REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2005 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Neslihan41 on 08/09/2010 23:35:56



Körinin, Hindistan’da ortaya çıkmış bir baharat çeşidi olduğunu düşünüyordum. Ama son okuduğuma göre, köri (curry), Hindistan’da sadece “sos” anlamına geliyomuş. Yani soslu her yemeğe körili diyorlar. İlginç! Öyle ya da böyle, köriyi çok seviyorum; hele tavukla.

Aşağıda tarifini vereceğimiz köfte, hem sebze açısından hem de Omega 3 açısından (keten tohumu) oldukça zengin. Adeta köfte değil, şifa:)

Malzemeler:

- 450-500 gram haşlanmış nohut
- 4 yumurta
- 1 orta boy elma

- 1 rendelenmiş havuç
- Yarım yemek kaşığı köri

- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 avuç taze kişniş (veya çeyrek yemek kaşığı toz kişniş)

- 1 ince ince doğranmış kuru soğan
- Yarım çay kaşığı zencefil (Taze veya kuru olabilir.)
- Yarım su bardağı ufalanmış ekmek (3 dilim kadar)
- Yarım su bardağı öğütülmüş keten tohumu
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Havuçları incecik rendeleyin. Mutfak robotuna, havuçları, nohutları, yumurtaları, tuzu ve köriyi ekleyin. Püre gibi oluncaya kadar karıştırın. İçine elma ve kişnişi de ekleyip, biraz daha karıştırın. Soğan ve zencefili, ardından da ufalanmış ekmekleri ekleyin. Biraz bekleyin, ekmekler iyice köftenin içeriğiyle birleşip, nemlensinler.

Hazırladığınız köfte hamurundan, burger yapabilecek büyüklükte parçaları yağlı kağıda dizip, buzlukta bekletebilirsiniz. Yapmak istediğiniz zaman, sayıyla indirebilirsiniz. Böyle bir sebze köftesi, buzlukta beklettiğiniz hazır yemeklerden biri olabilir. Biraz sıvıyağ gezdirdiğiniz tavada, her yüzünü birkaç dakika pişirmek suretiyle, burgerler hazırlayabilirsiniz.

Yukarıdaki malzemelerle hazırlanan köftelerden yaklaşık 15-18 tane ufak burger köftesi çıkıyor.

1 adet körili nohut köftesindeki kalori değeri, yaklaşık: 156 kkal





--------------------------------------------------------------
Yok
11/29/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***