REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

<< Ilk  < Onceki | Sayfa:  1 | 2 |
Toplam bakislar: 7121 - Toplam yanitlar: 12




GONDEREN: iskenderce on 10/31/2009 12:30:33


BEN İNSANIN ALLAH TARAFINDAN YARATILDIĞINA İNANIYORUM

BUNA İNANMAYAN ARKADAŞLAR BANA İNSANIN OLUŞUMUNU ANLATIRSA ÇOK

MEMNUN OLURUM.BİLİM BUNU NASIL AÇIKLAMAYA ÇALIŞMIŞ OKUYALIM

BAKALIM!

Back To Top




GONDEREN: stroyy on 10/31/2009 15:08:39



ozguraydin yazdı:

NOT; STORYY   hic bir türk tarihci ve bilim ada mi gercekleri yazmdi yazmiyor hic bir yere bakmama  gerekde yok.

ayrica ben cirkin veya güzeligim  in önemide yok beni  ona buna benzetmene gerek yok.

yazdigim fikirlere bak.

 

 

beyfendi ! bu kadar zahmet etmişsin bu kadar  yazı yazmışsın.Allahım yaa.... Sırf ileti olsun, muhalefet olsun diyemi yazarsın sen..
Yukardaki iletinde ne demek istediğini yada o iletiyi neden yazdığını bile bilmiyorsun..Vallahi ceviz kabuğunu dolduracak kadar mantık yok. Her birine ayrı ayrı cevap yazarım. Ama sen gene cevabı inkar edersin. İnkarcı bir psikolojiye, beyaza beyazdır desem yok karadır dersin. Allahın zati ve subiti sıfatları bir çok ayette zikredilmiştir. İllaki madde madde yazılmaz. "O Allah ki görür" ayeti geçtiği an. Alın size bir madde.. Görmesi onun sıfatlarındandır. Kendi mantığınızı tek doğru mantık olarak gördüğünüz sürece diğer mantıkları anlayamaz kavrayamazsınız.Kuran'ı Kerim okuduğunu elbette bilemem. Ama burada savunduğun fikirlerin adına Kuran'ı Kerim bilmediğin, okumadığın hatta hiç bir bilginin olmadığı görülüyor. O siteden bu siteden aldığın islam düşmanlarının yazdığı, sözde kendilerine göre yanlış olan yada çelişkili olan ayetleri buralara aynen kopyalıyorsun. Üzerinede desteklediğinin imzasını atıyorsun. Kuran'ı Kerim okusan Allahın sıfatları hakında böyle düşünmezdin. Bana maval okumayın. Bilgiyle gelin..

Allahın varlığı ancak akılla anlaşılır. O görünmez daha doğrusu mevcut dünya kanunlarıyla ve dünya yaratılışımızla onu göremeyiz. Bu güne kadar hemen hemen her sayfada Allahın varlığının ispatını yazdık. Belki 10 oldu bu soru. Şimdi sana, bul da oku diyemicem çünkü yapmazsın. En iyisi burada da tekrar edelim.

Maddelerde irade yoktur, kendiliklerinden bir şeyin oluşumuna karar veremezler. Bir oluşum için irade, karar, hedef, hesap ve uygulama vardır.. Bu şart bütün kainatta böyledir. O halde herhangi bir madde de böyle bir yeti olmadığı için, bunları yapan biri vardır. Kendiliğinden bir tuğla oluşamaz, iki tuğla üst üste gelemez. Bu örnek en basit bir örnekti. Alemdeki daha karmaşık ve daha da mükemmel yapılar vardır... Bütün bu olanların kendi kendine tasadüfen olmasını hiç bir akıl kabul edemez. Eğer kabul ederse aklından şüphe duymak gerekir. Bu kadar açık ve nettir. Allahın varlığını kavrayamayanların Allah yok demesi, Allahın yok olmasından değil. Aklına Allahın azametini sığdıramamasından ve bazı bağlayıcı unsurlara bağlı kalmak istememesindendir. Kısacası dünya, heva ve arzuları içindir... Bu açıklamaların dışında açıklama isterseniz.. Başka açıklama yoktur. Bu budur.. Allahı bilimsel olarak böyle ispat edebilirm.. Maddenin ilk oluşumu yoktan yaratmakla mümkündür. Başka türlü bana hiç bir şekilde izah edemezsiniz. Çünkü izahı yoktur..bir kez şunu bilin.....
insan yaratamaz...yaratmak allaha mahsustur....
ayrıca dinler bütün insanlara ulaşmıştır...
dünyada hiçbir nokta insan yoktur ki zamanında oralara da din ulaşmasın...
en bariz örneği İSLAM ve günümüz...
islam tüm dünyaya ulaşıyor ve isteyen insan islamı tanıyor.....son olarak  

dünya tersine dönüp kafanıza geçtiği gün
gezegenler bilardo topu gibi birbirine çarptığı gün
işte o zaman ALLAHI  tanır ve anlarsınız....
senin dediklerin sadece dünyanın işleyisi...
bunu bilimde söylüyor...
terörizm ise insanın kendi seçimi....
evet allahtır insanı dünyaya gönderen
ama o değildir insana kötülüğü öğütleyen

 
 
size bir soru hep siz soracak değilsiniz ya! iskenderce arkadaşımızın dediği gibi  bir kerede biz soralım :) 

soru :Siz bana varoluşu izah edin. Bu sorularınıza tektek cevap yazacağım...Heryerde soruyorum. Allaha inamıyorsanız, bana varoluşu açıklarmısınız. İlk madde nasıl oluşmuştur..?
 

 

Back To Top




GONDEREN: stroyy on 11/02/2009 15:55:56


GONDEREN: ozguraydin on 10/31/2009 07:36:27 [ Alıntı ]



Stroyy.Elbruzz,Iskenderce, Yamtar.

2 soru soracagim ?

Soru. 1 ) Gökyüzü neden mvidir ?

Soru. 2 ) Uzayda dünyanin agirligi ne kadardir ?

Cevap bekliyorum.

Para ödülü yok  bstan söyleyim.

 

 ÜSTTEKİ YAZI ÇOK BİLMİŞ OZGURAYDINDAN ALINTIDIR !!!!

 

BEYFENDİ ! BAŞKA SAYFALARA TOPİK AÇMANIZA GEREK YOK ! KONUYU BURDAN

TARTIŞA BİLİRİZ ! EN AZINDAN BİZDE KİMİNLE TARTIŞIYORUZ ONU BİLELİM

BEN ÖYLE YAPACAĞIM YÜREĞİNİZ VE BİLGİNİZ YETİYORSA TABİ :)

BUYRUN BURDAN TARTIŞALIM  :)

Çok zayıfsınız bilginiz yokken fikriniz var.Önce anlamayı sonra söylemeyi deneyin.Size laf yetiştirmekten sıkıldım.Allah akıl vermiş bak bir sürü laf salatası yapmaya yetecek aklınız var bunu birde hayırlı yolda deneseniz diyorum.ALLAH"ın varlığını madem merak ediyorsunuz ! niçin bunu insanlara sorma gereği yerine ALLAH"A sormak aklına gelmez ! eğer var isen  ( TÖĞBE HAŞA TABİKİDE VAR ALLAHIM SEN BENİ AFFET BİR KULUN YÜZÜNDEN GÜNAHA GİRECEĞİM ) varlığını ispat et demeniz yeterli O size kendini en güzel şekilde ispat edecektir !!!

ALLAH BİLİMİN BİZZAT KURAMCISIDIR !!TAKLİTLERİNE "MUCİZE " DERKEN ORJİNALİNİ HANGİ AKLA HİZMET İNKAR EDERSİNİZ !!

tekrar soruyorum ? Siz bana varoluşu izah edin. Bu sorularınıza tek tek cevap yazacağım... Allaha inamıyorsanız, bana varoluşu açıklarmısınız. İlk madde nasıl oluşmuştur..?
 
ŞİMDİ SORULARINIZA CEVAP VERİYORUM
 
1: DÜNYANIN UZAYDA AĞIRLIĞI NE KADARDIR ?

dünyanın  ağır olduğundan ziyade, sizin dünyadaki ağırlığınız ne? onu düşün.

Onu buldukmu zaten dünyanın ağırlığınıda bulmuş oluruz ...:)
Dünyanın ağırlığı olmaz kütlesi olur! :)

Ağırlık bir kütleye sahip cismin bir başka cisim üzerine uyguladığı kütle çekim kuvvetidir. Dolayısıyla Dünyanın sizin üzerinize uyguladığı kuvvet sizin ağırlığınız olur. Sözgelimi dünyada ağırlığınız 60 kg-kuvvet (günlük dilde kuvvet kelimesini atarız) ise kütleniz de 60 kg olur. Aya gitseniz ağırlığınız 10 kg-kuvvet ama kütleniz yine 60 kg olacaktır.

Bu açıklamadan kütlenin madde miktarı ölçüsü olduğu anlaşılır. Dolayısıyla Dünyanın kütlesinden bahsetmek daha anlamlı olacaktır.

Dünyanın kütlesini hesaplamak ise çok kolaydır. Bunun için Newton’un Kütle çekim kanununu, Cavendish tarafından deneysel olarak belirlenmiş kütle çekim sabitini, dünyanın yarıçapını ve deneysel olarak ölçülebilecek dünya yüzündeki yerçekimi ivmesini bilmek yeterlidir.
Kendiniz de hesaplayabilirsiniz.
bu yöntemle dünyanın yaklaşık kütlesi:
6 ve arkasında 24 tane sıfır kilogramdır.
Ağırlık, kütle çekiminin bir fonksiyonu.. dünya kendi kendini çekemeyeceğine göre ağırlığı diye bir şey sözkonusu olamaz.
 hiç bir şeyi yok edemedigimiz gibi hiç bir şeyide var edemiyoruz sadece var olan ları kullanıyoruz yada bi şekilde başka bir şeye dönüşüyor kaybolmuyor her şey bir denge üzerine kurulu oldugu kesin 1sn geç dönse dünya yerle bir olur
NEYMİŞ ? 
KÜTLE: Cismin uzayda var olan madde miktarıdır.
AĞIRLIK: Cisim ile dünya arasında yer çekimi nedeniyle oluşan kuvvettir.
DÜNYANIN AĞIRLIĞI YOKTUR! KÜTLESİ VARDIR!
uzay boşluğunda dünyanın hiç bir ağırlığı yoktur.
dünya aşağıya doğru düşüyor sanmayın.uzayda dünyanın ağırlığı sıfırdır ağırlık yer çekimine bağlıdır uzaydada yer çekimi yoktur
 
 
2:GÖKYÜZÜ NEDEN MAVİDİR ?
 
Yüce Allah, tüm evreni kusursuz bir yaratılışla yoktan var etmiş ve herşeyi neden ve sonuçlarıyla düzenlemiştir. Bu mucizevi gezegeni saran ve yaşamsal dengeleri düzenleyip koruyan atmosfer de bir düzen içinde var olan yaratılış delillerinden biridir. Dünya'ya, canlı yaşamı için özel olarak belirlenmiş miktarlarda ısı ve ışık ulaştıracak şekilde yaratılan atmosfer aynı zamanda gökyüzünün renklerinin belirlenmesindeki ana etkendir.

Güneş'ten gelen ışınlar, önleri uzayda gazlar ve toz zerrecikleriyle kesilmediği sürece uzayda dik bir açıyla ilerler. Atmosferin de içinde barındırdığı gaz molekülleri, görünen ışığın dalga boyundan daha küçüktürler. Işık, bir gaz molekülüyle çarpıştığı zaman ışığın bir kısmı emilir, bir kısmı da kısa süre sonra moleküller tarafından farklı yönlere yansıtılır. Buna “Işığın Saçılması” adı verilir.

“Işığın Saçılması”, gökyüzünden gelen ışığın rengini etkiler ama ışığın rengi daha çok dalga boyu ve parçacıkların boyutuyla belirlenir. Atmosfer içerisindeki moleküller ve küçük parçacıklar ışık ışınlarının yönlerini değiştirerek onları saçar. Renk yelpazesindeki en kısa dalga boyları ışığın mor yönündekilerdir. Işığın kırmızı yönü ise en uzun dalga boylarına sahiptir. Kısa dalga boylarına sahip olan mor ve mavi tonları, havadaki moleküller tarafından renk yelpazesindeki diğer tüm renklerden daha çok saçılır ve yansıtılır. Bu nedenle mavi ve mor tonları açık havalı bir günde gözümüze daha iyi yansır. Ama gözlerimiz mor rengini tam anlamıyla ayırt edemediği için biz gökyüzünü masmavi olarak görürüz.

Eğer dalga boyu kısa olan ışıklar en çok saçılanlar ise gökyüzünün neden mavi yerine en kısa dalga boyuna sahip olan mor renkte olmadığı bilim adamları için adeta bir bilmecedir.

Güneş'ten gelen ışık yelpazesi tüm dalga boylarında aynı değildir ve buna ek olarak atmosfer tarafından büyük oranda emilir. Bu nedenle ışıkta mor renk daha az seçilir. Bilmecenin çözümü ise gözlerimizin mor renge diğer renklere oranla daha az hassasiyet göstermesidir. Ayrıca gökkuşağında belirgin bir miktar görünen çivit mavisi ve mor, gökyüzünde mavi rengin ardında kalır.


Yüce Allah, Kuran’ın pek çok ayetinde düşünen insanlar için evrenin her noktasında Kendi varlığına ve birliğine dair deliller olduğunu bildirmiştir. Al-i İmran Suresi’nin 191. ayetinde müminler için, "Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru." diye bildirilmektedir. Müminleri, iman etmeyen kişilerden ayıran en büyük özelliklerinden birinin yaratılış delillerini görebilmeleri ve bunlar hakkında düşünmeleridir. Dolayısıyla göğün renklerinin belirlenmesi gibi her gün şahit olduğumuz yaratılış delilleri üzerinde detaylı olarak düşünen bir insanın, bu gibi örnekleri gördükçe Allah’ın izniyle heyecanı ve Yüce Allah’a olan imanı artar ve O’nun karşısındaki acizliğinin şuuruna daha iyi varır.
 
NOT: ŞİMDİ SİZ ! BU YAZDIKLARIMA KESİN İNANMAZSINIZ :))
YILDIZLAR NEDEN PARLAKTIR ?
DENİZ NEDEN MAVİDİR ? VS ! VS ! SORULARINIZIN DEVAMINI GETİRİRSİNİZ EMİNİM :)) AMA SİZDE BİR İCRAAT YOK :))
Back To Top
07/03/2024
<< Ilk  < Onceki | Sayfa:  1 | 2 |



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***