REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Toplam bakislar: 1048 - Toplam yanitlar: 0

GONDEREN: Bahtiyar_34 on 08/23/2011 10:07:56


1-ıslık çalınca gelen, euz-u besmele çekince giden bir varlık
Adama sormazlar mı ki, ıslık çalmadan önce şeytan neredeydi ve ıslık çalınca gelip ne yapacak.

2-kur’an bulunan eve şeytan girmez.
Benim tanıdığım şeytan, asıl kur’an bulunan evlere girerek kur’an ın duvardan hayata inmemesi için olanca eforunu sarf eder. Çoğu zaman da maalesef başarılı olur.

3-şeytan meyhane ve kahve köşelerinde cirit atarak, insanları o tür mekanlara çekmek ister.
Şeytan bu mekanların sakinlerine fazla vakit ayırmaz. Şeytan daha çok ilim, irfan meclislerinde, mescidlerde, cihad beldelerinde ve ibadet yapılan yerlerde bulunur.

4-şeytan her zaman kötülüğü emretmez, bazen Salih bir amel işlemenizi isteyerek riya ve şirk bataklığına düşürmek ister. Bazen de Salih bir amelinize vesvese vererek sizi o amelden soğutmaya çalışır.

5- bazen yüz sevaplık bir amelden alıkoymak için 20 sevaplık bir amel teklif eder. Teklif kabul edilirse o amelden de alıkoyup sıfıra çekmek ister.

SLOGANLARIMIZ

1- bir defayla bişey olmaz ki

2- daha gençsiniz
Daha gençsin, dünyaya bir defa geliyorsun, hayatı doya doya yaşaman lazım. Hayat gençken güzel, yaşlanınca da kendini dine verirsin.

3- kalbim temiz.
Her nekadar da namaz kılmaz, oruç tutmaz, kur’an okumaz ve gerekli ibadetleri yapmasan da önemli değil. burada önemli olan kalp temizliği. Allah kalbine bakar, dürütlüğüne bakar, çevrenle ilişkine bakar. Bir yamuk yoksa cezalandırılmazsın korkma

4- Allah ile kul arasına girilmez
Sen bildiğin gibi yaşa ve istediğin kadar günahkar ol.sevabı ve günahıyla Allah a hesap vereceksin. Başkasına hesap vermek mecburiyetinde değilsin.

5- emekli olduktan sonra
Gençliğini doya-doya yaşa geleceğini garantile, şimdi başlarsan ibadete eksik yaparsın yapamazsın çok günah olur. Emekli olunca kendini dine verirsin hem bu şekilde ibadetlerin daimi olmuş olur.

6- zaman size değil siz zamana uyun
Toplumun yaşam tarzına aykırı olup tepki almaman için zamanın belirlediği bir hayatı benimsemen lazım aksi halde çağın çok gerisinde kalırsın çağdışı derler.

7- herkes yapıyor
Beni eleştiriyorsun ama herkes yapıyor. Eğer yaptığımız gerçekten yanlış olsaydı diğerleri de yapmazdı. Haydi biz düşünemedik, onca insan da mı düşünemediler…bir hatanın binlerce milyonarca insanın gözünden kaçması mümkün mü sizce.

8- bir şey olmaz, bir şey olmaz; Allah affeder!
İnsan şeytanın tuzağına düştüğünü fark edip getiri ve götürüsünü hesaplamaya başladığı anda bir şey olmaz, bir şey olmaz; Allah affeder diye devreye girer. Yapacağın bu amel haram, günah kazanacaksın fakat unutma ki birçok insan bu günahı işledi. Hepsini Allah affetti. Tevbe edersin aff olunur. Hem Allah tüm günahları affedeceğini söylemiyor mu?

9- bu kadar günahtan sonra biraz zor affedilirsin!
bir defayla bişey olmaz ki” diyerek günahı tattırırız.
bir şey olmaz, bir şey olmaz; Allah affeder” diyerek günaha alıştırırız.
Ne zaman ki o haramdan vazgeçmek ister işte o zaman “bu kadar günahtan sonra biraz zor affedilirsin!” deriz ümitsizliğe düşürürüz, madem affedilmeyeceğim, madem cehenneme gideceğim, battı balık yan gider diyerek haramı terk etmenin bi anlamı olmaz der ve insanlar günaha devam eder...

10- fazla düşünme kafayı yersin
İnsanlar ne zaman ki doğru ile yanlışı ayırt etmeye çalışarak bazı şeyleri sorgular işte o zaman bu slogan devreye girer ve delilikle tehdit ederiz. Halbuki düşünmemek hayvanların karaketridir.

11- cehennemde bir süre yanıp cennete girmeyecek miyiz?
Cehennemi basitleştirip daha cesurca ve korkmadan günah işlemeye başlamaktadırlar..burada cehennemi sıradan bir mekan olarak yutturmaya çalışırım.

12- biz büyüklerimizden böyle gördük
Büyüklerinin yanlış yolda olup olmadığını düşünüp araştırmazlar bile.

13-aman ha beynini yıkamasınlar
Bu sloganımız kulakları tıkayan tıpa gibidir. İşledikleri suça kılıf bulmak için atalarının dinlerine sığınırlar.

----------------------------------------------------------------------

Asil İnsan, İdare Eder, Aciz İnsan, Şikayet Eder,Basit İnsan İftira Eder, Dürüst İnsan Sabreder...

09/28/2024



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***