Toplam bakislar: 3808 - Toplam yanitlar: 0 |
|
GONDEREN: AySu_06 on 10/14/2011 13:13:49 |
|
Malzemeler - Kaç kişilik olacaksa o sayıda tavuk baget
- Havuç
- Patates
- İsteyen bezelye de kullanabilir
- Tuz, karabiber
- Beşamel sos için; 3 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı tereyağ veya aynı miktarda sıvıyağ, 2-2,5 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaşar peynir rendesi
Yapılışı - Tavuk bagetleri güzelce yıkadıktan sonra haşlayın. Aynı şekilde patates ve havuçları da soyup küp küp doğrayarak haşlayın.
- Her iki malzeme de haşlandıktan sonra borcama yayın. Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin.
- Beşamel sos için; öncelikle tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun daha sonra sütü yavaşça dökerek karıştırmaya devam edin ve pişirin. Son olarak tuzunu ekleyin.
- Beşamel sosu tavuklu harcın üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirleri de ekleyerek 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.
Simgem buralardaysan güzel oku
--------------------------------------------------------------
|
|
|