Back To Top
11/29/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***