REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1738 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Neslihan41 on 08/10/2010 23:23:19

Mevlana Celaleddin Rumi' nin bilinmeyen sözlerinden..

__Mecnun değilim dost;lakin çağırırsan çöllere gelirim. Sana yalan halde gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim. Kapıyı çaldığında "kim o?"dersen; ben olmam kapında sen olur gelirim. Sen gel de yeter ki,yola yük olmam,yol olur gelirim... Hz. Mevlana

__Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.

__Ey altın sırmalarla süslü elbiseler giymeye, kemer takmaya alışmış kişi. Sonunda sana da dikişsiz elbiseyi giydirecekler.

__Gaflet uykusuna dalmış bir bilgisize öğüt vermek, çorak bir yere tohum ekmektir!

__Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar.

__Güneş duvardan da yansır, fakat sudan yansıdığı gibi görünmez, parlamaz. Su gibi olun.

__Madem ki rızkı taksim eden O’dur, o halde şikâyet küfürdür. Sabır gerekir. Sabır, genişliğe ulaşmanın anahtarıdır. Allah’tan başka herkes düşmandır. Sen asıl dostu düşmanlara şikâyet eder, halinden sızlanırsın öyle mi? Padişah köleye şikayet edilir mi? Akıllı ol..hz. Pir Rumi

__Aşka yanmalı can dediğin... Ya canan olmalı ya da canını almalı, Yar diyemezsin ki herkese; içindeki yaran olmalı... Herkesin de bir yüreği vardır ama yürek dediğin bir başka yanmalı!

__can emanetini her an teslim edecek kadar emin,lakin inandıkların uğruna mücadele edecek kadar gözü kara olmalısın...gönlü,aşk ateşinde yakabilmeli...bârân-î

__Olduğum gibi kim görebilir beni, ne rengim var benim, ne nişanım. Benim de bildiğim sırlar var, diyeceksin ama, hem o sırlarım ben, hem o sırları saklayanım. Bu gönül ne vakit durulacak, bilmem. Ama şu anda hiç kımıldamadan duran da benim, yürüyüp giden de ben...

__Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bi patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredendir.

__Gülüş bir yansımadır bir öbür kişiye. Birden iki kişiyi döndürür bir kişiye. Anılarından kale yapıp sığınsa bile, yetmez yalnız başına bir ömür bir kişiye..!

__Bir canım, gel gör ki var yüz bin tenim... Neyleyip, n'etsem ki ağzım sır benim... Bunca insan var, "benim" hep "ben"diyen...Yok ki bir er, söylesin tek " ben, senim.."

__MEVLANA DİYOR Kİ... Dostluklara mesken bu yürek aşklara değil, sevgilinin gözlerine değil
dostun sözlerine, selamına, merhabasına muhtaç bu yürek. Merhaba ey dost
bu gece de yürektesin...

__Mevlana'nın her şeydeki sırrı "Sabırdır". Açlığa sabredersin adı "Oruç" olur, acıya sabredersin adı "Metanet" olur,insanlara sabredersin adı "Hoşgörü" olur, dileğe sabredersin adı "Dua" olur,duygulara sabredersin adı "Gözyaşı" olur, özleme sabredersin adı "Hasret" olur, sevgiye sabredersin adı "AŞK" olur...

__ÖNCE OKUMAYI ÖĞRENDİM,SONRA YAZMAYI ÖĞRENDİM,YAZMADAN SONRA KENDİMİ ÖĞRENDİM..

__Sıfatlarla perdelenmiş insan, ancak yaratılanları görür.

__Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü, inananlara bayram günüdür, öküzlere ölüm günü..

__Nefsin üzüm Ve Hurma Gibi  Tatlı şeylerin Sarhoşu Oldukça  Ruhunun üzüm Salkımını Görebilir Misin Ki?

__Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol..

__ŞU DELİ GÖNLÜM AŞK İLE BAĞLANMIŞ BENİM, AMA ASIL DELİ O KİŞİDİR Kİ GÖNÜL NEDİR BİLMEZ.. HİÇBİR BAĞ İLE DE BAĞLANMAMIŞTIR..

__Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin yüz dili bile olsa, o, yine dilsiz sayılır.

__Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker! Unutma! Kazanmak koca bir ömür ister, kaybetmeye ise anlık gaflet yeter...! 

--------------------------------------------------------------
Yok
11/24/2024

*** SanalKahve.com 2008-2023 ***