Toplam bakislar: 2018 - Toplam yanitlar: 2 |
|
Mürekkebi Gözyaşım Olan Kalem Özlem halkalarından zincirlenip eklenen, Yıllar kırkı aşarken gülüm kimdi beklenen? Yaşlı gözler süzerken sislenmiş ufku aşan, Bir umut büyüyordu bebekçe emeklenen. Yalnızlıklar sızıydı canevime bulaşan; Kaç adak tutunmuştu, Arş katına ulaşan? ... Gözlere siman düştü: Ardında melek saklı, Bakışlara namahrem, dokunuşa yasaklı! Safir zümrüt arası gözleriyle mimlenen, Öyle bir çehre ki bu alıp götüren aklı; Kalbimin en içine gizli yere simlenen, Bir lütuf perdesinden beriye resimlenen. Yalnız kalmış kâlplerin beklenen imgesiydi, Ömrümün her yılından bir mısra simgesiydi. Bir sevda kıvılcımı alev oldu her şehre. Gizemli bir girdabın davetkâr bölgesiydi. Kaç beden esir düştü anaforlu bu nehre? Sarhoş oldu gönüller yüklenirken bu çehre. Aklımı baştan alan iksiri sundu tasla, ''Güneş gibi başını dedim göğsüme yasla! '' Her sevdaya yön veren kısmetin bir anı var, Pusudaki pençeyi, göremezken ben asla. Sandım ki hekimlerde her derdin dermanı var(!) Kaderin tuğrasından ayrılık fermanı var... Fermanların ejderi yutarken emelimi, Karanlıkta bir deprem sarsarken temelimi, Son umut çırasını felek habersiz yakmış. Boşuna uzatmışım semaya boş elimi, Fezanın sır tülüne asılı bir tuzakmış. Ben dolunay sanırken yıldız kadar uzakmış. Umut zamana tutsak, gönül yasın deminde. Kaç ahım saklı kaldı tutulmayan yeminde? İnsafın zerresinden nâfile medet uman, Ben hicrana düşerken kırılan her zeminde, Vuslat ufuklarında yoğunlaştı kör duman. Ağlayan kaç buluta tanık oldu asuman? Efsunlu anka tüyü bile kör inadını, Kıramaz ki çekerken kırsa da kanadını. Ruhun sır deryasına kâlpten ulaşan hazdı: Mürekkebi gözyaşım olan kalem adını, Sayfaya değil gülüm derince kâlbe yazdı. Onun için görmedin sayfa ondan beyazdı! Ey hasretin goncası haberin yok mu senin? Gül dudaktan çalınan alevli bir busenin, Bir ömür sürdü diye tılsımına kim kızar? Hicran şiirleriyle ne yapsın söz kesenin? Kaç ömür dilimledi ayrılık denen hızar? Mısralardan gözyaşım, hecelerden kan sızar! İrfan Yılmaz
--------------------------------------------------------------
Yok
|
|
Kalemin ustaları yazıyor bizede buraya okuyup yapıştırmak kalıyor. Keyifli okumalar canim
--------------------------------------------------------------
Yok
|
Back To Top |
|
|