Patlıcan Kuşu
Malzemeler– 2 adet orta boy Patlıcan,1 adet Sivri biber,1 adet orta boy Domates,4-5 diş sarımsak, 1 adet orta boy soğan,1 tatlı kaşığı salça,1 çay kaşığı toz şeker,tuz-pul biber, 2 yemek kaşığı sızma Zeytinyağ, yarım limonun suyu-, bir miktar kıyılmış maydanoz..
Patlıcan Kuşunun yapılışı
Öncelikle iki adet patlıcanımızı yıkayıp ateşte közliyerek soğumaya bırakalım.Diğer tarafta sıvı yağımızı tavamıza dökelim içine ince ince doğradığımız soğanları,sarımsakları ilave ederek 1,2 dakika soteliyelim ve üzerine ince doğradığımız yeşil biberi ve domatesleride katarak tekrar bir iki defa çevirip salçasını, tuzunu,toz şekerini,pul biberini ve yarım limonun suyunu ilave ederek kendi suyu ile pişirelim.(suyunu tamamen çekerse 1-2 yemek kaşığı su ilave edelim)
Diğer tarafta soğuyan patlıcanların kabuklarını soyarak servis tabağına alalım üzerine hazırladığımız domatesli sosu döküp üzerini maydanoz ile süsliyerek servis edelim.
Ben bir çay bardağı iri dövülmüş cevizde ilave ettim süper oldu tavsiye ederim. Üzerine serperseniz iyi olur.