REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1698 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: SuKuTTu on 07/17/2010 14:01:34


Doğruluk Hakkında, Doğruluk ile ilgili Ayetler



Bakara Sû»resinin 256 . Ayetinde 
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğû»tu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

 
Mâide Sû»resinin 119 . Ayetinde 
Allah şöyle diyecek: “Bugün, doğrulara, doğruluklarının yarar sağlayacağı gündür.” Onlara içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler vardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah’dan razı olmuşlardır. İşte bu büyük başarıdır.  

 
En’âm  Sû»resinin 115 . Ayetinde 
Rabbinin kelimesi (Kur’an) doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.  

 
Yû»nus Sû»resinin 2 . Ayetinde 
İçlerinden bir adama, insanları uyar ve iman edenlere, Rableri katında kendileri için bir doğruluk makamı bulunduğunu müjdele diye vahyetmemiz, insanlar için şaşılacak bir şey mi oldu ki o kâfirler, “Bu elbette apaçık bir sihirbazdır” dediler.  

 
İsrâ Sû»resinin 80 . Ayetinde 
Deki: “Rabbim! (Gireceğim yere) doğruluk ve esenlik içinde girmemi sağla. (Çıkacağım yerden de) beni doğruluk ve esenlik içinde çıkar. Katından bana yardımcı bir kuvvet ver.” 

 
Meryem Sû»resinin 50 . Ayetinde  
Onlara rahmetimizden bağışta bulunduk. Onlar için yüce bir doğruluk dili var ettik (güzel bir söz ile anılmalarını temin ettik).  

 
Şu’arâ Sû»resinin 84 . Ayetinde 
“Sonra gelecekler arasında beni doğrulukla anılanlardan kıl.”  

 
Ahzâb(forum.vatan.tc) Sû»resinin 8 . Ayetinde 
(Allah bunu,) doğru kimseleri doğruluklarından hesaba çekmek için (yapmıştır.) Kâfirlere de elem dolu bir azap hazırlamıştır. 

 
Ahzâb(forum.vatan.tc) Sû»resinin 24 . Ayetinde 
Bunun böyle olması Allah’ın, doğruları, doğrulukları sebebiyle mükafatlandırması, dilerse münafıklara azap etmesi yahut onların tövbesini kabul etmesi içindir. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.  

 
Mü’min Sû»resinin 53-54 . Ayetinde  
Andolsun, biz Mû»sâ’ya hidayet verdik. İsrailoğulları’na da, akıl sahipleri için bir öğüt ve doğruluk rehberi olarak o kitabı (Tevrat’ı) miras bıraktık. 


Fussilet Sû»resinin 40 . Ayetinde 
û‚yetlerimiz konusunda (yalanlama amacıyla) doğruluktan sapanlar bize gizli kalmaz. O halde kıyamet gününde ateşe atılan mı, yoksa güven içinde gelen kimse mi daha iyidir? Dilediğinizi yapın. Şüphesiz o, yaptıklarınızı hakkıyla görmektedir.  

 
Kamer Sû»resinin 55 . Ayetinde
Muktedir bir hükümdarın katında, doğruluk meclisindedirler. 

 
Cin Sû»resinin 4 . Ayetinde 
“Demek bizim beyinsiz olanımız Allah hakkında doğruluktan uzak sözler söylüyormuş.” 

 

Kİ DOMUZ ETİ YİYEN YİMEYEN VARMIDIR KONUSUNA GELİNCE  BEN  İTİNA VE DİKKAT ETTİKTEN SONRA  YEMEDİM DİYEBİLİRİM   BU YAZIYI YAZAN KİŞİ  GİDİP DOMUZ ETİ SATANA SATTIRANA  SORSA BU  SÖZÜ HİÇ OLMAZSA KENDİSİNİ BİRAZ TEMİZLEMİŞ OLMAZMI???

Kİ ALLAH KORUYA YEMİŞ İSEK BİLE ALLAHIM AFFETSİN .BİLMEYEREK  GÖRMİYEREK SİNSİN ŞEYLERDEN MEVLAM BİZİ HESABA TUTMAZ İNŞAALLAH.

 SAYGILARIMLA

09/28/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***