REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

<< Ilk  < Onceki | Sayfa:  1 | 2 |
Toplam bakislar: 32973 - Toplam yanitlar: 11




GONDEREN: Almira on 10/23/2009 23:16:41


Cüneyt Arkın'ın Şarkıcılık Günleri

Dönemin ünlü yıldızları 1970'li yılların başında birer birer sahneye transfer olmaya başlamışlardı...



Öncelikle oyuncular, sinemadan bir yılda kazandıklarını, sahnede bir ayda kazanmaya başlamışlardı. Sonraları adeta gelenek haline geldi sinemadan sahneye transfer olayı. Üstelik, kadın veya erkek fark etmiyordu. Ünlü bir film yıldızı olmak, sahneye transfer için yeterliydi. İşte bu ünlü sanatçılardan birisi de Cüneyt Arkın'dı. 1980 yılının Ağustos ayında ilk kez İzmir Fuarı'nda sahneye adım atmıştı. Tabii ilk günler yoğun ilgi görmüştü ünlü sanatçı. Ancak bu olay yani, ünlü film yıldızlarının sahneye çıkması o güne değin sıkça yaşandığından kamuoyu tarafından oldukça kanıksanmıştı. Cüneyt Arkın biraz geç kalmıştı. Yine de ilk günler iş yapmıştı. Ne var ki daha sonraları sahne için uygun olmadığı ortaya çıktı ünlü sanatçının. Sahneye birbirinden güzel altı kızla çıkmasına rağmen halkın ilgisi giderek azalıverdi. Bu durum ise hem Arkın'ı hem de gazino patronlarını huzursuz etmeye başladı. Sonuçta sahne sevdasından vazgeçmek zorunda kaldı Cüneyt Arkın. Kendisi çok iyi bir sinema sanatçısıydı ve öyle kalacaktı. Daha sonraları ne kadar ısrarlı tekliflerle karşılaştıysa da ilk denemesinden sonra bir daha sahneye çıkmayı kesinlikle reddetti.

Back To Top




GONDEREN: Almira on 10/23/2009 23:20:26


İzzet Günay'ın burnu nasıl kırıldı?

Filmin adı 'Çifte Nikah'tı. Yönetmeni ise Hulki Saner. O günleri hiç unutmuyor İzzet Günay. Filmin çekildiği yeri bile hatırlıyor...



Bir söyleşisinde 'Şimdi Erler Film'in olduğu Nişantaşı'ndaki Kodaman Sokak'ta Ant Film Platosu vardı' diyor. 'Orada çekiliyordu film'. Nasıl unutsun ki, o film yüzünden burnu kırılmıştı ünlü sanatçının. Peki nasıl mı? Sadri Alışık kırmıştı. Tabii ki bir kaza olmuştu, yanlışlıkla vurmuştu. Filmin bir bölümünde Sadri Alışık'la İzzet Günay'ın kavga sahnesi vardı. Sadri Baba yumruk atacaktı İzzet Günay'a. Günay'ın, yumruk savrulduğu anda kafasını geriye doğru çekmesi gerekiyordu. Ancak biraz geç kalmıştı bu hareketi yapmakta. Ve şiddetli bir yumruk yemişti Sadri Alışık'tan. Derken burnundan boşanan kan ve kırılan burun kemiği. Hemen hastaneye kaldırılıyordu ve ilk müdahale yapılıyordu. O günden sonra İzzet Günay ne zaman burnunu sıvazlasa aklına Sadri Alışık geliyor.

Back To Top
07/04/2024
<< Ilk  < Onceki | Sayfa:  1 | 2 |



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***