REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1198 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: demet_im on 03/06/2010 21:02:36

4 kardeş varmış. Bu kardeşlerin üçü doğru yolu seçmişler,namazını niyazını orucunu tutup Allah için hayırlı işler yapmışlar. > > > Diğer bir kardeşleri ise kendini şaraba vermiş, hergün içip günah defterini rekorlar kitabına doğru sokmaya çalışıyormuş. > > > > Bir süre sonra bu 4 kardeş ecelleri gelip ölmüşler. > > > > Kardeşler bir arada toplanıp sorguya çekilmişler. > > > > Doğru yolu seçen kardeşlerden ilkine sormuşlar; > > > > "Allah için dünyada ne yaptın?" > > > > "Orucumu tuttum namazımı kıldım zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım." > > > > Bunun üzerine sorgucu melekler yolu göstermiş; > > > > "Tamam o zaman sen al bir huri de çık yukarı cennete." > > > > Doğru yolu seçen 2. kardeşe gelmiş sorgu sırası. > > > > "Allah için ne yaptın?" > > > > "Orucumu tuttum, namazımı kıldım, zekatımı verdim. Allaha layık > > > > olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bir şekilde yapmaya çalıştım" diye cevaplamış o da. > > > > "Sende al bir huri çık yukarı" demişler. > > > > İyi yoldaki 3. kardeşe de sormuşlar ve aynı cevabı almışlar. > > > > "Hadi bakalım sen de al bi huri çık yukarı" demişler. > > > > Son sıradaki şarapçıya sormuşlar: > > > > "Allah için ne yaptın?" > > > > "Valla ben bişey yapmadım, ha bire şarap içtim, karılarla yattım kalktım, günah işledim." > > > > "Sen in aşağıya, doğru cehenneme, yanacaksın." > > > > "Verin bir şişe şarap, ineyim" demiş bizimki. > > > > Melekler bozulmuş: > > > > "Aşağısı meyhane mi lan?" > > > > "Niye? Yukarısı kerhane mi?”

11/25/2024

*** SanalKahve.com 2008-2023 ***