REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1512 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: SuKuT on 06/17/2010 12:34:03


Regaib Kandili nedir? Regaip Kandili mesajları

 

 

 

 

 

 

 

     Regaib   Kandili nedir?

 


Regaip Kandili İslam aleminin heyecanla beklediği 3 ayların müjdeleyicisi, Regaip Kandili ile nurlanacak bu gecede neler yapılmalı, Regaip Kandili nasıl idrak edilmeli, Bu mübarek gecede Regaip Kandili'ni nasıl değerlendirmeliyiz?

Regaip Kandili Recep ayının ilk Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecesinde idrak ediliyor. Regaip Kandili ismini melekler vermiştir. Her cuma gecesi kıymetlidir birde Regaip Kandili ile değerlendirildiği zaman bu gece daha değerli hale geliyor. Yüce Yaradan Regaip Kandili'nde af dileyen kullarını affeder. r. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kaza sı olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Af ve mağfiretin müjdecisi Regaip Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini, geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Regaip Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını diledi. Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduğunu ifade etti. Bardakoğlu, "Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül âlemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkânlarını sunar. Ayrıca Yüce Allah'a gönülden yalvararak, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi tövbeyle arındırma, kendimizi bulma ve bilme, nefsin sonu gelmez arzu ve ihtiraslarına dur deme ve onlardan uzaklaşma imkânını bahşeder." dedi.

Kelime olarak regâib, “çokça rağbet edilen, nefis, kıymetli, değerli, ihsan” mânâlarına gelen Ragibe kelimesinin çoğuludur. Buna göre Regaip Gecesi denilince: “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” mânâsı anlaşılır. Bu gece Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır.

Bu geceyi ibadetle ihya etmenin sevabı pek çoktur. Diğer zamanlarda okunan her Kur'ân harfi için on sevap verilirse, Recep ayında yüzleri geçmekte, Regâib kandilinde ise daha da artmaktadır. Kaza ve nafile namazların sevabı ise diğer gecelere oranla kat kat fazladır. Regâib kandilinde yapılacak ibadetlerden birisi de duadır. Peygamberimiz (sas), bir hadîslerinde bu gecede yapılacak duaların Allah katından geri çevrilmeyeceğini bildirmişlerdir.

17 Haziran 2010 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece Regaip Kandilini idrak edeceğiz. Af ve mağfiretin müjdecisi Regaip Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini, geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Regaip Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını diledi. Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduğunu ifade etti. Bardakoğlu, "Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül âlemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkânlarını sunar. Ayrıca Yüce Allah'a gönülden yalvararak, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi tövbeyle arındırma, kendimizi bulma ve bilme, nefsin sonu gelmez arzu ve ihtiraslarına dur deme ve onlardan uzaklaşma imkânını bahşeder." dedi
 
 Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban, Ramazan ayları manevi yönden daha önemli ve hayırlıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip kandilidir. Yani bu gece ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz kutlu olsun..
inşaalah sitenizede sirayet eder bu RAHMET  dalgası
 




--------------------------------------------------------------

09/28/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***