REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2911 - Toplam yanitlar: 1

GONDEREN: elbruzz on 08/22/2009 14:17:58


 

 

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı erişte
200 gr kıyma
5 su bardağı sıcak su
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça ya da 1/2 su bardağı domates rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ, tuz
Üzeri için :1 yemek kaşığı tereyağ, kuru nane, kırmızı biber istenirse ince kıyılmış dereotu.

Hazırlanışı:

  • Yeşil mercimekleri 2 bardak suda dağılmayacak şekilde haşlayıp, suyunu süzün.
  • Başka bir tencereye sıvı yağı koyup, yemeklik doğranmış soğanları içine alın. Soğanların pembeleşmesiyle birlikte kıymayı ilave edip kavurun. Salçayı da katıp 1-2 dakika hep birlikte kavurun.
  • Mercimeği kıymalı karışımın içine koyun, sıcak suyu ve tuzu ilave edip kaynamasını bekleyin. Birkaç dakika kaynayan çorbaya erişteleri koyup karıştırın. Erişteler pişene kadar çorbayı kaynatın.
  • Çorba kaynayıp erişteler pişince ayrı bir tavada tereyağında kırmızı biber ve nane kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. İsterseniz servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz

Kabak Mücver
2 kabak
2 yumurta
2-3 yemek kaşığı kaşar rendesi
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
3 yemek kaşığı un
Karabiber, pulbiber, tuz
  • Kabakları tel süzgeçe rendeleyin, suyunun iyice süzülmesini bekleyin hatta gerekliyse biraz sıkın.
  • Yumurtaları, ince kıyılmış yeşillikleri, kaşar rendesini, un ve baharatları kabak rendesine ekleyip kek kıvamında olacak şekilde karıştırın. Kıvamı için gerekliyse biraz daha un ilave edebilirsiniz.
  • Teflon tavada sıvıyağı kızdırın. Mücver karışımından kaşıkla alıp şekillendirip her iki yüzünü de iyice kızartın.

HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler
500 g koyun eti, kuşbaşı doğranmış
3 domates ya da domates salçası
2 orta boy soğan
Sıvıyağ
Tuz
Beğendi Malzemeleri
5 patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ / zeytinyağı
1 su bardağı süt
Rendelenmiş kaşar
Tuz
  1. Koyun eti sıvıyağda suyunu çekene kadar çevrilir. Yemeklik doğranmış soğan ilave edilip kavrulur. En son küp küp doğranmış domatesler ve tuz ilave edilip pişirilir.
  2. Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur. Patlıcan içleri doğranır.
  3. Tereyağında un sarartılmadan iki dakika kavrulur. Doğranmış patlıcanlar ilave edilir, kavrulurken süt azar azar ilave edilir. Beğendinin kıvamı istenen şekilde ayarlanır. İçine kaşar rendesi ilave edilir.
  4. Beğendi servis tabağının kenarlarına doğru konur. Sotelenmiş etler ortaya konup sıcak servis yapılır.

Biberli Trakya Salatası
6 adet kırmızı biber (közlenmiş)
1 demet maydanoz (kıyılmış)
1 demet dereotu (kıyılmış)
6-7 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
2çay kaşığı tuz, pulbiber
5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 limon suyu
5-6 yaprak taze nane (kıyılmış)
  • Közlenmiş, kabukları soyulmuş biberleri ince ince doğrayın, derin bir kasenin içine alın. Zeytinyağı, sirke ve limon suyu hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. En son yağ, sirke ve limon suyunu ekleyin.
  • Salatayı ağzı kapalı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Vişneli Etimek Tatlısı
1 paket etimek (klasik)
Vişne sosu
1 su bardağı şeker
500 g çekirdeği çıkarılmış vişne (taze ya da dondurulmuş)
2,5 su bardağı su
Krema
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
  • Ölçüler 2 orta boy dikdörtgen borcam ya da büyük bir tepsi için yeterli oluyor. Öncelikle etimekleri borcama dizin.
  • Vişne sosu için bir tencereye vişne, su ve şekeri alıp pişirin. Kaynayınca 5 dakika pişirmek yeterli oluyor. Sos sıcakken etimeklerin üzerine yavaşça gezdirin. Etimeklerin hepsinin iyice vişne sosu ile ıslanmasını sağlayın. Vişne tanelerini de etimeklerin üzerine yayın.
  • Islanmış etimekler şişip soğurken kremayı hazırlayın.
  • Krem şanti ve vanilya hariç süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp muhallebi kıvamında pişirin.
  • Kremayı biraz mikserle çırpıp soğutun. Krem şanti (toz olarak) ve vanilyayı ilave edip iyice çırpın. Kremayı etimeklerin üzerine yayın. Dilimleyerek servis yapın, üzerine hindistan cevizi serpin.

Püf noktaları:

  • Vişne sosunun hepsini etimeklerin üzerine dökmeyin. Kepçe ile dökerek yavaş yavaş yedirin.
  • Tatlınızı 1 gece mutlaka buzdolabında dinlendirin, kıvamı daha iyi oluyor.
  • Hindistan cevizini servisten önce bolca dökerek servis yapın.
  • Tatlıdaki şeker miktarı benim için çok fazla. Benim gibi çok tatlı sevmiyorsanız vişne sosuna yarım bardak şeker, kremaya yarım bardak şeker koyun, kremaya da vanilya eklemeyin, daha hafif oluyor.




--------------------------------------------------------------

Kız oyunları




GONDEREN: yeniceriii on 08/23/2009 18:38:00


oy oy oyyyyyyy aşkım döktürmüşsün yine

Back To Top
11/29/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***