Toplam bakislar: 1369 - Toplam yanitlar: 1 |
|
Kokunu özledim GÜLÜM En sevdiğim iki kokuydu Bir taze bahar kokusu Bir de Gül tenin Gül kokusu Binbir çeşit kokuyu peşine takar, Öyle gelirdi eskiden bahar. Ne tarafa çevirsem burnumu Binbir çeşit kışkırtıcı çiçek kokusu. Bir tek geçen bahar bir garip, bir tuhaftı Bütün bahar dallarında senin kokun vardı Menekşeler, papatyalar, ortancalar... İnadına Gül kokuyordu, sen kokuyordu. Gül rengiydi dolunay, Yakamozlar birer Gül goncasıydı saçlarında, Gül suyuyla yıkanıyordu Dolmabahçe her gece, Tomurcuk tomurcuktu ellerin rüyalarımda. Bir Gül, bir gülüş ve tatlı bir düş... Böylece geçti geçen bahar Bakma geçen bahar dediğime Bin yıl geçti aradan Bin yıllık yaşadım Bin kez yeniden doğdum avuçlarında Doğdum, doğdum, hep doğdum Hiç büyüyemeden Bin kez öldüm vedalarda Kavruldum, yandım sevdalarda Küllerim savruldu rüzgarlarda Kahrolası anılar resmi geçit yaparken, Gözyaşlarım okyanuslarla yarıştı Çok ağladım, çok güldüm. Ey ömrüm ! Bin kere öldüm, Gül tenin Gül kokusuna On bin kere daha ölürüm Güle güle ölürüm Ölürüm de, Onbin kere daha doğarım Her bahar teninin kokusunda Ama !... Ama bu bahar !... Bu bahar başka bir bahar Başka türlü geldi bu yıl bahar Ya bu bahar başka Ya da 35 yıllık burnum ihanet ediyor bana Ciğerlerimi patlatırcasına çekiyorum havayı içime ama Ne bahar, bahar gibi kokuyor, Ne de Güller, Gül gibi Yoksa yanlış mı hatırlıyorum Bozkır toprağı bu kadar kısır mıydı? Ya o çiçekler ! O buruk sevdaların gözyaşlarıyla Kokusu akıp da giden, yitip de giden yavan çiçekler ! Hangi yüzle sevgiliye gidecekler? Yoksa bahar Sadece İstanbul''a mı bahar gibi geliyor? Bahar, sadece İstanbul''da mı bahar? Alçak İstanbul, İstanbul ! Neden bütün baharlar sana geliyor? Neden bütün kokular sende tutuklu? Şimdi boğaz manzaralı parklarda Kim bilir kaç çift el Ürkek ve titrek birleşiyor? Yakamozları kimler takıyor Dolmabahçe''de saçlarına? Kim bilir kaç dudak yangın yeri, Ve kimbilir kaç yürek yaşıyor o büyük depremi? Ah be İstanbul ! Buraya da biraz bahar göndersene Bi de Gülümün kokusunu ! İlle de Gül tenlimin kokusunu. Göndersene ! Ama göndermezsin ! Ne de olsa İstanbulsun sen Bağrında doğan sevdaları başka yerde yaşatmazsın Seni en çok sevenlere etmediğini bırakmadın Ümitsiz sevdaları hep kanattın Yetmedi üstüne bir de tuz bastın. Bahar mı? Ne baharı? Karnım tok sahte baharlara Benim baharım sensin GÜLÜM İlk goncalarını senin gözlerinde verir bahar, Ellerinde biter bahar çiçekleri Saçların kabarıp dalgalanmazsa Cemreler düşmez havaya, suya, toprağa Nasıl kokar bahar, bahar gibi Sen kokunu vermezsen. Sen yoksun, bahar da yok GÜLÜM Umut yok, bugün yok, yarın yok Dolmabahçe karanlık, Yakamozlar boğazın dibini boylamış, Piyer Loti kış kıyamet Bahar sadece takvim yapraklarına geldi Havalar da ısındı hani Kuşlar, çiçekler, böcekler falan filan Hepsi tamam ! Ama hani baharın kokusu, Hani senin kokun ! Kokunu özledim GÜLÜM Evet ! Havalar ısındı Bunalıyorum Oluk oluk kan terliyorum Peki, neden her saat, her an üşüyor kalbim? Güneş doğmak üzere Yelkovan yakaladı akrebi dördü biraz geçe Bir sahte bahar sabahı daha Açacak Pandora''nın kutusunu İçinden dökülecek her şey sahte Güneş ısıtmayacak gene Kalbim gene üşüyecek Çiçekler gene kokmayacak Martılar, yitik düşlerin peşinde Hangi bilinmeze uçtuklarını bilmeyecekler. Ve gene geçen baharda kalacak aklım ve aşkım. Yalnızlık ! Yok etmek için bekleyen Ezeli ve ebedi bir düşman gibi Pusuda bekliyor gene. En iyisi, biraz daha hayal biriktirip, Yatıp uyumak gün doğmadan önce Uyumak gün boyu Uyumak, uyumak, hep uyumak Ve kaybolmak başka bir boyutta Ve kaybolmak, kaybolmak Ve yok olmak Ve unutmak yalancı baharları Biliyorum, Son bahardı geçen bahar Son baharım Her anı için bir ömür feda edilecek Öyle bir bahar Bir daha hiç gelmeyecek Biliyorum, Bir daha doğmayacak Dolmabahçe''de dolunay Yakamozlar sonsuza dek sönecek Umutlar yeşermeyecek bir daha üşüyen kalbimde Saatin son tik taklarını bekleyecek ruhum Gitmek için gidenin dönmediği meçhule Ama o yangın ! O yangın hiç sönmeyecek Dünya durdukça seni seveceğim Seni sevdikçe yaşayacağım Ve yaşadıkça, seni seveceğim Yaşamak seni sevmekse eğer Ben hiç ölmeyeceğim
|
|
GONDEREN: OYKUM_ on 11/12/2011 22:43:06 |
|
--------------------------------------------------------------
_
|
Back To Top |
|
|