REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1566 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Hacegan__ on 01/18/2012 10:50:19


İmanı yaşamamak, Allah sevgisi ve korkusundan yoksunluk, insanların ruhunu karartır. Birçok insandan "insanlar birbirini sevmiyor" cümlesini duyarsınız. Hayatın en önemli gerçeklerinden olan sevgisizlik insanı bunaltır, canını yakar. 

Bu durum günümüzde insanların başına gelen en büyük belalardan biri. Öylesine bela ki sevgi gösteren insan şaşkınlıkla karşılanıyor. Kuşkuyla bakılıyor, arkasında bir çıkar aranıyor. İnsanlar sevgiye o kadar yabancılaşmış ki hayretle bakıp, “hayır, insanlar bir çıkarı olmadıkça birbirini sevemez.” diyorlar. 

Kimilerinin gösterdiği sevgi ise sahte, yapmacık. Bu yüzden hep böyle soğuk, sevgisiz yüzler dünyaya yayılıyor. Çarşıda pazarda bakıyorsunuz insanların suratları bir karış, yüzler gülmüyor. Kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Kimse kimseye selam vermiyor. Selam verene zaten kuşkuyla bakılıyor. “Ne oldu, şimdi bu neden selam verdi?” diyor insan, dönüp şaşkınlıkla arkasına bakıyor. Başına birşey geleceğini zannediyor. Bu durum gerçekten korkunçtur, tüm dünya için bir felakettir. 

Dünyanın bu kadar sevgisiz, bu kadar kuşku dolu, bu kadar güvensiz olması bir o kadar da ürkütücü. Daha ürkütücü olanı; bu olumsuzlukların aksine, olumlu olan her şeyin de yalnızca çıkarlar gereği yaşanması. 

Maddi beklenti ve çıkar gereği güler yüz göstermek dehşet vericidir. Gelen konuğa bir çıkar bekleniyorsa güzel davranmak, ikramda bulunmak ne kadar çirkin. Kur’an’da Hz. İbrahim (as)’ın konuklarına davranışı örnek verilir. Hz. İbrahim (as)’a misafirlerini görünce memnun olur. Hemen gidip bir buzağı keser. Pişirtip, ikram eder. Diğer peygamberlerde de bu davranışları görürüz. Bugün ise çıkarı olmadan kimse bir başkasıyla muhatap bile olmuyor. 

İnsan Allah için sevmeli. Allah aşkıyla bakmak, yarattıklarına da aşkla bakmayı kazandırır. Gerçek ve samimi sevgi, Allah’ın yalnızca samimi inananlara verdiği en büyük nimetlerden. İman etmeyenler sevginin taklidini yapar ve gerçek sevgiyi yaşıyormuş gibi görünmeye çalışırken, iman sahipleri Allah rızası için sevgiyi yaşama konusunda tüm engelleri kaldırmaya çalışır, ’sevgi gücünü’ çok iyi kullanırlar. 

İman, insan ile ateş arasında kalın bir perde gibidir. Kişiyi ateşten korur. Hz. İbrahim (as)’ı koruduğu gibi. İmanı olmayan ise kurumuş demektir.

Unutmayalım ki iman etmedikçe cennete gidemeyiz birbirimizi sevmedikçede iman etmiş olamayız selam ve saygılarımla.Hacegan...

07/03/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***