REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1767 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Almira on 10/13/2009 02:29:49


Taraf gazetesinin haberi yalan çıktı

12 yaşındaki Ceylan Önkol ile ilgili kriminal rapor açıklandı.Diyarbakır'ın Lice ilçesinde hayvan otlatırken ölen 12 yaşındaki Ceylan Önkol ile ilgili kriminal rapor açıklandı. İlk tespite göre, Ceylan'ın ölüm nedeni havan topu değil. Genelkurmay da bölgede havan atışı yapılmadığını belirtmişti.


Geçen hafta olayın teknik incelemesi hakkında bilgi veren TSK, "Bu olayla bizi yıpratmaya çalışıyorlar. TSK'ya karşı asimetrik harekat sürdürülüyor" açıklamasında bulunmuştu.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, olayın meydana geldiği bölgede iki karakol bulunduğunu, bunların Ceylan Önkol'un öldüğü yere 8 ve 9 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydederek, bu mesafenin karakollarda bulunan havanların menzili dışında olduğuna dikkati çekmişti.

Olayın herhangi bir atış sonrası meydana gelen patlamaların oluşturduğu çukurdan farklı olduğunu söyleyen Tuğgeneral Gürak, "Diğer yandan, Ceylan Önkol'un hayatını kaybetmesine neden olan bir patlama vardır. Ancak bu patlamanın neyin sonucu olduğu Cumhuriyet Savcılığınca yaptırılan kriminal çalışmaları sonucunda belli olacaktır. Bu nedenle bu çalışmaların sonuçlanması beklenmelidir" demişti.

Olayın gelişimi

12 yaşındaki Ceylan Önkol, 28 Eylül'de her gün yaptığı gibi hayvanları otlatmak üzere araziye çıkmış, saat 11.30'da bir patlama duyulmuştu. Patlama üzerine olay yerine giden köylüler Ceylan'ın parçalanmış cesediyle karşılaşmıştı.

Doktor ve savcı "güvenlikli olmadığı" gerekçesiyle Ceylan'a olay yerinde otopsi yapmamıştı.

Ceylan'ın cesedi 6 saat olay yerinde bekletildikten sonra jandarma karakoluna götürülerek otopsi yapılmıştı.

Otopsinin ardından hazırlanan adli muayene tutanağında Ceylan'ın vücudunun çeşitli bölgelerinde irili ufaklı şarapnel parçası görüldüğü belirtilmişti.

Aile askeri birlikten atılan havan atışıyla kızlarının öldüğünü iddia ederken, Genelkurmay Başkanlığı bölgede havan atışı yapılmadığını açıklamıştı.

06/29/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***