REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 976 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: YaQuZa on 05/14/2010 14:39:15

Dünya Afrika'ya ilaç yardımı için para toplamış ve tırlar dolusu ilaç gönderilmiş ...Ancak ilaçlar bir ay sonra olduğu gibi geri gönderilmiş?
Nedeni ilaçların hepsinin tok karına içilmesi gerektiği için...

Nasrettin Hoca’ya:
— Sence, cüzdan sıkışıklığına uğramış bir “adalet”le, adalet sıkışıklığına uğramış bir “şark demokrasisi” neye benziyor?
Hoca:
—Kabağa!! Yüzünden de okusan “kabak”, tersinden de okusan “kabak” ...

Genç yaşta emekli olan albay, evde sürekli oturmaktan, hanımıyla ağız dalaşına girmekten sıkılınca, bakkalına gider:
- Sana ayda 200 lira para vereyim, bunun karşılığında seni her gün denetleyeyim!!
Teklifi cazip bulan bakkal, hem para kazanacağım hem de deneyimli bir albayın uyarısını, yardımını alacağım, diyerek hemen kabul eder. Emekli albay, ertesi gün sabah 08:00 den akşam mesai sonuna kadar bakkal dükkanını denetlemeye başlar. Bakkal bir gün bile geçmeden denetimden sıkılır, baş edemez duruma gelir..Dayanamaz:
- Albayım, al 200 liranı, ben bu işten vazgeçtim!! diyerek anlaşmayı bozar.
Emekli albay, manav, kasap, kırtasiyeci derken tüm esnafa aynı teklifi yapar. Ancak bir süre sonra hepsi denetimden sıkılarak anlaşmayı bozar. Son olarak gittiği manifaturacı ile yıldızları barışır. Denetim işi aylar sürer. Çok güzel anlaşırlar. Manifaturacı albayın her isteğini “Baş üstüne” diyerek yerine getirir. Olanlara bir anlam veremeyen albay:
- Yav arkadaş, bütün mahalle esnafı denetimden sıkıldı. Seninle gayet iyi çalışıyoruz. Nitekim bu başarımızın sana göre sırrı ne?
Manifaturacı hazırola geçip:
- Albayım, ben de emekli başçavuşum

Çoğunluğunu Lazların oluşturduğu komando bölüğü 10 gündür ormanda, çamurda, aç susuz pislik içinde, doğal yaşama uyum eğitimi yapmaktadır. 11.nci gün Komutan Çavuş Dursun'u çağırdı:
— Çavuş,10 gündür Bölük gayet iyi bir performans gösterdi! Bizde onları ödüllendirelim, bugün çamaşır değiştirebilirler artık..
— Başüstüne Komitanım!
Dursun Çavuş, bir heves koşarak bölüğü toplar :
— Sizlere çok sevinecegunuz bir haber cetirdum uşaklar!. Komitan izin verdi bugün erat çamasir degistirecek, siraya geçin bakiyum, şimdu de degistirun. Temel sen Idrisle. Ismail sen Kemalla.. Sadik sen Cemallaa…

Temel oğlu ile gezerken;
—Papacuğum şu camiyi kim yapmıştır?
—Pilmeyrum uşağum
—Papacupum ha bu kale kimin eseridur?
—Pilmeyrum evlatum.
—Papacugum, sorularimla canini sıkmayrum ya?
—O da ne demek uşağum. Sor sor ki öğrenesin da!!.

--------------------------------------------------------------
11/25/2024

*** SanalKahve.com 2008-2023 ***