REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Sayfa:  1 | 2 | Ileri >  Son >>
Toplam bakislar: 3180 - Toplam yanitlar: 12

GONDEREN: Leydii on 06/16/2010 13:56:13


Selamlar canlarım……

 Bir kardeşim bana” ablam senin tarzın bu değil” deyince foruma attığım son yazılarımı yeniden gözden geçirme zorunluluğunu hissettim. Tarzım olmayan ne idi? Yazılarım dışardan, okuyanlarca   subjektifmi görünüyordu??

 Şunu hemen belirtmek isterim ki; 101 deki tüm canlar canımdır değil mi ki hepimiz tek Allahın kulu, cennetten sürgün âdem ile havanın sürgün evlatlarıyız. Gidenler giderken ne alıp gitmişler ki biz ne götürebileceğiz. Uzun sefere çıktığımızda ardımızdan güzel insandı dedirtmekten başka…

  Yapmak istediğim; son aylarda yapılan haksızca saldırılar belden aşağı vurmalar beni hem üzdü hem çileden çıkardı. Ortak ses olmaktan ziyade herkes kendi başına bir şeyler yapmaya kalktı kimi zaman kulislerde kimi zaman açıkça… bunlara dilim döndüğünce,  gereksiz tüm bunlar diyebilmekti..

 Neyi paylaşamıyoruz anlamıyorum ki, neden tüm bu olumsuzluklar… Kişinin kendi yerini bilmesi bu kadar zor olmamalı.

 Biraz sabırlı, biraz hoş görülü, biraz özgüvenli olmaktan bizi alı koyan ne?

  İnsanlarla iyi ilişki kurmak, Sabır gerektiğinde susmayı başarabilmek…

Kendime hep şunu telkin ederim ve bu yıllarca elimden gelip geçen öğrencilerime de ilk öğrettiğim öğretilerimdendir.


“SEVMEYİ BAŞARALIM Kİ, SEVİLMEYİ HAK EDELİM “
Sevmenin ilk şartı, alçak gönüllü olmaktır. İkinci şartı, güler yüzlü, tatlı dilli olmaktır. Bir diğer şartı, insanlara hoşgörülü davranmak, karamsar olmamaktır. Dördüncü şartı, insanların kişiliğine saygı göstermek; ona emreden bir tavır içinde olmamaktır. İnsanlarla alay etmemek, kardeşleri için fedakârlık yapabilmektir. Bu şartları yerine getiren kişi sevmeyi başarır. Sevmeyi başaran kişi, sevilmeyi de hak eder. İnsanlara sıcak davranan, tevazu ile yaklaşan insan, sevilir. Herkese güven veren kişi kendisini sevdirir. Karşılık gözetmeden insanların iyiliğine koşan kişiyi herkes sever. 0, sevilmeyi hak etmiştir.

  Ama ne yapıyoruz en küçük pürüzlerde dahi insanları yere vurmak karalamak, çirkin laflara maruz bırakmak yapanlarca büyük maharet sayılıyor. ve bu insanlar nasıl kendilerine saygı duyabiliyorlar bu da ayrı bir merak konum…

Kendine saygı güzel bir kavram, ama bunu eyleme döndürmediğimizde bir işe yaramıyor. Benim kendime saygım "diğerlerinin" sınırında biter. Eyleme döndürülen "kendime saygım" kişiye kendine değer verme, kendini sevme, kendiyle barışık olma, kendine güven sağlarken; çevremizdekilerin gözünde de bizi değerli, saygın, güvenilen bir kişi yapar.

Saygının büyüğü küçüğü olmaz, saygı kişinin kendisiyle başlar ve çevresiyle devam eder. Saygı sadece insanlar arasında değil doğaya ve kültürel değerlere de olur. Ancak kendine saygısı olmayan bir insanın başkasına saygısı da olmaz ya da bir değeri olmaz herhalde.

 Dikkat ediyorum kızılan insana, sana kemik atmadım diyor  kızan kişi…  Bu ne demek ben bunu hayvana hakaret sayıyorum yaratılan küçümseniyor çünkü hakir görülüyor… İyi ki hayvanlar kendi aralarında birbirlerine kızdıklarında yaramaz insan demiyor.

 Kendimizi algılamamızda mı sorunlar yaşıyoruz acaba???? Bu mu bizi  öz saygıdan  öz güvenden alıkoyan????

Şimdi tüm bunlardan sonra benim günah çıkardığımı ya da birilerine yalakalık yaptığımı düşünenleriniz olacaktır. Bu benim için çokta önemli değil. Değil çünkü beni tanıyanlar tanıyor, tanımayanların da görüşleri benim için önem arz etmiyor. Derdim kimseyi karşıma almak değil. Ya da birilerine ahkâm kesmek hiç değil. Bunun haddim olmadığını bilecek kadar yerimi biliyorum. Hiç kimse, kimsenin yanında olduğumu düşünmesin, 101 ailesinin tüm üyelerine aynı mesafedeyim. Ama benim için özel olan insanlarım var. Buna karışma ya da kimsenin hakkının olmadığını söylemek istiyorum. Kişiler kendi davranışlarından sorumludur. Sevgimi ifade etmem o kişileri sevdiğimi söylemem onları sevmeyenleri, ya da diğer kişileri rahatsız etmesin.  sevdiği sürece yükü   hafiler yüreğimizin…

Hepimiz farklı yapıda, farklı karakterde, farklı mizaçtayız. Hiç birimizin parmak izi bile diğeriyle aynı değil. Ama en büyük paydamız insanız, yaratılanların en şerefelisi en onurlusu en kıymetlisiyiz. Lütfen bunu unutmayalım.

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

SİZLERİ SEVİYORUMMMMM….

 

BİR YÜREK Kİ YANMAZ; YÜREK DENİR Mİ ONA?
SEVMEK HARAM YÜREĞİNDE ATEŞ OLMAYANA
BİR GÜNÜ SEVGİSİZ GEÇİRDİNSE YAZIK..
EN BOŞ GEÇEN GÜNÜN O GÜNDÜR İNAN BANA!

 

ALLAHA EMANETSİNİZ CANLARIM…..

 





GONDEREN: usta-33 on 06/16/2010 14:20:27


Bir namerte verdiğim cevap sizi neden bu kadar ilgilendir di,onu anlamadım......

Back To Top




GONDEREN: Leydii on 06/16/2010 16:20:35


kime nasıl cevap verdiğiniz değil beni ilgilendiren o sizin sorumluluğunuz sizin düzeyiniz.sadece  hor görülenin size cevap veremeyecek durumda olmasıydı insanlık  onuruma dokunan. yoksa eminimki hitap ettiğiniz kişi   aynı  düzlemde bulunmamak için cevap vermeme hakkını kullanmıştır.

Back To Top




GONDEREN: usta-33 on 06/16/2010 16:43:13


BANA DÜZEYDEN BAHSEDECEK SON KİŞİSİNİZ....SİZİ KULLANARAK ATMAYA ÇALIŞTIĞI İFTARAYA VERDİĞİNİZ YANIT HALA BENDE.

Back To Top




GONDEREN: Simay_ on 06/16/2010 17:09:15


Leydi ablam emeğine yüreğine sağlık anlayana şu yazdıklarının her kelimesi bir hazine değerinde lakin ,''anlayana'' lütfen kendini daha fazla yorma ,kıyamam sana.Söyleyecek o kadar çok şey varki ben hep susmayı yeğledim .Söz gümüşse sukut altındır,birde Mevlana hazretlerinin bir değerli sözü var real hayatımda da uyguladığım ve her zaman kazançlı çıkdığım bir söz !Her söze verebileceğim bir cevap vardır lakin bir söze bakarım birde söyleyene adammı ..? diye Suskunluğumsa Asaletimdendir ..

Back To Top




GONDEREN: usta-33 on 06/16/2010 17:14:14


BEN ADAM GİBİ ADAMIM;SENİN GİBİ NESRİN TOPKAPI DEĞİLİM.

Back To Top




GONDEREN: Leydii on 06/16/2010 17:37:41


KÖR CEHALET ÇİRKEFLEŞTİRİR İNSANLARI,

SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR,

HER LAFA VERECEK CEVABIM VAR!!

AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE

BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM adam MI!! Diye

Back To Top




GONDEREN: Leydii on 06/16/2010 18:13:44


Bazı Kişiler Vardır ki, Onlara Alçak Bile Diyemem. Çünkü Alçaklık Bir Seviyedir, Onlar Çukurdur..! Necip Fazıl Kısakürek..

Ve...sustum.....

Back To Top




GONDEREN: usta-33 on 06/16/2010 20:15:48


ARSLANIN KRAL OLMAK İÇİN TAYİN EDİLMEYE VE TÖRENE İHTİYACI YOKTUR.

KAHRAMANCA HAREKETLERİ ONU BU MEVKİYE GETİRİR,TABİAT ONU KRAL İLAN EDER......

HOCAMMMMMMMMMMMMM!!!!!!

BOŞ ÇUVAL DİK DURMAZ..........

 

Back To Top




GONDEREN: YaQuZa on 06/16/2010 21:16:07


(Padişahlardan Biri İlim Öğrenmek İçin Halep ve Şamın Yolunu tutar, fakat ilimi öğrenmek istediğini Ulemalara, uygun olmayan bir Hitap ile ilim öğrenmek istediğini söyler, aldığı cevap ve anladığı şeyi ülkesine gidince işte böyle telaffuz eder.) Gittim HALEP'e ŞAM'a Eyledim İlim Talep, Meğer İlim Gerideymiş İlla Edep İlla Edep... yani her kim olursan ol makam mevki para pul.. hangi ülkede hangi ünv.bitirirse bitirsin, hiç önemli değil Önemli olan EDEP.

emeğinize sağlık ablam......kendimce küçük bir yorum katmak istedim.





--------------------------------------------------------------
Back To Top
09/20/2024
Sayfa:  1 | 2 | Ileri >  Son >>



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***