REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1839 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Hacegan__ on 12/13/2011 11:44:31


Veli Mürsid ruhunu, fizik vücudunu, nefsini ve iradesini, yani Allah´a karsi teslimleri gerceklesdirmis olandir ve artik Allahin emriyle hareket eder. Bu kisi Allah tarafindan Irsada memur ve mezun kilinir.
Ilk teslim Allahin Emaneti olan Ruhumuzdur. Nasil Allah´dan bize üflendigi ise, tekrar Allah´a ulasabilme özelligine sahib olan tek odur. 

Allah`in bizim icin tayin ettigi Mürside ulasmadan önce ilk adim; ilk teslim edilmesi gereken Ruhun teslimini dilemekdir. Ruh Allah`in Ruhudur ve ölmeden önce tekrar sahibine iadesi gerekmekdedir. Yani kalben Ruhu Allah´a ulastirmayi dileyecegiz. Bu niyetin sahibi olacagiz.

Kuran bir bütün olarak sadece "Islamin 5 Sartini icermez". Bunlar vasitalardir. Ama hedef olan 4 teslim, bugünkü Islam ögretisinde yok. Vasitalar ve hedefler bir bütün olarak tatbik edildigi zaman Sahabenin yasadigi "Asri Saadet" (Mutluluk, Saadet Cagi) olusur. 

Veli Mürsid kelimesi Kuran´da Kehf-17 gecmekdedir:
Kehf-17:
Ve güneşin doğduğu zaman mağaralarının sağ tarafından geldiğini ve battığı zaman sol taraftan onların yanlarından geçtiğini görürsün. Ve onlar, onun (mağaranın) geniş sahası içinde bulunuyorlardı. İşte bu, Allah’ın âyetlerinden (mucizelerinden)dir. Allah, kimi Kendisine ulaştırırsa, işte o hidayete ermiştir. Ve kimi dalâlette bırakırsa artık onun için Velî Mürşid (irşad eden evliya) bulunmaz.

Mürside tabiyet farzdir:

Maide-35:
Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler); Allah’a karşı takva sahibi olun ve O’na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O’nun yolunda cihad edin. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.

Allahu Teala burada bizi kendisine ulastiracak vesileyi, yani Mürsidi benden isteyin diyerek emrediyor.

Allahu Teala Insanlarin yasadagi heryerde, dünyanin heryerinde o milletin lisanini konusan 
Mürsid´ler tayin eder, vazifeli kilar. Kiyamete kadar bu böyle devam eder. Ve bu bütün vazifeli kilinanlarin üstünde Allah´in yeryüzündeki Halifesi vardir. 
Mutlaka Peygamber Efendimizi temsilen bir kisi görevlendirilmistir. Iste onun görevi Allah´a ulasmayi dileyip´de, Allah´in gösterdigi Mürside tabi olanlarin Ruhlarini Allah´a ulastirmakdir. Yani insanlari Hidayete erdirmekle görevlidir.

Allah´in emriyle Hidayete erdirmek evvela Peygamberlere aittir:
Enbiya-72:
Ona İshak’ı ve ayrıca da Yakub’u bağışladık ve her birini salih kimseler yaptık.
Enbiya-73:
Ve onları, emrimizle hidayete erdiren imamlar kıldık. Ve onlara, hayırlar işlemeyi, namaz kılmayı ve zekât vermeyi vahyettik. Ve onlar, Bize kul oldular. 

Fakat Peygamberlerin olmadigi dönemlerde onlarin varsileri bu göreve getirilir:

Secde-24:
Ve onlardan, emrimizle hidayete erdiren imamlar kıldık ve sabır sahibi oldukları ve âyetlerimize (Hakk’ul yakîn seviyesinde) yakîn hasıl etmiş oldukları için. 

Ayrica Allahu Teala kendisinin ve insanlardan bir ipe sarilin buyruyor:
Al-i Imran-112:
Onların üzerlerine, nerede olurlarsa olsunlar zillet (alçaklık) damgası vuruldu. Ancak Allah’ın ipine (Sıratı Mustakîm’e) ve insanlardan bir ipe (Allah´a ulastiracak olan Mürside) tutunanlar (ulaşanlar) hariç. (Onlar) Allah’tan bir gazaba uğradılar ve üzerlerine miskinlik damgası vuruldu. Bu, onların Allah’ın âyetlerini inkâr etmiş olmaları ve peygamberleri haksız yere öldürmüş olmaları sebebiyledir. İşte bu, onların (Allah’a) isyan etmelerinden ve haddi aşmış olmalarındandır. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah amin n ecmain selam ve saygılarımla.

09/28/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***