REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Sayfa:  1 | 2 | Ileri >  Son >>
Toplam bakislar: 4892 - Toplam yanitlar: 10

GONDEREN: elbruzz on 10/25/2009 09:25:05


KUR'AN-I YORUMLADIĞININ SANAN AKILLI AKILSIZLAR

Kuran, Alemlerin Rabbi, sonsuz ilim ve güç sahibi olan Allah'tan insanlara bir rahmet olarak indirilmiştir. Allah insanlara bir kitap göndermekle onlara lutfetmiştir. Allah'ın bu lütfuna samimiyet, minnettarlık ve şükür ile karşılık verenler bu davranışlarının faydasını yine kendileri görürler. Kuran'ı anlar, iman eder, ona tabi olur ve Allah'ın rahmetine girerler. Dünyada da ahirette de Allah'tan güzel bir karşılıkla mükafatlandırılırlar. Bunun aksine, art niyetli ve düşmanca bir tavırla Kuran'a yaklaşanlar ise bunun zararını yine kendileri görürler. Kuran'ı kavrayamaz, ondan istifade edemez, dünyada ve ahirette kayba uğrarlar. Ancak, ne Kuran'a ne de İslam'a bir zarar veremezler.

Kuran, her insanın rahatlıkla anlayabileceği bir kitap olarak indirilmiştir. Allah bir ayetinde insanlara, "Ey insanlar, Rabbinizden size bir öğüt, sinelerde olana bir şifa ve mü'minler için bir hidayet ve rahmet geldi." (Yunus Suresi, 57) diye seslenmiştir. Bu ayetten de anlaşıldığı gibi Allah'a iman eden ve vicdanına uyan her insan Kuran ayetlerinden öğüt alabilir, ayetlerdeki emirleri en güzel şekilde yerine getirebilir.

Ancak nefsine uyan, Allah'ın gücünü takdir edemeyen, ahiret konusunda şüphe içinde olan insanlar, ayetleri de kendi bozuk mantıkları doğrultusunda yanlış yorumlarlar. Allah bir ayetinde Kuran'dan öğüt alamayan bu insanların durumunu şöyle haber vermiştir:

Andolsun, Biz bu Kur'an'da çeşitli açıklamalar yaptık, öğüt alıp-düşünsünler diye. Oysa bu, onların daha uzaklaşmalarından başkasını arttırmıyor. (İsra Suresi, 41)

Buraya kadar anlatılanlardan anlaşılacağı gibi Kuran'ı doğru anlamak samimi olarak iman etmekle mümkündür. Allah Kuran'ı, iman edip akleden kullarının kavrayıp öğüt alabileceği apaçık bir Kitap olarak indirmiştir.

İnsanın imanı arttıkça aklı, samimiyeti ve Allah korkusu da aynı derecede artar, dolayısıyla Kuran ayetlerindeki incelikleri ve sırları daha iyi kavrar.

Henüz iman etmemiş bir kimse de, önyargı, art niyet taşımadan samimi bir vicdanla Kuran'a yaklaştığı takdirde, onun ilahi bir kitap olduğunu kolaylıkla kavrar ve iman eder. Allah'ın ayetleri apaçık olduğu için hemen onları uygulamaya geçirir. İman ettikten sonra ise imanının derinliği, duası ve bilgisi ölçüsünde Kuran'ın sırları ve incelikleri kendisine açılır.

İman etmeyen, Allah korkusuna sahip olmayan kişiler ise Kuran'ı doğru kavrayamazlar. Anladıklarını sandıkları konuları ise yanlış anlarlar. Açık ve net ifadeleri kendilerince çelişkili olarak algılarlar. Bu tarz kişiler ne kadar zeki ne kadar bilgili ve ne kadar kültürlü olurlarsa olsunlar, Kuran'ı ne kadar araştırırlarsa araştırsınlar Allah'a iman etmedikleri için akletme yeteneğinden yoksundurlar. İşte bu yüzden Kuran'ı anlayamazlar.

Kuran'a karşı, kendilerince birtakım itirazlar getiren kimselerin öne sürdükleri iddialar incelendiğinde, bunların kökeninde önemli bir anlayış ve mantık bozukluğu olduğu görülür. Kimi zaman bir ilkokul çocuğunun bile açık ve kolay biçimde kavrayabileceği ayetleri, nefsine uyan bazı kimseler kendilerince çelişkili ve anlaşılmaz görürler. Kuran'ın çeşitli yerlerinde verilen örnekler için inkar edenlerin, "Allah bu örnekle neyi kastetti" diyerek şaşırıp kaldıkları, bu örnekleri anlayamadıkları belirtilir. Gerçekten de Kuran'ın haber verdiği gibi inkar edenler her devirde bu örnekleri kavrayamadıklarını doğrudan ya da dolaylı olarak itiraf ederler. Bu, Kuran'ın bir mucizesidir, aynı ayeti bir mümin rahatlıkla kavrarken, inkar eden bir kimse kavrayamamaktadır. Bu da bize Kuran'ın anlaşılmasının veya anlaşılmamasının tamamen niyete bağlı olduğunu, Allah'ın dilediğine anlayış verdiği gibi, dilediğini de ayetlerinden perdelediğini göstermektedir. Bu durum bir ayette şöyle haber verilir:

Kendisine Rabbinin ayetleri öğütle hatırlatıldığı zaman, sırt çeviren ve ellerinin önden gönderdikleri (amelleri)ni unutandan daha zalim kimdir? Biz gerçekten, kalpleri üzerine onu kavrayıp anlamalarını engelleyen bir perde (gerdik), kulaklarına bir ağırlık koyduk. Sen onları hidayete çağırsan bile, onlar sonsuza kadar asla hidayet bulamazlar. (Kehf Suresi, 57)

İman eden, samimi, vicdanlı bir insan Kuran'daki temel imani konuları, hükümleri gayet rahat anlar ve uygular. Ne var ki iman etmeyen, samimiyetsiz, ön yargılı bir insan her türlü teknik bilgiye ve mükemmel bir Arapça bilgisine sahip olsa, bir bilim dalında otorite kabul edilse yine de Kuran'ı gerektiği gibi ve doğru anlayamaz, çünkü böyle bir kimse en başta nefsine uymaktadır. Bu yüzden de akletme yeteneğinden yoksundur. Akledemediği için de Kuran ayetlerini yanlış anlar, ayetler hakkında çarpık ve akılsızca yorumlar yapar.

Bu kitapta, akledemeyen bu tür kişilerin, Kuran'ı yanlış yorumlamalarının nedenleri ele alınmakta, bunların ayetler hakkında yaptıkları akılsızca yorumlardan ve itirazlardan çeşitli örnekler incelenip ve cevapları verilmektedir. Bir kısmı, toplumda aydın, bilim adamı olarak itibar gören bu kişilerin Kuran ayetleri hakkında getirdikleri itirazlardan yola çıkılarak, akılsızlıkları, yargılarındaki ve mantık örgülerindeki bozukluklar ortaya konmaktadır.

 BAHSEDİLEN KİTAP  AKILSIZ KUR'AN-I NASIL YORUMLAR OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM ......





--------------------------------------------------------------

Kız oyunları




GONDEREN: ozguraydin on 11/01/2009 07:51:54


Elbruzz  siz o muhtesem güc ü nerden biliyorsunuz kimden  ögrendiniz.

Söyleyin bende bileyim.

Ben diyorum ki, Hepsi yahudinin uydurmasiyani TEVRAT in uydurmasi.

Tevratda ne yaziyorsa  incil KUR AN da aynisi yaziyor.

Ben o uyduruk seylere inanmam diyorum halla bana  ORALARDAN ÖRNEK VERIYORSUNUZ.

iskenderce de aynisini yapiyor.

Ayrica bilginiz i ölcmek icin 2 soru sordum bilgili iseniz o sorulara cevap verin.

Tekrarliyorum, Gökyüzü neden mavidir ? 2 ) Uzayda dünyanin agirligi nedir.

Ben kimseye geri zekali deme hakkim yok bunuda bilin.

Ayrica bilgi sahibi olmak istiyorsaniz tüm yazilari mi okuyun.

saygilar.......

 

 

Back To Top




GONDEREN: ozguraydin on 11/01/2009 08:13:19


Elbruzz.

Ben diyorum  Saneryo ayni oyuncular degisik.

Yani  TEVRAT da ne yaziyorsa  INCIL & KUR AN da aynisi yazar.

Siz o muhtesem güc ü nerden ögrendiniz kimden aldiniz o fikirleri.

Onu bir düsünün.

Eger bilgi edinmek istiyorsaniz tüm yazdiklarimi okuyun lütfen.

Ayrica ben geri veya ileri zekäli olbilirim. Bunu dile getirmek ile  sizin dedikleriniz dogrudur anlamin a gelmez.

ISKENDERCE& STORYY&YAMTAR da bana geri zekali deler.

Fakat bir tarafsiz  PISIKOLOG  a gidersek beli olur kim, saglikli kim hasta.

Ayrica ben 2 soru sordum  kimseden cit yok.

Her seyi bildiklerini idia eden ve beni sapik diyenlere tekrar soruyorum ?

Gökyüzü neden mavidir ? Uzayda dünyanin agirligi nedir ?

Bu akili insanlardan cevap  bekliyorum.

Ayrica söyle bir bizim islam dünyasin a bir bak savas,kan ,göz yasi,

Ve insan mutlulugu icin bu dünyada neyimiz var, bir ilac bir teknoloji mi üretik.

neden hep  GAVUR a muhtacziz.

Eger türkler 1132 yilinda islam dini ni  ithal etmeseydi, inancimiz ne olabilirdi.

Bunun cevabini hemen vereyim gercekten biz türkler iyi bir (SERMANIST )

Olurmusuz nasil bu gün sadece araplara ve arap olanlara hitap eden,

islami kimseye birakmiyorsak. Hz muhammetin bir sözü var; kim ki

HABESLI kabilesine küfür ederse biz den deyildir der.

saygilar...............

 

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 11/01/2009 13:32:10


Bugüne kadar kimseye gerizekalı yada sapık gibi seviyesiz şeyler söylemedim söylemem de.Burada kimsenin de söylediğine şahit olmadım.  

 

 

Biri bana ayet diye kendi cümlelerini yorumlarını yazarsa onu AYETLERLE çürütmem gerekir.Kulaktan dolma ya da Kuran’da olmayan bilgileri dinin bir parçası gibi lanse etmeye çalışanların bu amaçlarını sadece Kuran daki ayetlerle çürütebilirm.Bir din hakkında konuşulurken kaynak Kutsal kitap olmalıdır.Çeşitli tarih ve hikaye kitapları değil.Bu bağlamda dine saldıran kişilere karşı öne sürebileceğim tek GERÇEK KAYNAK KURAN’DIR.Kişiler ister kabul etsin ister etmesin….

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 11/01/2009 13:42:20


Ayrıca gökyüzü neden mavidir gibi soruların cevaplarını internetten herkes kolaylıkla bulabilir.Stroyyda zaten yazmış.Ama bunun ne önemi varki..şimdi herkesin burada neden mavidir diye yazması mı gerekiyor.Kime neyi ispatlamaya çalışıyoruz.Bu olayların mutlaka bir nedeni vardır.Allah yarattığı herşeye bir sebep kılmıştır.Biz bu platformda Kuran da geçen pekçok bilimsel bilgiden bahsettik.Bu konulara değinmekten kaçan zihniyetler topu taca atarak hedef şaşırtmaya çalışıyor.

 

 BURADA YAZANLARI OKUMADIĞINI

DÜŞÜNDÜĞÜM ARKADAŞA TEKRAR

SORUYORUM.

 

İNSAN VE TÜM CANLILIK NASIL

OLUŞMUŞTUR????BİZ ALLAH YARATTI

DİYORUZ...BUNA İNANMAYAN KİŞİ NASIL

OLUŞTUĞUNU

AÇIKLASIN...KAÇMADAN ,KIVIRMADAN....

Back To Top




GONDEREN: ozguraydin on 11/02/2009 06:39:17


Sayin iskender.

Insanin yaratilis i  hakinda bir cok teoriler var.

Fakat en mantiklisi bence DARWIN  teorisi, bulunan bütün eski arkiolog calsmalar bu yönde ip ucu veriyor.

Tabi bende kesin olarak  bilmiyorum ama mantikima göre bu teori  en yakini.

Örnegin dinazor larin varligi  ve yok olusu nun sebeplerini  ortaya atan cok teori var.Bazi  bilim adamlari bunun sebebini gök tasinin dünya ya carp ma nedeni diyor.

Bence mantik a en yakini  bir alman bilim adaminin idia  etigi gibi  havadaki oksijenin  1000 de 3 azaldigin a bagliyor.

Bu durumda  mantikim  sunu diyor. Nasil yumurta normal doga sartlarinda canlaniyorsa , canlilarinda ayni sartlarda evrim ile var oldugu benim mantikgima uygun.

Ayrica Kutsal kitaplardaki  ayetleri kimse cürütmüyor. Kendi yazdiklari ayetler cagin gelismesi ile yalan oldugu ortaya cikiyor.

örnegin ana rahimindeki bebegin cinsiyetini ancak ALLAH bilir der" KUR AN "ama bunu artik bilim adamlari teknoloji ile ön e gecti.

Mesela  KUR AN  da adam esegi ile ölüyor 100 yil sonra diriliyor, sacma, TEVRAT da Hz musa asa yi tasa vurmus su  fiskirmis sacma.

Ayrica  Hz ibrahim i  tartismayin müslüman di demesi  sacma cünki  Hz ibrahim in babasi FIRAUN  oldugunu ve yunus süresinde kendi yaziyor  "KUR AN " aradan 3 000 yil gecmesine ramen.

En aci olnida Hz isa yi da katledende  dinsiz ATAIST ler  deyil dedeleri inanan insanlar.

Hz ali yi ogulari hasan ,hüseyin i öldürenlerde kendi akrabalari deyil mi ?

Ayrica  3 kutsal kitabinda ayni  seylerden bahis etmesi ve bu arada 3 de bir biri leri ile  3000 yildir savasmasi bir birilerini kadletmesi ve hala savasin sürmesi biraz komik deyil mi.

 Ve ALLAH kendi yaratigi  insanlarin 6 milyarini nasil unutu bu kadar dünya ya hakim ise.

Daha vahim olani KUR AN da " ALLAH "devamli savasin diyor yani insanlar a savas diyecegin e  her seye hakim olan kendi niye o insanlari yol a getirmiyorda  insan gücüne bas vuruyor.

Ayrica devamli naletledigi insanlari ben mi yaratim. Aynen surda sizin bana yapdiginiz gibi.

Sanki  dünyanin  düzenini ben bozuyorum gibi.

Cok önen ile düsünün bu gün tüm islam aleminde  kan akiyor insanlar mutsuz, bunun sorumlusu kim ?

Tüm 3 kutsal kitap da ALLAH her seye hakimdir der ama savasi bize  uygun görmüs azcik mantikli düsün bulursun.

Not:  size kimse küfür etmiyor diyorsunuz. Beni siteden atilmami basaran arkadas site sahibine minetdar.

Ve tek  kelime ile  ALLAHUEKBER  yazmis sanki küdüsde  savasiyoruz.

Yine KUR AN da bir ayetde yaziyor  sakin onlara arkani dönme ne yapacaklari beli olmaz diyor.

ALLAH dan uzaktayim türkiyede olsam beni linc edip dünyayi kurtarirsiniz.

Ben kimseye fiili saldiri yapmiyorum, küfürde yok kizmiyorumda.

Bakin benim bir sözüm var: Yer yüzünde en tehlikeli canli insandir.

Hayvan  karnini doyacagi kadar  kadar öldürür. Ya insan  doysada öldürüyor.

Bunu bir toplantida söyledim ayakda alkisladilar.

 Cahil  ve gerici insanda aci ma duygusu yoktur. O insanda yabani hayvan duygusu hep önceliklidir.

saygilarr............

 

Back To Top




GONDEREN: stroyy on 11/02/2009 18:54:30



ozguraydin yazdı:

Sayin iskender.

Insanin yaratilis i  hakinda bir cok teoriler var.

Fakat en mantiklisi bence DARWIN  teorisi, bulunan bütün eski arkiolog calsmalar bu yönde ip ucu veriyor.

Tabi bende kesin olarak  bilmiyorum ama mantikima göre bu teori  en yakini.

Örnegin dinazor larin varligi  ve yok olusu nun sebeplerini  ortaya atan cok teori var.Bazi  bilim adamlari bunun sebebini gök tasinin dünya ya carp ma nedeni diyor.

Bence mantik a en yakini  bir alman bilim adaminin idia  etigi gibi  havadaki oksijenin  1000 de 3 azaldigin a bagliyor.

Bu durumda  mantikim  sunu diyor. Nasil yumurta normal doga sartlarinda canlaniyorsa , canlilarinda ayni sartlarda evrim ile var oldugu benim mantikgima uygun.

Ayrica Kutsal kitaplardaki  ayetleri kimse cürütmüyor. Kendi yazdiklari ayetler cagin gelismesi ile yalan oldugu ortaya cikiyor.

 

ÖZÜR İSKENDERCE ARKADAŞIM YUKARDAKİ SAÇMA  YANIT SİZE VERİLMİŞ SANIRIM YALNIZ  HADDİM OLMADAN BU KİŞİYE BENDE CEVAP VERME İHTİYACI DUYDUM SİNEK KÜÇÜK AMA MİDE BULANDIRIYOR İŞTE ......

Sayın ozguraydın....konuya bakılırsa darwinin açıklamalarını biraz daha okursanız ve sonuna kadar okursanız göreceksiniz ki darwin bile bu teoriye (görüş ) inanmıyor çünkü darwin yokluktan bir şeyin olduğunu kanıtlıyamaz sadece bir maddeden mutasyon olduğunu kanıtlıyabilir yani darwin ne kadar kanıtlansada sadece mutasyonu kanıtlıyabilirsin bu ALLAHIN   yokluğunu ( töğbe haşa )doğrulayamaz çünkü mutasyona uğrayan bir madde varsa darwin bu maddenin nereden geldiğini kanıtlamak zorunda yokluktan oluşmadı ya.....!  bunu Charles Darwin kendi açıklamarındada vurgulamıştır...onun içinde darwinin teorisi (gürüş )saçmalıktan başka birşey değildir...

hadi diyelim ki insan maymundan türedi maymunu kim yarattı ?

maymunu yaratan insanı yaratamazmı tövbe tövbe insanı günaha sokmayın .Eğer gerçekten türler öbür türlerden yavaş gelişmelerle türemişse, neden sayısız ara geçiş formuna
rastlamıyoruz? Neden bütün doğa bir karmaşa halinde değil de, tam olarak tanımlanmış ve yerli
yerinde? Sayısız ara geçiş formu olmalı, fakat niçin yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında
gömülü olarak bulamıyoruz... Niçin her jeolojik yapı ve her tabaka böyle bağlantılarla dolu değil?Yahu düşünmezmisiniz, eğer evrim olsaydı, bunun devam etmesi gerekirdi. Yani bir maymun ve bir insan değil aradaki evrelerde bulunan türler de bugün karşımızda olması lazımdı. İnsanın ilk şekli dedikleri maymun her yerde var. Hani az evrilmiş, kuyruksuz biraz daha insana "yaklaşmış" türler?saçmalığın da bu kadarı  biz maymundan türedikte şimdikiler niye ormanda kaldı yapmayın ALLAH aşkına başka daha önemli şeyler için ağartın o saçları bunlar sadece teoridir yani ( görüş )  , ama malesef bir zamanlar bazı insanları çok kötü kandırmış siyasi malzemeler Aklı olan bu saçmalıklara inanmaz.Gerçekten bu zamanda böyle saçmalıklara inanan var mı acaba?yani dedelerinin maymun olduğunu kabul edenler...yazık ya...biz yaratılmışların en şereflisi olan insan neslindeniz ALLAH a şükür.

NOT:ALLAHA İNANMIYORSUNUZ ( TÖĞBE HAŞA ) AMA BU KELİMEYİ (ALLAH dan uzaktayim türkiyede olsam beni linc edip dünyayi kurtarirsiniz.)  KULLANARAK ALLA"HA SIĞINMA İHTİYACI DUYABİLİYORSUNUZ ....NE GÜZEL HATTA SOLUDUĞUNUZ  HAVA VE VERDİĞİ NİMETLER İÇİN"DE ŞÜKREDİN...

AYRICA AYETLERİ AKLISELİM SAPTIRMADAN  OKURSANIZ SANIRIM DAHA MANTIKLI OLUR BAKIN BİR AYET NE DİYOR  İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir. (Fussilet Suresi, 34)BENİM TESBİTLERİM DEĞİL BUNLAR  KUR"AN  BÖYLE BUYURUYOR BİZİM YOLUMUZU KUR"AN VE SÜNNET AYDINLATIR KUR"AN VE SÜNNET DURURKEN BAŞKA YORUMLARA NE GEREK VAR ....EVET ALLAH"TIR İNSANI DÜNYAYA GÖNDEREN AMA O DEĞİLDİR İNSANA KÖTÜLÜĞÜ ÖĞRETEN.....

Back To Top




GONDEREN: ozguraydin on 11/03/2009 04:18:12


STROYY

DARWIN  bu teoriyi   ortaya atarken görünmeyen güc lerden bahis etmiyor.

Bir cok deneylerden sonra bu kani ya variyor. Ayrica yedigimiz et uygun doga kosularinda nasil canlaniyor.

Önce kurtcuklar olusur ve doga uygun ise kelebek olur ucar. DIKKAT

edin uygun doga  olur ise, cok soguk ve sicak olur ise  baska olusumlar meydana gelir.

Cok önemli okuyun  ve beyninizden züzerek  tahlil ediniz.

Bu dünyada doganin yapisi ile oynanir ise  korkunc yaratiklar meydana gelir.

Tipki   HORISIMA da oldugu gibi. CERNOBIL de oldugu gibi doganin  dengesini bozdular.

Ve korkunc yaratiklar dogdu, peki soruyorum ?  Bunlar olusurken  TANRI nin rolü ne, müdalesi var mi bu olusum a.

Demek ki doga yaratici acikca ortada . Bu gün HORISIM A da 3 kafali bebekler doguyor.

3 bcakli insanlar dogdu. ayrica belden yükarisi insan belden asagi baska bir varliga benzeyen insanlar dogdu.

Elimde bir kitap var, cok entrasant bir bebek doguyor yüz sekli  80 lik insan nin aynisi.

Ya doganin  düzgün oldugu ülkelerde insanlar cag das ve normal.

Peki sizin idia etiginiz TANRI  bu  durumlari  ES  mi geciyor.

Tekrar  ediyorum doganin dengesi bozulan, yerlerde  ve doganin dengesi düz olan ülkelerde, yasam ve meydan a gelen mücizeler.

Bunun  ile birlikde demek ki her seye karar veren doga  olmuyor mu ???

DINAZOR larin ölümüde dogruluk kazaniyor. doganin bozulmasi ile:

En korkunc olanida nedir bilirmisiniz ??? Dünyadaki insanlar sizn gibi düsünseydi dogayi koruyan  ALLAH  var der di insanlar.

Türkiye nasil cöl oluyorsa  suudi arabistan nasil cöl olduysa dünyada cöl olurdu bu günümüzü de yasayamazdik.

Malümünüz artik yamur duasi da bir ise yaramiyor.

Artik rahmetin nasil yagdigini da ögreneceksiniz.

 

 

Back To Top




GONDEREN: stroyy on 11/03/2009 21:37:52


Bazen bu yazılarınızı okudukça gerçekten kendime çok kızıyorum....neden  buradayım ... ben kimle tartışıyorum diye,.. hayatınızda hiç mi varlığın kendisini bütününü araştırmadınız? daha neyi sorduğumu neden bahsettiğimi bile anladığınıza dair bir işaret göremedim. Yaaa var olan bir  şeyin ..yani  türlerin bir birine bağlayan sayısız ara-geçiş türleri mutlaka yaşamış olması gerekir diyorum siz bana maval okuyorsunuz... Darvin DNA'nın D'sini bilseydi. Bir insan beyninde 50 trilyon hücre olduğunu akıl edebilseydi günlerce toprak kazıp da iki iskelete dayanıp böyle bir iddia ortaya atmazdı...türleri birbirine bağlayan sayısız ara-geçiş türleri mutlaka yaşamış olmalıdır... Bunların yaşamış olduklarının kanıtları da sadece fosil kalıntıları arasında bulunabilir"ki  bilim adamları bulamıyorlar..  evrim ideolojik bir savsatadır Ateistler, Pozitivistler, Materyalistler vicdan sızılarını hafifletmek için uydurdukları sadece bir bahane .Etlerin kurtlanması da hayatın cansız maddelerden türeyebildiğine bir delil değildir  etlerin üzerindeki kurtlar kendiliklerinden oluşmuyorlar, sineklerin getirip bıraktıkları gözle görülmeyen yumurtalardan çıkıyorlar. gelelim fosillere bir fosilin 47 milyon yıllık olması en azından 47 milyon yıl önce dünyada hayat olduğunu gösterir
evrim olduğunu göstermezzz evrimi gösteren şey ara geçiş fosilleridir
var mı bi tane örnek?Evrimselmemış maymunlar, tohumluk mu? hiroşimada 3 başlı bebekler doğuyor diyorsunuz tabi doğar sizin o çok metettiğiniz ABD 140 binden fazla insanın ölümüne yol açan  atom bombasını insanların tepesine atarsa değil 3 başlı bebekler şükretsinlerki japonların   aldıkları radyasyon etkisinden nesilleri tükenmedi.. Mutasyonlar bir canlının mükemmel ve kusursuz DNA şifresini bozar ve onu bir hilkat garibesine çevirir Evrimciler, faydalı mutasyonlar elde edebilmek için farklı canlı türlerini onyıllar boyu radyasyon gibi etkilere maruz bırakmışlar, ama her zaman sakat, eksik, kısır canlılar ortaya çıkmıştır. Aslında gerçek çok açıktır. Canlılık, kesinlikle tesadüfen ortaya çıkamayacak kadar kompleks bir düzene ve tasarıma sahiptir
Tüm evren kusursuz bir yaratılışın ürünüdür. Yaratıcı'nın üstün aklı, gücü ve bilgisi, yarattığı her şeyde kendisini gösterir.
İnsanın sadece kendi yaratılışı dahi, evrim teorisinin gözlerden kaçırmak istediği bu gerçeği apaçık ortaya koyan bir mucizedir.O Allah ki, yaratandır, kusursuzca var edendir, şekil ve suret verendir. (Haşr Suresi, 24) 
 Yok maymundan geldik, yok önceden omurgamız eğriydi muz toplar yerdik. atalarımız kılından tüyünden arındı koca koca hanımlar, delikanlılar olduk. bunlar boş geliyor bana. 
Darwin bile teorisinin bu kadar çok konuşalacağını hayal bile etmemiştir.. Emin olun.. bu teori çürütüleli asırlar oldu... daha biz yeni yeni başlıyoruz konuşmaya.. Boşverin bu saçmalıkları..madem bu kadar meraklısınız maymunu atanız  olarak kabul etmeyi,buyrun edin:))) ama bir maymun gördüğün de lütfen gidin  elini öpün halini hatırını sorun :)
Bu tartışma burada bitmez
uzaaaaar gider
ta ki ölüm ötesi hayatın kapıları açılıncaya kadar
neye inanıyorsanız inanın
sizin gözünüzü yummanız bize gece yapmaz
sizin dinsizliğiniz size bizim dinimiz bize
ne yapmak istediğinizi mantığınızı anlattıklarını kısacası sizi anlamıyorum...sanırım sadece ben değil yazdıklarını okuyanların çoğu sizi anlamıyor bence... sizi inanmadığın Allah'a havale ediyorum...Yazdıklarınızı okumıcam artık çünkü saçmalıklarınız"dan bıktım sizinle   kaybedecek vaktim yok.
Neyse siz  takılın kafanıza göre..:)
 
 



Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 11/04/2009 14:11:35


Sevgili stroyy çok güzel cevaplar vermişsin ….  bende bir şeyler eklemek istiyorum.

 

 

Allah’ın yaratmasını kabul edemeyen bazı zihniyetler her şeyin tesadüf eseri oluştuğunu iddia ederek aslında ne kadar gülünç bir duruma düştüklerinin farkına varamıyorlar.Canlıları ve evrendeki tüm sistemleri bu kadar basite indirgeyenleri komedi filmi tadında izliyorum.

 

Evrimcilere sorulacak binlerce soru var ama hiçbirine mantıklı cevaplar alamıyoruz nedense.

 

Mesela gözdeki muhteşem ötesi yapı nasıl oluştu diyoruz.Göz muhteşem diilki diye son derece anlamsız bir cevap alıyoruz.Neymiş efendim gözün pek çok kusuru varmış…Tabiki insan ve doğadaki her şey eksikliklerle yaratılmıştır.Bunun Allah katında bir anlamı vardır.Ancak anlamamak için çaba sarfeden evrimciler için bu kusurlar, başka türlü yerlere çekilip haşa Allah ın yapamadığını iddia ediyorlar.Bu kadar sığ düşünmek aslında hayal gücü baya  geniş olan  evrimcilere hiç yakışmıyor doğrusu J  Arkadaşlar gözün yapısını incelediğimiz vakit acayip bir sistemle karşılaşıyoruz.Bu sistemse asla ve asla kendi kendine oluşamayacak kadar kompleks bir yapıdır ve hiçbir masal bunun altından kalkamaz.Kaldıki böylesine muhteşem bir yapı sadece gözde diil insanın her organında ve evrenin her köşesinde mevcuttur.Bir sivrisinekte bile inanılmaz detaylar varken bunların kendiliğinden oluştuğunu düşünmek gerçekten gülünç.

 

Evrimcilere sorulan sorular bitmez demiştim ya..kendilerine ilk hücre nasıl oluştu diye sorulduğunda yine kaçamak bir cevap alırız. ‘Biz ilk hücreyle ilgilenmiyoruz.’  Yani bu hiç önemli dıılmiş J

 

Ve bomba soru.Strooy da sormuş evrimci arkadaşa.Ara fosiller nerede sayın evrimciler dendiğinde yine çok TATMİN EDİCİ !!!  bir cevap alırız.Evrimde ara fosil diye bir şey yoktur. J

 

 

Evrim konusunda bilgisi olmayan arkadaşlar için bunun ne demek olduğunu  kısaca anlatıyım.

Evrimde bilindiği gibi çeşitli doğa olaylarının varlığı ,mutasyonlar yada doğal seleksyon gibi olayların sonucunda canlılar değişim (yani evrim) geçirir.Mesela sudan çıkan bir balık sürüngene,sürüngen kuşa kuş bilmem neye derken en son maymun ve insana geçiş …gibi çeşitli ve çok renkli değişimleri savunur evrimciler.Mantıklı olarak düşününce bu geçiş aşamalarının olması durumunda çok sayıda kusurlu canlıların varlığı gereklidir.Mesela kör yaratıklar,midesiz yada tek gözlü ya da kulaksız yada yada yada saymakla bitmeyecek kadar çok sayıda kusurlu canlı olması gerekir.Ve bu canlıların fosillerine bugüne kadar rastlamış değiliz.Evrimciler bu tür fosillerin olmayacağını iddia etmektedirler.Ve ortaya koydukları ara form fosilleriyle evrimi ispatlanmış göstermeye çalışırlar.Bu yalanlarından bir tanesini alıntı yaparak yazmak isterim:

--------Evrimciler 19. yüzyıldan bu yana Archæopteryx hakkında spekülasyon yapmaktadırlar. Ağzında dişlerin, kanatlarında pençe benzeri tırnakların var olması ve uzun kuyruğu, fosilin bu açılardan sürüngenlere benzetilmesine neden olmuştur. Pek çok evrimci Archæopteryx'i "ilkel kuş" olarak tanımlamış, hatta bu canlının kuşlardan çok sürüngenlere yakın olduğunu iddia etmiştir. Ancak bu efsanenin çok yüzeysel olduğu; canlının kesinlikle "ilkel kuş" olmadığı, aksine iskelet ve tüy yapısının uçmaya son derece elverişli olduğu, sürüngenlere benzetilen özelliklerinin tarihte yaşamış ve hatta günümüzde yaşayan diğer bazı kuşlarda da bulunduğu zamanla ortaya çıkmıştır.

Günümüzde tanınan ornitologlardan (kuş bilimcilerinden) biri olan Alan Feduccia da bu görüşü savunmakta, Archæopteryx'in kuşların ilkel atası olduğu görüşüne karşı çıkmaktadır. Feduccia'nın belirttiği gibi; "Archæopteryx'in çeşitli anatomik özelliklerini inceleyen yeni araştırmacıların pek çoğu, bu canlının daha önce hayal edilenden çok daha kuş-benzeri olduğunu göstermiştir" ve "Archæopteryx'in theropod dinozorlara olan benzerliği çok büyük ölçüde abartılmıştır."

Archæopteryx günümüz kuşlarından farklı bazı özelliklere sahiptir, ancak uçucu kuş olduğunu gösteren özellikleri ile gerçek bir kuştur. Archæopteryx'in birtakım özgün özelliklere sahip olması, bu canlının bir "ara form" olduğunu göstermemektedir.-----

 

Bu kuşun neden başlıbaşına bir canlı olduğunu internetten rahatlıkla bulabilir isteyen herkes.

Evrimin  pek çok açmazı varken hala bu kör safsataya inananları anlamakta zorluk çeksemde onları hayatın bir rengi olarak görüyorum. Kendileri her nekadar evrime inanmayanları yobaz, geri kafalı, bilime karşı olarak görsede milyonlarca bilim adamının Allah ın varlığına inandığını unutuyorlar sanrım.

Bu arada yumurtadan civciv cıkması ya da kurttan kelebek oluşması ya da meniden bir insanın anne rahminde gelişmesi ve bebeğin büyümesi ya da insanların yıllara ve şartlara bağlı olarak yaşlanması ve değişmesi evrime delil değildir.Bunların olması gayet normaldir.Gelişimdir değişimdir ama evrim değildir.Bir maymun şartlar ne olursa olsun insana dönüşemez.Hayvan hayvandır insan insandır.

 

Bugüne kadar Kuran da ki hiçbir bilgi bilim tarafından çürütülmemiştir.Anne karnındakinin cinsiyetini  Allah tan başkası bilemez diye bir şeye Kuran da hiç rastlamadım.Bu konuya girmek büyük bir talihsizlik olur.Çünkü Kuran da bebeğin oluşumu en ince detayına kadar yazılmıstır.Bir damla meniden oluşan zigotun annenın rahmıne aslıp ordan beslenmesi ve 3 karanlık evre dahil çok önemli ve 1400 yıl once bılınmesı imkansız bilgiler Kuranda detaylı olarak yazılmış Jbuyrun buradan yakın…haa evrimcilerin bunada saçma cevapları var…o dönemde tıp çok gelişmişti..olduuuu canımJ  okuma yazma bilmeyen bir insan bu bilgileri yazdı dimi..üstelik Arabistan da cahiliye döneminde yaşayan…ayrıca Kuranda cinsiyeti belirleyenin erkek olduğu  bilgisi de vardır.

 

Kuran da eşeği ile ölen ve 100 yıl sonra dirilen bir kişiye rastlamadım.Ancak çeşitli mucizevi olaylar gerçekleşmiştir.Hz.  İsa babasız dünyaya gelmiştir.Kehf ehli yıllarca mağarada uyumuştur,Hz . Nuh 950 yıl yaşamıştır. Hz. İsa kundaktayken konuşmuştur. Bunlar Kuran da gecen bilgilerdir ancak saçma değildir.Cinlere inanır mısınız?Cinlere inanıyorsanız Allah ın varlığını da kabul edersiniz.Cinlerin varlığına şahit olmuş sayısız insan vardır.Dilerim sizde yakinen şahit olursunuz..o zaman belki bu olayların çok ta imkansız olmadığını anlarsınız.

Son olarak Allah ın müdahalesi olmayan tek bir olay dahi gerçekleşmez yeryüzünde. Kim neye inanmak istiyorsa inanabilir.Dinde baskı yoktur.Ancak görüyorum kı din düşmanlarındaki saldırganlık bitecek gibi görülmüyor J

Gönül isterki yazdıklarımız okunsun ve haklı olduğumuz yerde haklısın denılsın.Ancak bir inkarcı için bu mümkün değildir.

Vicdanları kabul ettiği halde, zulüm ve büyüklenme dolayısıyla bunları inkar ettiler. Artık sen, bozguncuların nasıl bir sona uğratıldıklarına bir bak. (Neml Suresi, 14)

Back To Top
07/03/2024
Sayfa:  1 | 2 | Ileri >  Son >>



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***