REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Sayfa:  1 | 2 | Ileri >  Son >>
Toplam bakislar: 7120 - Toplam yanitlar: 12

GONDEREN: stroyy on 10/24/2009 23:55:07


Her yer (ALLAH)'ı ve O'nun sonsuz gücünü tanıtan güzelliklerle doludur. Sevimli beyaz tavşanı, yunusların gülen yüzlerini, kelebeklerin kanatlarındaki muhteşem renkleri ya da masmavi denizi, yemyeşil ormanları, renk renk çiçekleri ve bunlar gibi saymakla bitmeyecek kadar çok güzelliği bir düşünün. İşte bunların tümünü yaratan (ALLAH)'tır. Gördüğünüz tüm evreni, dünyayı, canlıları (ALLAH)yoktan var etmiştir. Bu nedenle yarattığı bu güzelliklere bakarak, (ALLAH)'ın yüceliğini görebilirsiniz.
Tabii, herşeyden önce kendi varlığımız (ALLAH)'ın varlığının bir delilidir. O zaman ilk önce kendi varlığımız ve (ALLAH)'ın bizi nasıl kusursuzca yarattığı hakkında düşünelim.












































GONDEREN: yamtarr on 10/25/2009 09:35:36


alınmı cevabını

aydınlıkk

yumurtaya can verende

havaya ısı verende nem verende yemek verende

kimmişşşşşşşşşşş????????????????





--------------------------------------------------------------
Photobucket
Back To Top




GONDEREN: elbruzz on 10/29/2009 12:09:22


havayı ,nemi,iklimi,tavuğu meydana getiren güç ne peki.....elbette bunuların muhteşem düzenini dahi ince hesaplarla var eden bir güç olmalı değil mi bay çok bilmiş AYDINLIK.........

ama hala ikna olmam diyorsan  googleden veya youtube den ALLAH diyen aslanı bir izle .....yok hala ikna olmadım diyorsan

Şüphesiz ki (ey sânı yüce peygamber!) o küfre saplanıp kalanları (inkâr ve inadları yüzünden tuttukları yanlış yolun tehlikeli sonucundan) korkutsan da, korkutmasan da onlara göre birdir; inanmazlar, d).

Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

bakara suresi 6 ve 7. ayetler.....

bunlar benim sözüm değil aydınlık........bu sözler işte senin  hava ,nem ,iklim  dediğin ortamı yaratıp sağlayan o mühteşem gücün sahibi olan ALLAH tır........

'' Dünyada  6 milyar insan müslüman deyil  onlar neden unutuldu. önce bunu arastirin.''demişsin  dindenilen (hangi din olursa olsun )varlığı inkar edilmeyen mutlaka bir yaradanının olması gerekir ki din olsun .....

yaradanı bulunmayan din(size göre ööle) değildir zaten ......





--------------------------------------------------------------

Kız oyunları
Back To Top




GONDEREN: stroyy on 10/29/2009 15:17:07



ozguraydin yazdı:

Siz e son bir bilgi sunayim KUR AN flizofi si yunanli katiplere ait, arastirin.

 

bir deyim  vardır ( kapıdan kovarsın bacadan girer )  sizinkide o hesap...aydınlık olarak atıldınız ozguraydın olarak geri geldiniz ...temcit pilavı gibi aynı şeyleri tekrarlamak sizi ne kadar gülünç duruma düşürüyor  bilmem farkındamısınız ? ...bakın beyfendi sizinle laf yarışına girme niyetinde değilim ! yalnız neye inanmayacaksanız  inanmayın  ama iğrenç fikirleriniz"lede burdaki insanları zehirlemeyin .dinimize yaptığınız bu çirkin atıflar  mide bulandırmak"dan başka ileri gitmiyor ...  isteseniz"de , istemeseniz"de, kabul etmeseniz"de Kur'an Kerim yüce Allah tarafından kulu Hz. Muhammed'e vahyedilen bir kitaptır,siz bunları görmeyecek kadar akletmiyorsanız. bu sizin sorununuz ALLAH yardımcınız olsun. sizi inandırmak gerçekten imkansız denecek kadar zor.Zaten kuranı kerimde"de onları yollarından döndüremezsiniz zira onların kalpleri mühürlenmiştir diyor.
Ne haliniz  varsa görün ...Cin olmadan"da adam çarpmaya kalkmayın...

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 10/29/2009 15:25:54


Bu konuşmalardan sonra tüm evrenin, insanların,canlıların nasıl meydana geldiğini çok merak ettim.Bilimsel olarak açıklamak isteyen bir arkadaş varsa buyursun anlatsın bilgilenelim.Bilimsel bilgiye karşı değiliz. Biz herşeyi Allah yarattı diyoruz.Tabiki yaratırken çeşitli aşamaların,koşulların varlığını inkar etmiyoruz.Ancak buna karar veren Yüce Allah'tır.Aksini savunan arkadaşların bilimsel olarak varoluşu açıklamalarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 10/31/2009 12:03:52


Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor... (Zümer Suresi, 5)

Kuran'ın evreni tanıtan ayetlerinde kullanılan ifadeler oldukça dikkat çekicidir. Üstteki ayette "sarıp örter" olarak tercüme edilen Arapça kelime "yukevviru"dir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı, "yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak"tır. (Örneğin Arapça sözlüklerde "başa sarık sarma" gibi yuvarlak cisimleri içeren fiiller için bu kelime kullanılır.) Ayette, gecenin ve gündüzün birbirlerinin üzerlerini sarıp-örtmeleri (tekvir etmeleri) konusunda verilen bilgi, aynı zamanda Dünya'nın biçimi konusunda kesin bir bilgi içermektedir. Ancak ve ancak Dünya'nın yuvarlak olması durumunda bu ayette ifade edilen fiil gerçekleşebilir. Yani 7. yüzyılda indirilen Kuran'da Dünya'nın yuvarlak olduğuna işaret edilmiştir.
Unutmamak gerekir ki, o dönemdeki astronomi anlayışında Dünya daha farklı algılanıyordu. O dönemde Dünya'nın düz bir satıh olduğu düşünülüyordu ve tüm bilimsel hesap ve açıklamalar da buna göre yapılıyordu. Ancak Kuran Allah'ın sözü olduğu için, evreni tarif ederken olabilecek en tanımlayıcı kelimeler kullanılmıştır. Kuran ayetlerinde ise bize henüz yakın yüzyılda öğrendiğimiz bu bilgileri 1400 sene öncesinden haber verilmektedir.

 

alıntı

HİKAYE OKUMAK YERİNE GERÇEKLERİ ARAŞTIRMAK LAZIM.

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 10/31/2009 12:08:00


21. yüzyılın başlarında olduğumuz şu dönemde, evrenin bir başlangıcı olduğu, yok iken bir anda büyük bir patlamayla var olduğu modern fizik tarafından pek çok deney, gözlem ve hesapla ispatlanmış durumdadır. Ayrıca, evrenin, materyalistlerin iddia ettikleri gibi sabit ve durağan olmadığı, tam tersine sürekli bir hareket ve değişim içinde olduğu, genişlediği de saptanmıştır. Bugün bu gerçekler bütün bilim dünyası tarafından kabul edilmektedir.
Kuran-ı Kerim'de evrenin ortaya çıkışı şöyle açıklanır:

O gökleri ve yeri yoktan var edendir... (Enam Suresi, 101)

Kuran'da verilen bu bilgi, çağdaş bilimin bulgularıyla tam bir uyum içindedir. Başta da belirttiğimiz gibi astrofiziğin ulaştığı kesin sonuç, tüm evrenin madde ve zaman boyutlarıyla birlikte, bir sıfır anında, büyük bir patlamayla var olduğudur. "Büyük Patlama", orijinal adıyla "Big Bang" teorisi, tüm evrenin yaklaşık 15 milyar yıl önce tek bir noktanın patlamasıyla yokluktan meydana geldiğini kanıtlamıştır.

Big Bang'den önce madde diye bir şey yoktur. Maddenin, enerjinin, hatta zamanın dahi bulunmadığı, tamamen metafizik olarak tanımlanabilecek bir yokluk ortamında, madde, enerji ve zaman bir anda yaratılmıştır. Modern fiziğin ortaya koyduğu bu büyük gerçek, Kuran'da bize 1400 yıl önceden haber verilmektedir.

 

 

ALINTI

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 10/31/2009 12:14:53


DÜNYANIN 7 KATLI APARTMAN OLDUĞUDA NERDEN ÇIKTI :))))

Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir. (Bakara Suresi, 29)

Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi... Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti... (Fussilet Suresi, 11-12)

 

Bugün Dünya atmosferinin üst üste dizilmiş farklı katmanlardan meydana geldiği bilinmektedir.Kimyasal içerik veya hava sıcaklığı ölçü alınarak yapılan tanımlamalarda, Dünya'nın atmosferi 7 katman olarak belirlenmiştir.Bugün halen 48 saatlik hava durumu tahminlerinde kullanılan ve "Limited Fine Mesh Model" (LFMII) olarak adlandırılan atmosfer modeline göre de atmosfer 7 katmandır. Modern jeolojik tanımlamalara göre atmosferin 7 katmanı şu şekilde sıralanmaktadır:

1- Troposfer
2- Stratosfer
3- Mezosfer
4- Termosfer
5- Ekzosfer
6- İyonosfer
7- Manyetosfer

Bu konuyla ilgili bir diğer mucizevi yön ise Fussilet Suresi'nin 12. ayetinde geçen "Her bir göğe emrini vahyetti" ifadesinde yer almaktadır. Yani ayette Allah'ın her tabakayı belli bir görevle görevlendirdiği belirtilmektedir. yukarıda saydığımız tabakaların her birinin insanların ve yeryüzündeki tüm canlıların yararı açısından çok hayati görevleri vardır. Yağmurların oluşmasından zararlı ışınların engellenmesine, radyo dalgalarının yansıtılmasından göktaşlarının zararsız hale getirilmesine kadar her tabakanın kendine özgü bir işlevi bulunmaktadır.

Bu bilgilerin 1400 yıl önce bilinmesi imkansız dimi arkadaşlar.Demekki neymiş???

 

TÜM EVREN VE CANLILIK ALLAH'IN EŞSİZ YARATMASININ SONUCUNDA OLUŞMUŞTUR.TESADÜFEN OLUŞAMAYACAK KADAR MÜKEMMEL BİR SİSTEM.ÇOK ŞÜKÜR BÜYÜK ALLAHIM!!!!!

 ALINTI

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 10/31/2009 12:19:56


ELİM DEYMİŞKEN KURAN MUCİZELERİNE DEVAM EDİYİM..YAZMAKLA BİTMEZ YA    ÇOK ŞÜKÜR!!!

Astronomi biliminin henüz gelişmemiş olduğu bir dönemde, 14 asır önce indirilen Kuran-ı Kerim'de evrenin genişlediğinden şöyle bahsedilir:
Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

Yukarıdaki ayette geçen "sema (gök)" kelimesi Kuran'ın pek çok yerinde uzay ve evren anlamında kullanılır. Nitekim burada da bu anlamda kullanılmıştır ve evrenin genişleyici olduğu bildirilmiştir. Türkçeye "Şüphesiz Biz genişleticiyiz (genişleteniz/genişletmekte olanız)" olarak çevrilen Arapça "inna le musiune" ifadesindeki "musi'une" kelimesi, "genişletmek" anlamına gelen "evsea" fiilinden türemiştir. "Le" ön-eki de takip ettiği isim ya da sıfata vurgu ekleyerek "çok fazla" anlamı katmaktadır. Dolayısıyla bu ifade "Biz göğü veya evreni çok fazla genişletiyoruz" anlamı taşımaktadır. Bilimin bugün varmış olduğu sonuç da Kuran'da bize bildirilenle aynıdır.

 

ALINTI

Back To Top




GONDEREN: iskenderce on 10/31/2009 12:22:35


Kuran'da Allah, gökyüzünün son derece önemli bir özelliğine şöyle dikkat çeker:

Gökyüzünü korunmuş bir tavan kıldık; onlar ise bunun ayetlerinden yüz çeviriyorlar. (Enbiya Suresi, 32)

Ayette belirtilen gökyüzünün bu özelliği, 20. yüzyıldaki bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.|

Dünya'yı çepeçevre kuşatan atmosfer, canlılığın devamı için son derece hayati işlevleri yerine getirir. Dünya'ya doğru yaklaşan irili ufaklı pek çok gök taşını eriterek yok eder ve bunların yeryüzüne düşerek canlılara büyük zararlar vermesini engeller.

Atmosfer, bunun yanı sıra, uzaydan gelen ve canlılar için zararlı olan ışınları da filtre eder. Atmosferin bu özelliğinin en çarpıcı yönü, atmosferin sadece zararsız orandaki ışınları, yani görünür ışık, kızıl ötesi ışınlar ve radyo dalgalarını geçirmesidir. Bunların tümü yaşam için gerekli ışınlardır. Örneğin atmosfer tarafından belirli oranda geçmesine izin verilen ultraviyole ışınları, bitkilerin fotosentez yapmaları ve dolayısıyla tüm canlıların hayatta kalmaları açısından büyük önem taşır. Güneş tarafından yayılan şiddetli ultraviyole ışınlarının büyük bölümü, atmosferin ozon tabakasında süzülür ve Dünya yüzeyine yaşam için gerekli olan az bir kısmı ulaşır.

Atmosferin koruyucu özelliği bunlarla da kalmaz. Dünya, uzayın ortalama eksi 270 C derecelik dondurucu soğuğundan yine atmosfer sayesinde korunur.


Dünya'yı zararlı etkilerden koruyan, yalnızca atmosfer değildir. Atmosferin yanı sıra "Van Allen Kuşakları" denilen ve Dünya'nın manyetik alanından kaynaklanan bir tabaka da, gezegenimize gelen zararlı ışınlara karşı bir kalkan görevi görür. Güneş'ten ve diğer yıldızlardan sürekli olarak yayılan bu ışınlar, insanlar için öldürücü etkiye sahiptir. Özellikle Güneş'te sık sık meydana gelen ve "parlama" adı verilen enerji patlamaları, Van Allen Kuşakları olmasa, Dünya'daki tüm yaşamı yok edebilecek güçtedir.

 

 

ALINTI

 

 

Back To Top
07/03/2024
Sayfa:  1 | 2 | Ileri >  Son >>



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***