REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 2405 - Toplam yanitlar: 3

GONDEREN: Hacegan__ on 01/03/2012 10:49:32


Allahu Teala Kurani Kerimde üc davranis bicimini bildiriyor:

1. Kısas
2. Af
3. Kötülüğe karşı hayırla mukabele etmek.

ŞÛRÂ - 40:
Bir kötülüğün cezası onun misli kadar kötülüktür. Fakat kim affeder ve ıslâh ederse artık onun ecri (mükâfatı) Allah’a aittir. Muhakkak ki O (Allah), zalimleri sevmez. 

ŞÛRÂ – 41
Ve gerçekten zulme uğradıktan sonra hakkını geri alan kimseler, işte onlar; onların üzerine (aleyhlerine) bir yol (ceza) yoktur..

ÂLİ İMRÂN - 134
Onlar (muttekîler), bollukta ve darlıkta (Allah için) infâk ederler (verirler) ve onlar öfkelerini yutanlardır (tutanlardır) ve insanları affedenlerdir. Ve Allah, muhsinleri sever.

Fusssilet-34
Hasene (iyilik) ve seyyie (kötülük), müsavi (eşit) değildir. (Kötülüğü) en güzel şekilde karşıla. O zaman seninle arasında düşmanlık olan kişi, samimi bir dost gibi olur.

Allahu Teala kisasa müsade ediyor, fakat insanlardan bekledigi af etmek ve daha da ötede kötülüge karsi hayirla mukabele etmek. Onun icin Kuranda Nefs terbiyesini emretmekdedir. Hic kimse, kalbi baslangicta 100 % afetlerle (nefret,kin,dedikodu,kiskanclik,hirs....) dolu olan bir Nefs ile Allahin kendisinden bekledigi güzel davranis bicimlerini sergileyemez. O karanlik kalbimizi Allahin rahmet nurlari ile doldurmaliyiz ki, onlarin olustaracagi sevgi ile biz güzel davranis bicimleri sergiliyelim. 

Iste bu rahmet akisinin baslamasi icin emanete ihanetten kurtulmaliyiz. Allahu Teala bize kendinden ruh üflemisdir ve bu ruh onun emanetidir. Dünya hayatini yasarken, nasil Allah´dan geldigi ise tekrar Allah´a iadesi emredilmekdedir.

Nisa-58:
Muhakkak ki Allah, emanetleri sahibine teslim etmenizi ve insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Muhakkak ki Allah, onunla (bununla) size ne güzel öğüt veriyor. Ve muhakkak ki Allah, en iyi işiten ve en iyi görendir.

Iste Allahu Teala Ruh emanetini kendisine ulastimamizi emrediyor. Bunu gerceklesdirebilmesi icin bizim sadece bu Ruhumuzu Allah´a ulastirmayi dilememiz yeterlidir. Bütün kalbimizle onu dilemeliyiz ki, o bizim nefsimizin kalbinde gereken degisiklikleri gerceklesdirsin ve böylece terbiye baslasin.

Evvela bir dilek. Hemen simdi dileyin ve kalbiniz otomatik olarak Allah, Allah, Allah....demeye baslasin. Allah isminin her tekrarinda Allahu Teala kalbimize nurlarini gönderir. Ve siz kalbinizde bu güzelligi hissedersiniz. 
Allah demek bu kadar mi güzel olur dersiniz. 

Allah razi olsun.
sevgilerimle Saygılarımla Hacegan.





GONDEREN: NefeSin on 01/03/2012 11:28:41


ALLAH razı olsun bu güzel paylaşım için..

Hepimizi ıslah eder inşallah...

 

Birsu...

Back To Top




GONDEREN: Firuze___ on 01/03/2012 12:18:33


"Fusssilet-34
Hasene (iyilik) ve seyyie (kötülük), müsavi (eşit) değildir. (Kötülüğü) en güzel şekilde karşıla. O zaman seninle arasında düşmanlık olan kişi, samimi bir dost gibi olur."
çok doğru dersin  hacem... ama bunu anlayacak insan o kadar az  ki ... affediyorsun  galip geldi sanıyor,iyilikle karşılıyorsun bir sonraki kötülüğü hazırlıyor... nefis şeytanda bırakmıyor.. ben böylesi durumlarda ne yapayım topuğa kuvvet kaçıyorum .o insanlardan :)))))

 Emeğine  yüreğine kalemine sağlık,paylaşım için tşkler... Allahımın razı olduğu,hoşnut olduğu kullardansın inşallahhhh..

leydii......

Back To Top




GONDEREN: Hacegan__ on 01/14/2012 11:28:01


Birsu kardeşim Firuze ablam gözlerinize sağlık çok teşekkür ederim sağolun.

Back To Top
07/06/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***