REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 3339 - Toplam yanitlar: 7

GONDEREN: efe_19 on 02/23/2013 21:51:06


PKK’nın başı vatansız kanı bozuk Abdullah Öcalan’la, Devlet yetkilileri arasındaki görüşmeler devam ederken, yakınları şehit düşenler, gaziler gelişmeleri yakından izliyor. Başbakan, kaygılarını dile getiren şehit yakınları ve gazileri azarlıyor, onları “istismarcı”, “sektör olmakla” suçluyor. Başbakanın bu tutumu, bürokrasiyi de etkiliyor. Erzurum’da protesto yürüyüşü için izin alan alınmasına rağmen, yürüyüş günü izinleri iptal edildi. Gaziler, biber gazını yedi…

Türkiye’de yaklaşık 200 civarında şehit ve gazi dernekleri bulunuyor. Askeri Dernekler Kanunu’na göre Kore ve Kıbrıs’ta savaşa katılmış ancak yaralanmamış olanlar “Muharip Gaziler Derneği”ne, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede şehit düşen askerlerin, eşi, anne-babası, çocukları ile gaziler ve eşlerinin üye olabildiği “Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne üye olabiliyor.

Türkiye’de dernek kurmak kolay. 7 kişi bir araya gelip belgeleri verdiği anda dernek kurulmuş oluyor. Bir çok il ve ilçede şehit yakınları ve gazilerle ilgili dernekler kuruluyor. Bunların arasında şehitliği, gaziliği istismar edenler de çıkabilir. İşte burada asıl görev valiliklere düşüyor. Dernek adını kullanıp bazı satışlar da yapılıyorsa, bunları denetim altına almak da mümkün. Çünkü, bir satış yapılıyorsa bunun yüzde 80’inin dernek faaliyetleri için kullanılması,yüzde 20’sinin genel yönetim giderleri için harcanması yasa hükmüdür.

Başbakan, eğer istismardan yakınıyorsa, batı ülkelerinde olduğu gibi şehit yakınları ve gaziler için bir dernek kurulmasının yolunu açabilir. Aslında bunu şehit yakınları da, gaziler de istiyor. O zaman daha etkili olunacağına inanıyorlar.

Başbakanın kızgınlığı alkışa
Balıkesir Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin kurucusu ve 2007 yılından bu yana da başkanlığını yürüten Haydar Filiz, 1997 yılında Kuzey Irak operasyonu sırasında mayın patlaması sonucu gazi oldu.

Balıkesir’de, Başbakanın, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle basına kapalı yapacağı görüşme öncesinde sorular yazılı ve sözlü olarak alındı. Yakasında gazi madalyasıyla Haydar Filiz de başbakana sözlü soru yönelten ikinci kişiydi. Onun sorusu şöyleydi:

“Sayın Başbakanınım, Balıkesir’e hoş geldiniz. Ben, şehit ve gaziler derneği başkanıyım. Kendim terörle mücadele gazisiyim. Güneydoğu’dan 2011 yılında 5 şehit, 2012 yılında 6 şehit geldi. Kimse bu acı haberleri ailelerine vermek istemiyor. Ben, bu acı haberleri veren heyette bulunuyorum. Terörün bitmesini benim kadar isteyen olamaz. Biz camia olarak bebek katilinin muhatap alınmasından rahatsızız. ABD’nin, teröristlere karşı uyguladığı mücadele politikası uygulanmasını istiyoruz. Bazı yayınlarda, teröristleri de içine alacak genel af çıkacağı belirtiliyor. Bize, af çıkmayacak diye söz verebilir misiniz? Teşekkür ederim.”

Bu soru, herkesin beklediği soru olacak ki, gazi Haydar Filiz dakikalarca alkışlandı. Filiz, 15 gün önce de rahatsızlıklarını dile getiren açıklama da yapmıştı. Yani, baş,bakanın dediği gibi “istismar” değil, kaygılarını ortaya koyuyordu.

Başbakan “af yok” diyor ama…
Dün, Haydar Filiz’le konuştuğumda da, “Bunlar her zaman dile getirdiğimiz konular. Şehit ailelerinin, gazilerin bize söylediği kanıma dokunuyor. Ben ne yapabilirim? Basın açıklaması yapıyorum. Başbakana böyle bir soru yöneltmem de son derece normal. Bunun neresi istismar” diyor.
Başbakan, “genel af yok” diyor ama, Abdullah Öcalan’ın BDP Milletvekilleriyle yaptığı konuşmalarda kimsenin cezaevinde kalkmayacağını belirtiyor. Bunu Haydar Filiz sormasın da ne yapsın. Filiz, sohbetimizde şunları ekliyordu:

“Evet, başbakan daha önce de genel af çıkarılmayacağını söyledi. Ancak, Öcalan’a af çıkacakmış gibi bir hava var. Ben de başbakana bu durumu özellikle söz vermesi için sordum. Sözüne güvenmeye çalışıyoruz. Ama söyleyip de sonra tersine yapılan olaylar var. Dilerim bu böyle olmaz.”

“Apo, barış güvercini gibi gösteriliyor”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Askeri dernekler dışındakilerin şehit ve gazi sözcüklerini kullanamayacaklarına ilişkin hükümlere rağmen bu isimlerle dernekler kurulduğundan yakınıyor. Balıkesir’de, şube başkanları Haydar Filiz’e, Başbakanın tepki göstermesini ise şöyle değerlendirdi:

“Gazi Haydar Filiz, bizim endişelerimizi başbakana soru olarak yöneltti. Bugün barış güvercini gibi gösterilmek istenen Abdullah Öcalan’ı, biz eli kanlı bebek katili olarak görmekteyiz. Arkadaşımızın, başbakandan Öcalan için af çıkarılmayacağı konusunda söz vermesini istemesi de, Habur sürecinden sonra hepimizde bir endişe oluşmasından kaynaklandı. Biz de terörün bitmesini, teröre harcanan paranın halkın refahına harcanmasını istiyoruz. Hükümet üzerine düşeni yapmalı. Ama yapılan her şeyde şehit aileleri, gaziler incitilmemeli.”

Şehit ve gazi derneklerinin tek çatı altında toplanması için yasal düzenleme yapıldı da, dernekler “hayır mı?” dedi…

( ALINTI )


Gazeteci Yazar
SAYGI ÖZTÜRK





--------------------------------------------------------------





GONDEREN: efe_19 on 02/23/2013 21:52:16


"Sayın Başbakan unutmamalıdır ki; Türk milletinin kurduğu her devlet, gazi karakterlidir. Türk milleti her türlü düşmanlığa karşı 'ölürsem şehit kalırsam gazi' ilkesinden hareket etmiş ve bu sayede tarih sahnesinde nice kalıcı izler ve kahramanlık hikayeleri bırakmıştır. Gazi kendi varlığını din, bayrak ve vatan gibi mukaddesler uğruna feda etmek demektir ki her türlü fedakarlığın üzerinde bir durumdur. Onlar vatan sevgisinin sembolüdür. İçinde vatan sevgisi olmayanlar, şerefle ilgili sicili bozuk olanlar; gaziliğin şerefini de anlamazlar."





--------------------------------------------------------------

Back To Top




GONDEREN: Birsu_ on 02/23/2013 22:40:21


''Tam 40 yılım TSK’da ülkeye ve millete hizmetle geçti. Uzun yıllar devleti, ülkeyi ve milleti paramparça etmeyi amaçlayan bölücü terör örgütü ile mücadele ile geçti. Bu mücadelede hayatlarını bu vatan için feda eden birçok Mehmet’i al bayrağa sarıp Yüce Tanrı’nın şefkat ve merhametine teslim ettim. Gözümü, kolunu, bacağını kaybeden gazilerim oldu. Bazıları buraya bu mahkeme salonuna geldi. ‘Komutanım ne oluyor’ dercesine gözlerime baktılar. Sadece ‘Allah devlete, millete zeval vermesin’ diyebildim” dedi. “Göğsüme madalya taktılar” diyen Engin Alan, “Televizyonlarda, gazete sayfalarında yere göğe sığdırılamaz oldum. Sonra yıllar geçti. Bir sabah uyandığımda ‘darbeci oldun’ dediler. Bu sefer güzergahım PKK ile mücadele ettiğim dağlar değil, mahkeme, emniyet ve savcılık üçgeni oldu, tutuklandım. Övgülerin yerini itibarsızlaştırma aldı.''


Bordo Bereli Özel Kuvvetler Komutanı..

ENGİN ALAN....




Bu vatana feda olan tüm gazi ve şehitlerimizi şükranla bagrımıza basıyoruz.. Onlar bize haklarını helal etsinlerki biz vatanımızda huzurla oturalım..

Kendi ogullarından birini hiç askere yollamayan birinide özel arabalarla özel yerlerde 30 gün den sonra tantanayla çıkaran bir başbakan, üstelik mililyetçiligi ayaklarının altına alan, ama adi bir teröristi muhatap sayan bir başbakan tabiki gazi ve şehitleri anlamayacak..

Biz sizlerle gurur  duyuyoruz ve bilinki azınlıkta degiliz.. Bizleri affedin şuan bu duruma getirenleri biz seçtirdik ama bununda hesabı elbet birgün sorulacaktır..


YÜREGİNİZE SAGLIK  EFE  adminim......




Fotoğraf: Gün Geçmiş ,Yıl Geçmiş Ne Yazar Her Karış Toprağında Bin Şehit, Bir Mezar Yeryüzünde Yaşadıkça, Tek Dişli Canavar TÜRK Milleti Aynı Destanı Yine Yazar.





--------------------------------------------------------------
Back To Top




GONDEREN: ASKIN_ on 02/23/2013 23:33:09


Emeğine yüreğine sağlık Efe adminim; tuhaf bir duygu anlatılmaz hissedilir yaşanır bizim ordumuza ve askerimize olan sevgimiz saygımız teşekkürler...





--------------------------------------------------------------
İnsan Hata Yaparsa İnsanlık Kaybetmez....AMA İNSANLIK HATA YAPARSA HERKES KAYBEDER!"
Back To Top




GONDEREN: GulSamira on 02/24/2013 02:35:20


ELİNİZE YÜREGİNİZE SAĞLIK.. DUYARLI VATANSEVER ARKADAŞLARIN OLDUĞUNU BİLMEK SEVİNDİRİCİ..

KORKMADAN YAŞA ADAM GİBİ ERKEKÇE...

SUSMA DEVLET VARSA BİZİM İÇİN VAR...

YAŞANANLAR ÇOK KALLEŞÇE SEN BEN SUSARSAK

BİRGÜN BİZEDE SIRA GELECEK...

BİZ BU MUYUZ ALLAH AŞKINA...

NERDEN NEREYE GELDİK FARKINDASIN 

LUTFEN BİR ŞEYLER YAPMANIN ZAMANI GELMEDİMİ...?

KOSKOCA TÜRKİYEM NE HALLERE GELDİ

ELİNİ VİCDANINA KOY...

RAHAT DEĞİLSİN BELLİ 

AMA SUSTUKÇA GÜÇLENDİRİYORSUN BİRİLERİNİ...

İŞ İŞTEN ÇOKTAN GEÇTİ AMA KURTULUŞ SAVAŞINI UNUTMA...

*           *            *                 *

SORUN ÇIKMASIN KARIŞMA AMAN
ELİNDEN KAYIP GİTSEDE VATAN
ANLAYACAKSIN ÇOK GEÇ OLACAK
BAYRAKSIZ TOPRAKSIZ KALDIĞIN ZAMAN..





--------------------------------------------------------------
İLTİCA EDİLEMEZ... MÜLTECİ KABUL ETMEYEN BİR YÜREĞE...!!!
Back To Top




GONDEREN: efe_19 on 02/24/2013 02:53:15


Birsu yorum için tşkrler





--------------------------------------------------------------

Back To Top




GONDEREN: efe_19 on 02/24/2013 02:53:53


ASKIN yorum için tşkrler





--------------------------------------------------------------

Back To Top




GONDEREN: efe_19 on 02/24/2013 02:55:15


GuLSamira yorum için tşkrler.





--------------------------------------------------------------

Back To Top
06/28/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***