pasisah birgün kis aylarinda tedbir kiyafet veziriyle dolasmaya cikmis.biraz dolastiktan sonra dere kenarinda bir ihtiyara rastlamislar ihtiyar deri yikiyormus.padisah seslenmis hey ihtiyar ne yapiyorsun diye.ihtiyar calisiyorum bu benim isim ey hakani cihan demis.padisah tekrar sormus peki altilarda ne yaptin?adam altiya alti katmayinca yetismiyor demis.padisah geceleri kalkmadinmi demis?adam kalktim ama ellere yaradi diye cevaplamis.padisah son olarak adama sana bir kaz göndersem yolarmisin demis?adam ooooo hemde ciyaklatmadan diye cevap vermis.sonra vezirle padisah oradan ayrilmislar saraya dogru giderken padisah vezire sormus o ihtiyarla ne konustuk biliyormusun diye vezir de hayir sultanim demis padisah kizmis nasil bilmezsin ben yanimda cahil adam istemem git aksama kadar ne konustugumuzu ögren yoksa kelleni ucururum demis.tabi vezir korkmus saraya dönünce tekrar cikmis disari ve adami arayamaya koyulmus bakmis ki adam yine orada yanina gidip selam vermis ve demiski sana bazi sorularim var cevaplarmisin demis.adamda tabi ama onaltin verirsen demis vezir altinlari verir ve sorar nerden anladin onun padisah oldugunu diye.adamda öyle kiyafeti buralarda kim giyer baska der.vezir tekrar bi soru daha sormak istiyorum der adamda peki ama onaltin verirsen cevaplarim der.vezir altini verir ve sorar padisah sana altilarda ne yaptin dedi sende altiya alti katmayinca olmuyor dedin bu nedemek.adam bana alti ay yazda calismadinmi dedi bende calistim ama diger alti aydada calismayinca olmuyor dedim der.vezir bir sorudaha sormak ister ama adam onaltin daha istemis ve vezir onaltin daha verir ve soruyu sorar padisah sana geceleri kalkmadinmi dedi sende kalktim ama ellere yaradi dedin der adam cevaplar colugun cocugun yokmu sen neden ugrasiyorsun demek istedi der adam,bende var ama hepsi kiz onlarda ellere yaradi dedim der.son olarak vezir sorar sana bi kaz göndersem yolarmisin dedi padisah ne demek istedi der adam bu defa altin istemez ve vezirin yüzüne gülümseyerek onuda sen bul der:)))