REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1795 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Leydii on 06/13/2010 20:46:02


Yosun sorunu ve tembel salyangozlar!..


Merhaba, yeni bir sorunla başbaşayım. Geçen hafta çıktığım tatilden sonra 4 gün yemleme yapılmayan ve ışıkları kapalı bırakılan akvaryumumda yosun sorunu başgösterdi. Tatilden geldiğimde camda ve bitkilerin üzerinde kahverengi ve yeşil alg oluşumları gördüm. Hemen 1/3 su değişimi ve dip çekimi yaptım. 3 tanesini tatilden önce çıkardığım salyangozları da akvaryuma ekledim ve toplam 6 adet elma salyangozum bitkileri afiyetle yerken, yosunların yüzüne bile bakmıyorlar. Bu tembelleri güzelim bitkilerimden uzaklaştıramıyorum ve yosunlar için ne yapacağımı kestiremiyorum.

Forumda arama yapıp, yosun ile ilgili bir çok konu okudum. Düşüncelerim ve gözlemlerime göre; yakın geçmişte aldığım meleklerle beraber, balık popülasyonu artmış ve yemleme de aynı oranda fazla yapılmaya başlanmıştı. Aydınlatmam azdı ama, sabah akvaryuma gelen güneş ışığı bu işe yardımcı olmuş olabilir. Salyangozlara da ayrı kızıyorum. İşlerini layıkıyla yapıp yosun popülasyonunu kontrol etmeme yardım etselerdi ya...

Gübreleme yada başka bir kimyasal kullanmadığım akvaryumda, sabah ve akşam 8 de olmak üzere iki kere yemleme yapıyorum. Sadece 1 adet 30 watt pembe grolüx floresan kullanıyorum. (Henüz kapak sorunumu çözemedim de..) Eheim 2213 dış filtrem var. Isı 26 dereceye ayarlı, ama sıcaklar yüzünden genelde 27-28 arasında seyrediyor. Henüz hiçbir test yapmadığımdan diğer değerleri bilemiyorum. Biliyorum biraz uzun oldu. Kusuruma bakmayın. Bu acemiye yardım eden herkese şimdiden teşekkürler. Ne yapabilirim?
 
 adece alıntı  arkadaşlarım.. okdukça hoşuma gitti...paylaşmak istedim... 
09/25/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***