Ucuz Kelimelerden Koca Bir Roman Yazıyorum
Bu gece bir fer
yadın üzerini çiziyorum Bütün köprülerde bıraktığım sen
Uçurum kenarı düşüncelerim
Yeltendiğim onca intihar
Gözkapaklarımda acının ağırlığı
Ve bitmez tükenmez bu yol..
-sana yeşillenen bütün dallarımı buduyorum-
Çorak fakir bir tarlada eskitiyorum düşlerimi Kahverengi teninde üşüyor gözyaşlarım Hasretinin bereketini yağdırıyorum toprağa Bütün bulutlardan kızıl bir gün doğuruyorum Şafağı eskimiş bekleyişlerimi nadasa terk ediyorum Sen acıyı yaşarken ben..! -ucuz kelimelerden kocabir roman yazıyorum- Bu gece içkim sigaram sen Eğildiğim bu tahta masada Alnımın tam ortasında yedinci çizgi sen Kaderi izmaritimde söndürüp Dudak izlerimden dudağını siliyorum Solgun yüzümde eskiyor gülüşün -bütün aynalardan resmini kazıyorum- Bu cehennem bu iblis savaşında ben Kolsuz birçocuğun bakışı gibiyim Eksik küfürlerim dilimle savaşır Balçıkla sıvanmış koca bir geçmiş Kuruyunca dökülür gövdemden Sen gonca da gül ben arsız diken - her şey hatıralara kuruyunca yakışır- Bu gece zeytin ağaçlarında kısaldı ömrüm Sert toynaklarıyla bir tay geçti sol yanımdan Ömrü fırtına bir çınarda kırdım dallarımı Yosunlarıyla ürkek nehirler aktı gözlerimden Çelik beyazına aşina sırtımı döndüm gidişine Kaçak gecelere eğdim başımı Dizlerim asfaltın keskin dişlerinde kanadı -kestim sensiz yaşamanın ağır faturasını-
Bir dirhem çarpıntıdır bıraktığın açık kapı Usulca geceme sızan ay ışığı Veya gözleriyle seni bana getiren kedi Islık çalan kimsesiz istasyon Raylarla çiftleşen zina dölü trenler Ucuz sandallara çarpan nazlı dalgalar.