REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1547 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: NiliM on 11/08/2009 08:44:56


Hayatın İçinden Sıcacık Öyküler

Adamın biri artık hanımının eskisi kadar iyi duymadığından korkuyormuş ve hanımının işitme cihazına ihtiyaç duyduğunu düşünüyormuş. Ona nasıl yaklaşması gerektiğinden emin değilmiş.

         Bu durumu konuşmak için aile doktorunu aramış; doktor, adamın hanımının ne kadar duyduğunu anlayabilmesi için basit bir yöntem önermiş. "Yapacağın şey şu; eşinden kırk adım ileride dur, normal bir konuşma tonuyla bir şeyler söyle; eğer duymazsa otuz adım ilerisinde aynı şeyi tekrarla, sonra yirmi adım; cevap alana kadar aynı şeyi tekrarla."

       O akşam, hanımı mutfakta akşam yemeğini hazırlarken adam işlemi uygulamaya koymuş. Kırk adım uzaklıktan hanımına normal bir konuşma tonuyla seslenmiş; "Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Cevap yok. Mutfağa biraz yaklaşmış. Mesafeyi otuz adıma indirmiş ve soruyu tekrarlamış;  "Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Yine cevap yok. Mutfağa biraz daha yaklaşmış, mesafe yirmi adım  olmuş ve tekrar sormuş; "Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Hâlâ cevap yok. Adam mutfağın kapısına gelmiş, artık mesafe iyice azalmış ve soruyu tekrarlamış;
"Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Yine cevap alamamış.

         Bu sefer hanımına iyice yaklaşmış ve aynı soruyu tekrar sormuş; "Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Hanımı; "Hayatım beşinci kez söylüyorum, tavuk var."

            Çalışmalar:
1- Bu öykünün ana düşüncesi nedir?
2-Siz olsaydınız bu kısa öyküye nasıl bir başlık koyardınız? Neden?
3- "Hanım" sözcüğü başka hangi anlamlarda kullanılabilir? Sözlüklerden yararlanarak farklı anlamlarıyla cümle içinde kullanın.

Cevaplarınızı  yazabilirsiniz.





--------------------------------------------------------------
07/04/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***