REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2372 - Toplam yanitlar: 5

GONDEREN: iskenderce on 11/11/2009 17:29:15


Onlar, mü'minleri bırakıp kafirleri dostlar (veliler) edinirler. 'Kuvvet ve onuru (izzeti)' onların yanında mı arıyorlar? Şüphesiz, 'bütün kuvvet ve onur,' Allah'ındır. (Nisa Suresi, 139)

 

Ey iman edenler, sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi, alay ve oyun (konusu) edinenleri ve kafirleri dostlar (veliler) edinmeyin. Ve eğer inanıyorsanız, Allah'tan korkup-sakının. (Maide Suresi, 57)

 

Öyleyse, Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzenden veya ayetlerini yalanlayanlardan daha zalim kimdir? Kitaptan kendilerine bir pay erişecek olanlar bunlardır. Nihayet elçilerimiz, hayatlarına son vermek üzere kendilerine gittiklerinde onlara diyecekler ki: "Allah'tan başka taptıklarınız nerede?" "Onlar bizi (yüzüstü) bırakıp-kayboldular" diyecekler. (Böylelikle) Bunlar, gerçekten kafirler olduklarına kendi aleyhlerinde şehadet ettiler. (Araf Suresi, 37)

 

Gerçekten Allah, kafirleri lanetlemiş ve onlar için 'çılgın bir ateş' hazırlamıştır. (Ahzab Suresi, 64)

 

Allah'a karşı yalan söyleyenden ve kendisine geldiğinde doğruyu (Kur'an'ı) yalanlayandan daha zalim kimdir? Kafirler için cehennemde bir konaklama yeri mi yok? (Zümer Suresi, 32)

 

Onlar, yeryüzünde gezip dolaşmıyorlar mı ki, kendilerinden öncekilerin nasıl bir sona uğradıklarını görsünler. Allah, onları yerle bir etti. O kafirler için de bunun bir benzeri vardır. (Muhammed Suresi, 10)

 

Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, '(eğlence türünden) tutkulu bir oyalama', bir süs, kendi aranızda bir övünme (süresi ve konusu), mal ve çocuklarda bir 'çoğalma-tutkusu'dur. Bir yağmur örneği gibi; onun bitirdiği ekin ekicilerin (veya kafirlerin) hoşuna gitmiştir, sonra kuruyuverir, bir de bakarsın ki sapsarı kesilmiş, sonra o, bir çer-çöp oluvermiştir. Ahirette ise şiddetli bir azap; Allah'tan bir mağfiret ve bir hoşnutluk (rıza) vardır. Dünya hayatı, aldanış olan bir metadan başka bir şey değildir. (Hadid Suresi, 20)





GONDEREN: iskenderce on 11/11/2009 17:36:21


Ayetlerim size okunuyorken, yalanlayanlar sizler değil miydiniz? (Mü'minun Suresi, 105)

 

Ateşin üstünde durdurulduklarında onları bir görsen; derler ki: "Keşke (dünyaya bir daha) geri çevrilseydik de Rabbimiz'in ayetlerini yalanlamasaydık ve mü'minlerden olsaydık." (En'am Suresi, 27)

 

Şüphesiz ayetlerimizi yalanlayanlar ve onlara karşı büyüklenenler, onlar için göğün kapıları açılmaz ve halat (ya da deve) iğnenin deliğinden geçinceye kadar cennete girmezler. Biz suçlu-günahkarları işte böyle cezalandırırız. (Araf Suresi, 40)

 

Ve o gün, cehennemi, inkar edenlere tam bir sunuşla sunmuşuz. (Kehf Suresi, 100)

 

Arkadan çekiştirip duran, kaş göz hareketleriyle alay eden her kişinin vay haline; (Hümeze Suresi, 1)

 

Ki o, mal yığıp biriktiren ve onu saydıkça sayandır. (Hümeze Suresi, 2)

 

Gerçekten malının kendisini ebedi kılacağını sanıyor. (Hümeze Suresi, 3)

 

Hayır; andolsun o, 'hutame'ye atılacaktır. (Hümeze Suresi, 4)

 

"Hutame"nin ne olduğunu sana bildiren nedir? (Hümeze Suresi, 5)

 

Allah'ın tutuşturulmuş ateşidir. (Hümeze Suresi, 6)

 

Ki o, yüreklerin üstüne tırmanıp çıkar. (Hümeze Suresi, 7)

 

O, onların üzerine kilitlenecektir; (Hümeze Suresi, 8)

 

(Kendileri de) Dikilip-yükseltilmiş sütunlarda (bağlanacaklardır). (Hümeze Suresi, 9)

 

Back To Top




GONDEREN: stroyy on 11/11/2009 18:00:39


SAOL CANIM ELLERİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK

BU SURELERİ OKUYUPTA AKLETMEYEN İNSANIN

AKLINDAN ZORU VARDIR DERİM

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 11/11/2009 18:58:51


Bu ayetleri okuyan ama anlamayan insanlar gerçekten çok büyük bir gaflet içinde diye düşünüyorum bende.Çoğu insan hiç ölmeyecekmiş gibi sadece bu dünya için çalışıyor,yaşıyor.Hayatın tadını çıkarmak derler ya...aynen onu yapıyor ve ölümden sonrasını hiç düşünmüyor.Bunun bir nedeni de ölümün bir son olduğunu düşünüyor olmaları.Oysa ölüm bir son değil aksine asıl hayata geçiş aşamasıdır.Ve hayatın belkide en önemli gerçeğidir.Çok uzak gibi gelir çoğu insana..yaşlanınca öleceğini düşünür ve bu yüzden tüm ibadetlerini yaşlılık dönemine bırakır.Bazılarıda hayatını dilediği gibi yaşar,tüm zevkleri tadar ve yaşlanınca nasılsa hacca gider temizlenirim diye düşünür.Bu samimiyetsizlikle kişi Allah ı kandıracağını zanneder ama sadece kendini kandırır.


Ölüm sadece 1 sn sonra bizi bulabilir.Ve Allah ın huzuruna cıktığımızda elimizde sadece ertelediğimiz ibadetlerimiz kalır.Ne işimiz ne sevdiklerimiz,ne çocuklarımız,ne kariyerimiz,ne tatillerimiz eğlencelerimiz....hiçbirşey kalmaz..


Ateşin üstünde durdurulduklarında onları bir görsen; derler ki: "Keşke (dünyaya bir daha) geri çevrilseydik de Rabbimiz'in ayetlerini yalanlamasaydık ve mü'minlerden olsaydık." (En'am Suresi, 27)

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 11/12/2009 21:00:24


İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey

işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını

bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği

gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan

dolayı akıl erdiremezler. (Bakara Suresi, 171)

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 11/13/2009 12:05:18


Kitap Ehli, senden kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyor. Musa'dan bundan daha büyüğünü istemişlerdi. Demişlerdi ki: "Bize Allah'ı açıkça göster." Böylece zulümlerinden dolayı onlara yıldırım çarpmıştı. Ardından kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, buzağıyı (ilah) edinmişlerdi. Yine bundan dolayı onları affettik ve Musa'ya apaçık olan ispatlayıcı bir delil verdik. (Nisa Suresi, 153)

 

O, biri diğeriyle 'tam bir uyum (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? (Mülk Suresi, 3)

 

Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz (uyumsuzluk bulmaktan) umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir. (Mülk Suresi, 4)

Back To Top
07/03/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***