1 Kutu konserve bezelye (tazede olabilir)
1 Adet orta boy patates
Yarım kg köftelik kıyma
2 Adet orta boy kuru soğan
4-5 Dal maydanoz
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı domates salçası
5 Su bardağı sıcak su
Damak zevkine göre tuz, pul biber, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı,
1 adet soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
Derin bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın.
Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Tencereye salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Patatesi tencereye ekleyip 1-2 dakika kavurun.
5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edip yaklaşık 25 dakika pişirin.
Konserve bezelyeyi bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
Bezelyeyi tencereye ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Köftesini hazırlamak için yoğruma kabına kıymayı alın.
Soğanı rendeleyin, maydanozu incecik kıyın ve kıymaya ekleyin.
Baharatları ekleyip tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Bol ve kızgın yağda köfteleri kızartın.
Fazla yağını alması için kâğıt havlu serilmiş tabakta bir süre bekletin.
Köfteleri bezelye tenceresine ilave edip kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Özlemimmm tarif sana özel:))