Evet akıllı kadın dayak yemez... aslında akıllı bir insan diyelim buna dayak yemez. bu arada akıllı ve zeki diyerek ayırmakta lazım.Eğitim düzeyi yüksek kadınların eğitim düzeyi düşük kadınlara göre daha çok şiddete maruz kaldığı söylendi hep.Neden onlar..???
Ekonomik özgürlükle birlikte kişisel özgürlüklerine de kavuştular ki; bu da seslerini daha bir yüksek perdeden çıkarma güveni verdi onlara.Ama atalarımız kadın demir erkek çeliktir der.kadın eğilir bükülür eski şeklini alır ,erkek eğilmez bükülmez ve kırıldımı eski şeklinide almaz..onun için akıllı kadın duruma göre şeklini alır ve durumu kırılma noktasına getirmez.Şimdi bazı hemcinslerimin dilime acı biber sürme yarışına girdiğini görür giibiyim :)
arkadaşlarım ,hem cinslerim ben derimki; her insanın mutlaka kuvvetli yanları ve zaafları vardır.sağlıklı bir insansa herhangi bir psikolojik problemi yoksa o insanla anlaşmak,aykırı düşündüğümüz konularda ise ortak paydada buluşmak çok zor olmamalı.Önemli olan sağlıklı insan ilişkileriyle karşımızdakini tanıyabilmek değilmidir.
Hiç bir kadına mutluluk tepsi içinde sunulmuyor arkadaşlar.mutlulık kadının avuçlarında.Yuvayı dişi kuş yapar.Erkeğini evine kadın bağlar.
Dünyayı kamplara ayırdıkları bu düzende kadınlar günü, erkekler günü,anneler günü,babalar günü, sevgililer günü v.s v.s v.s saçmalıklarıyla uğraşmaktansa gelin yılın her gününü insanlık günü ilan edelim.çocuklarımıza ,gençlerimize kadınında erkeğinde allah katında eşit tutulduğunu hiç birinin diğerinden üstün olmadığını,kadınında erkeğinde birbirine allahın emaneti olduğunu öğretelim.öğretelimki öfke kızgınlık kırgınlık anında Allahın emanetini hırpalamanın yanlış olduğunu hatırlayıversinler..aklın yolu bir canlarrrrr.saygı ile sevgi ile şefkat ile merhamet ile hangi yanlışlar ile düzeltilmezki...
Tüm insanların güzel insan erdemiyle donandığı güzel bir dünya dileği ile..