Toplam bakislar: 646 - Toplam yanitlar: 0 |
|
GONDEREN: Elif__ on 08/25/2011 14:04:40 |
|
Ah! mümkün olsa acıdan sevinç sevinçten umut yapardım bölüp yüreğimi acılara dünyadaki bütün çocuklara sevgi satardım…
Ah! mümkün olsa rüzgar olur eserdim bozkırlarda dağ - bayır dolaşır, usulca odalarına sızardım çocukların... üstlerini örter, alınlarından öper sonra bir masal anlatır usulca çekip giderdim...
Ah! Mümkün olsa ağaç olurdum bozkırda yeşerip her bahar her yaz meyve verirdim çocuklara sonra döküp yapraklarımı sonbaharda rüzgarlarla savrulup giderdim…
Ah! mümkün olsa ulu bir çınar olur, baharı yaşardım dört mevsim. yağmurlarla saçlarımı yıkar, rüzgarlarla kurulardım… sevgiden bir elbise giyip, çocukları kucaklardım her kış!..
Ah! mümkün olsa soğuk bir pınar olur su verirdim bağrı yanmışlara kinleri, kötülükleri siler sevgiyle yıkardım yürekleri akıp giderdim diyar diyar…
Ah! Mümkün olsa toprak olur, buğday yetiştirirdim bağrımda gül olur açardım bağ - bahçe yeryüzüne salardım kokumu… yağmurun yağmadığı ülkelere billurdan damlalar dökerdim gözlerimden…
Ah! mümkün olsa dünyayı bir balon gibi çocuklara verirdim güneş olur yeniden doğardım her sabah masal olur rüyalar süslerdim sevgi olur, şefkatle kucaklardım çocukları ağlatmazdım anaları… Ah! mümkün olsa savaştan barış barıştan insan yapardım acıdan sevinç sevinçten umut umuttan dostluk yapardım kurşun yerine çocuklara her sabah sevgi dağıtırdım..
|
|
|