REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 3429 - Toplam yanitlar: 1

GONDEREN: Leydiii__ on 10/29/2011 23:36:59


     

İNSANIN İSMİNİN KADERİNE YAPTIĞI ETKİ

 

 İnsanın isminin kaderine yaptığı etki inancı Antik Mısır kültüründen batıda Roma imparatorluğuna kadar bütün toplumlarda bu görülmektedir. Eski Mısırlı rahip adayları evrenin yaratılış gizemini taşıdığına inanılan 22 resim, 22 harf ve 22 sayı ile eğitmeye besliyorlardı. Buna karşılık Romalılar (Nomen est omen) yani isim kaderdir diyecek kadar bu konuda kesin bir inanışa sahiptirler. Ayrıca İskandinav ulusları geçmişte kullandıkları Rhune alfabesi olarak bilinen antik bir alfabenin harflerini taslara yazıp tombala gibi çekerek çıkan harflerin özelliklerine göre bir tur yorum yapıyorlardı. Ancak bu inanış ve bilgiler orta doğuda daha yaygın olarak karşımıza çıkmaktadır. Kökeni eski Mısıra dayanan bu bilgiler daha sonraları Mısırlılarla çok yoğun bir ilişki içinde olan Israilogullarina geçmiştir Harflerin gizemi, Israilogulların da daha değişik bir boyut kazanmış ve harfler kullanılarak gelecek yorumlanmaya başlanmıştır. Ayrıca kişinin ismindeki harflerin onun kaderini etkilediğini Araplarında kabul ettiği bilinmektedir. Özellikle Hz. Muhammed'in "Evlatlarınızı güzel isimlerle çağırın ki onlar güzel bir şekilde anılsın" seklinde bilinen bir hadisi bu durumun en önemli kanıtını teşkil etmektedir.. İslam dininde her ne kadar fal ve buyu haram kabul edilse de Müslüman din alimleri bu konu üzerinde ciddi boyutta araştırmalar yapmışlardır.
Hz. Muhammet'in isminde üç kez geçen (M) harfinin ebcetteki karşılığı olan 40 sayısına dikkati çekerek bu durumu Hz. Muhammet'in kırk yasında peygamber olacağının bir işareti olarak kabul etmişlerdir.
Ayrıca Kuran-i Kerim'de geçen (Beldet'un tayyibetun=Orasi guzel bir yerdir.) deyiminin sayısal karşılığının 854 rakamının ise hicri sene olarak İstanbul’un fetih yılı (Hicri 854=Miladi 1453) olduğu iddia edilmektedir.
Ayrıca edebiyatta, ebcet tarih düşürmede bir tur sanat olarak kullanılmıştır. Bazı köprü, okul veya camii gibi önemli yapıların kapı üzerine yazılan küçük dörtlüklerdeki son mısraların harflerinin toplamı o yapının ilk açılış tarihini belirtmektedir. Sonuç olarak toplumsal kültürümüzde yaygın olarak bilinmese bile Ortadoğu kültürünün etkisi ile bizim toplumumuzun bir kesimi bu tur bir ilişkinin varlığına inanmaktadır.
Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi ayni olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.
Şifre metoduyla kişinin isminin yorumlanması isimdeki harflerin frekansının vereceği etkinin yorumlanması olan AKROFONOLOJI ile ilgisi yoktur. Şifre (cifir) metodunda harflerin sayısal değerleri, noktalı noktasız olması, nur veya zulmet harfi olması, harflerin kameri ayların günlerine tekabül etmesi gibi özelliklerinden faydalanılarak yapılır.
Ayrıca aynen burçlarda olduğu gibi harflerde de su, hava, toprak ve ateş grubu mevcut olup, harflerin bir diğer özelliği ise hayvan karakterleriyle özdeş olmalarıdır. İşte cifir metoduyla insanin kaderiyle ismi arasındaki bağ yorumlanırken bu kriterler kullanılır.
C-S-G-O-U-I
İşaretli harfler dediğimiz C, S, G gibi harflerinde olumsuz harfler olduğu kabul edilirken noktalı harflerde (O;U;I) çeşitli olumsuz olaylara işaret eder. C,S ve G harflerinin özellikle bir insanin soyadında olması o kişiye çok ilginç bir güç kazandırmaktadır. Bu kişiler sanalkahve.com çalışmalarında çok basarili olmakta ve çok büyük riskleri alabilecek kadar gözü kara davranmaktadırlar. Bu yetenekleri onların yükselmelerine yardımcı olduğu gibi başlarının da çok *** derde girmesine neden olabilmektedir.
GUL
CIFIR ile ilgili bir başka örnek vermek gerekirse isimlerinin içinde GUL hecesi olan kişileri en dikkat çekici örnek olarak göstermek mümkündür. Çevrenizde yasayan ve isimleri Gülşen, Gülten veya Gülay olan veya benzeri isim taşıyan bayanların yaşamlarına dikkat ediniz. Bu kişilerin yaşamları boyunca pek gülmedikleri aksine mutsuz bir yasama sahip olduklarını göreceksiniz. Bu mutsuzluk genellikle ailevi kökenli olmakta bazen eslerden çoğu zamanda evlatlardan kaynaklanmaktadır. Bu kişilerin parasal sorunları olmasa bile yaşamları boyunca ailevi açıdan oldukça gergin bir çizgiye sahip oldukları görülür. GüL hecesinin yorumunu yapacak olursak... Bu hecede ki en sorunlu harf U harfidir. Çift noktalı bir harf olan U harfi mutsuzluk ve sorun getiren bir harftir. Hecenin ilk harfi ise G olmasından dolayı bu etki artmaktadır. Çünkü G harfinin sayısal değeri 1000 e eşit olup EBCET sıralamasının en yüksek sayısına eşittir. Dolayısıyla G harfinin etkisiyle U harfinin verdiği sorunlu ve sıkıntılı yasam çizgisi daha yoğun olarak yaşanmaktadır. İsim içindeki bazı harflerin insan kaderi ve karakterini nasıl etkilediğine söyle bir göz atmak gerekirse....... Hepsinin anlatılması bu kadar sinirli bir alanda imkansız olmasına rağmen ismin içindeki bazı harflerin kaderimizi nasıl etkilediğine bazı örnekler vermek konunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır.
S-S-Z
İsminin içinde S, S ve Z harfi olanlar........ İnsanlara her turlu yardımı yapar ve zorda kalmış insanlar özellikle sevdiklerine bütün gücüyle korur. Ama kızdığı zaman çok acımasızca konuşarak son derece kırıcı olacaktır.

      İsminin basında veya ilk hecesinde B ve P harfi olanlar..... Karsı cinsten devamlı kaçmak mecburiyetinde kalırlar. Çünkü karsı cinsle olan ilişkileri onları çok üzecektir. Erken evlenirlerse muhtemelen ayrılırlar. Ama evlilik geç olursa bu tehlike ortadan kalkacaktır. MEHMET’LER ve AHMET’LER yaşamlarının ilk kırk yılında çok koşuştursalar bile başarı ve imkân onlara kırk yasından sonra gelecektir. Servet ve güç özellikle elli yasından sonra artarak devam edecek. Ama Mehmet'ler duygusal olarak hep bir arayış içinde olacaklar.
İsminin içinde U harfi olanlar.... Ailevi sorunlar hiç peşlerini bırakmayacaktır.... İsminin içinde R, L ve N harfi olanlar..... Genellikle ekonomik sorunları olmayacaktır...

İsmin içinde (K, D, S ve Z) harflerinin araya sesli harf gelmeden bir başka sessiz harfle sırt sırta gelmesi....Mesela YUKSEL, ERKAN, OZDEN ve OKTAY gibi dizilimlere sahip olanlar....... Yaşamlarını alt üst edebilecek sağlık sorunlarını çok ani yasayabilirler. Özellikle kırk yasından sonra sağlıklarına çok dikkat etmelidirler.
G-K İsminin içinde G ve K harfi olanlar..... İsminin içinde S, S ve Z harfi olanlarla ilişkilerine dikkat etmelidirler Çünkü yaşamlarını alt üst edecek olan sorunları ya onlar yaratacak veya onlarla beraber yasarlar.
V-U-RE-RA
İsminin içinde V ve U harfi ile RE ve RA heceleri olanlar.... Yaşamlarının hiç bir döneminde para tutmayı beceremeyecek ve genellikle ekonomik sıkıntı çekecekler. Çok para kazansalar bile paranın kıymetini bilemeyecekler ve para tren onlar istasyon olacak.
S-S-Z
İsmin içinde S, S ve Z harfleri olanlar.... Sevgi ve cinselliği genellikle erken yasta tanırlar. Ama bu harfler ismin sonunda bulunursa bu durum kişilerin çocuklardan, özellikle yaşlılıklarında kendi çocuklarından dolayı sorun yasayacağını da gösterir.
Y
İsminin içinde Y harfi olanlar.... Yaşamlarının şekillendiği ve en önemli gelişmelerin onları etkilemeğe başladığı donem buluğ cağı olacaktır. On yaşından itibaren yaşayacakları olaylar onların geleceğini şekillendirecek, yaşamı tanımalarına yardımcı olacak, en önemlisi güçlü bir kişilik sahibi olmalarını sağlayacaktır.
F
İsminin içinde F harfi olanlar.... Onlar sevdiği zaman sevgiyi aptalca yasayacak ve deli gibi sevecektir. Meraklı kişiliği başını *** *** ağrıtacak. Eğer ilk sevdiği kişiyle evlenirse çok mutlu olacak,.aksi halde mutluluk onun için Kaf dağının ardında kalacak.
Bir ismin içinde ayni sesli harfin (A,E,I,U,O,U,IO)iki kez geçmesi.... Yani MELEK, YILDIZ, HASAN veya SUNDUZ ,FATMA gibi isimleri olanlar... Onlar ekonomik olarak iyi noktalara gelir ama karşı cinsten yana şanslı olmaz Gerçek Mutluluğu hiçbir zaman yasayamaz ve insanlardan sakladıkları gizli bir gönül yaraları olur. İsminin içinde H harfi olanlar..... Karşı cinsten yana çok şanslıdırlar. Hareketli ve canlı bir yasam onları bekler. Eğer H harfi ismin başında ise genellikle basarili bir cizgileri olur.
S-0C-G
Isminin icinde Ş Ç  ve Ğ gibi işaretli harfler olanlar..... Onlar gözü kara ve risk almaktan hoşlanan kişilerdir. Bu harfler eğer soyadında geçecek olursa bu kişiler kariyerleri için her turlu risk alarak çok yüksek mevkilere gelebilirler. Ancak bu kişilerin gözlerinin kara olması onların başını çok *** ağrıtacaktır. Onların içinden büyük politikacılar ve is adamları çıktığı gibi unlu mafya babaları da çıkacaktır.

 İsminin içinde
İ harfi olanlar.... Bu harf ciddi boyutta bir kaza ve ağır hastalıklara işarettir. İsminin içinde Ö harfi olanlar.... İşaretli harfler kişinin yaşamına genel olarak ekonomik sorunlar ailevi mutsuzluklar ve olumsuzluk getirecektir.
D-T
İsminin içinde D ve T harfi olanlar..... Bu iki harf timsaha karşılık olup büyük ve güçlü bir kişilik işaretidir. Önemli mevkilere gelmiş veya basarili insanların isminde genellikle bu iki harf görülür. Ama bu kişiler öfkelendiği zaman çok sert tepkiler verir ve ortalığı kırıp geçirecek kadar agresif davranırlar.
L
Isminin icinde L harfi olanlar.... Ebcette L=30 olduğu için astrolojide Satürn yapılanması denilen dönemi çok yoğun olarak yasarlar. O dönemde (29 ila 31 yaşları arasında) çok onemli ve yaşamlarını çok derinden etkileyecek olaylar olacaktır. Bu olaylar onların yaşamlarının otuz yaşından sonraki dönemini şekillendirecektir.
A-AY
İsmi A harfi veya AY hecesi ile başlayanlar... Genellikle çabuk inanacak ve saf bir kişilik sergileyeceklerdir.
C
İsminin içinde C harfi olanlar.... İyi niyetli ve insanlara olumlu yaklaşım sergileyen kişilerdir





GONDEREN: Tutku on 11/04/2011 17:05:10


Leydim harika bir paylaşım:)) kendi adıma baktım da:)))tam isabet:)) yüreğine sağlıkk





--------------------------------------------------------------

Tutku

Back To Top
09/24/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***