REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1670 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: NiliM on 11/20/2009 12:24:50


Sigarayı Bırakma Günü

Sigarayı bir gün bırak ciğerlerin havalansın...

Uzmanlara göre sadece bir gün bile sigara içilmemesi ciğerlerdeki karbonmonoksit oranını üçte bire düşürüyor.

Bu gün, 20
Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü... Uzmanlara göre sigaradan bir gün bile uzak durmak ciğerleri rahatlatıyor. Zira Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ubeyd Korbey, "Sigara içenlerin vücutlarındaki değişikliği görmeleri için en azından 20 Kasım'da bir günlüğüne sigarayı bırakmalarını öneriyoruz.

24 saatliğine bile
sigaradan uzak durmak, ciğerlerdeki karbonmonoksit oranını üçte bire düşürüyor. Buna karşılık oksijenle dolu bölüm üçte ikiye çıkıyor. Kanda taşınan oksijen miktarı artıyor" diyor. Korbey, sigaraya bağlı ölümlerin dünyada 5.5 milyon, Türkiye'de ise 115 bine ulaştığının tahmin edildiğini belirtiyor.

İyi motive olun sinirlenmeyin

Tiryakilerin, sürekli
sigara içtikleri için organları ve damarlarındaki sorunların çoğu zaman farkında olmadığını belirten Korbey, 8 saat ara verildiğinde bile inanılmaz değişlikler görülebileceğini vurgulayarak, "Kan basıncı düşüyor, kalp atışları rahatlıyor. Soluk renkli yüzlerinde pembelikler oluşabiliyor. Sigaradan uzak durma süresini 48 saate çıkardığınız anda ise ciğerlerdeki karbonmonoksit oranı yüzde 10'a kadar iniyor" dedi. Sigaradan uzak durulurken ilk anlarda sinirlilik halinin ortaya çıkabileceğini belirten Korbey, "Bunun için iyi motive olmak gerekiyor. Ayrıca rahatlatıcı bitki çayları tercih edilebilir" diye konuştu.

 

Patlıcan suyu sigarayı 1 saatte bıraktırır mı?






--------------------------------------------------------------
09/25/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***