REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 3085 - Toplam yanitlar: 3

GONDEREN: Neslihan41 on 07/26/2010 02:40:51

Tencerede Fincan Kek

1 Yumurta
1 çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır(Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu) karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(istersniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor)bir tencereye ılık suyu, fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle, kaynayınca tencerenin kapagını kapat, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir, altını kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.

NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyuyorum. 6 fincan dedim ama karışım az koyulup fincan coğaltılabilir. Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz çok sık oluyor Arkadaşlar gerçekten çok pratik ve güzel oluyor denemenizi ısrarla tavsiye ederim, sünger gibi oluyor göz göz kabarıyor, top keklere benziyor... 

--------------------------------------------------------------
Yok

GONDEREN: te5ir_ on 09/02/2010 12:57:51

süper bi tarif  denedim harika oldu  çok tşklrr neslihann bu tarif için kızım bayıldııı

www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
Glittery texts by bigoo.ws

Back To Top

GONDEREN: Neslihan41 on 09/03/2010 17:25:28

Afiyet olsun jnm

Yok
Back To Top

GONDEREN: amazon58 on 01/13/2011 09:09:35

fincanda hic düşünmemiştim ama güzel olmus  tost makinesinde denedinizmi  süper oluyor ister sade; ister fındık ceviz üzüm  ekleyin ben cocuklara kücük kalıplarda yapardım

Back To Top
11/29/2024

*** SanalKahve.com 2008-2023 ***