Toplam bakislar: 637 - Toplam yanitlar: 0 |
|
GONDEREN: E-Z-E-L on 07/24/2011 13:59:18 |
|
Hic bir kelebegin ucusunu gozlerinle takip ettin mi? Ya da bir tirtilin olanca zayifligina karsin yasayabilmek icin verdigi cabayi izledin mi? Milyonlarca karincanin muhtesem bir uyum icinde yuvalari icin calismasini gorup Hayrete dustun mu? Yagmur damlalarinin yere dustugu an cikardigi sesi dinleyip kendini essiz bir bestenin notalari arasinda dolasirken buldun mu? Sonbaharda herhangi bir parkta, yere dusen kizil yapraklara basip yururken, o yapraklarin citirtisini duyup, tek askini dusundun mu? Hic geceye dogru kaybolan gunesi izledin mi? Ya da yepyeni bir gunun dogusunu?
Tanimadigin bir cocukla bir dakika da saklambac, korebe, misket oynadin mi? Sokakta, daha once hic gormedigin birine, gunaydin, iyi gunler, iyi aksamlar dedin mi bir kez olsun selam verdinmi?Yolda gordugun kimsesiz bir cocuga, yada bir yasliya cebindeki son bes milyon liranin yarisiyla corba ismarladin mi? Bir kitabin en sevdigin bolumunu defalarca okuyup, sadece ama sadece o sayfalarin yiprandigini gordugunde guldun mu kendine? Kendini denize birakip o engin maviliklerin coskusunu duyabildin mi yureginde? Bir bayram sabahi erken kalkip annenin babanin elini opmenin huzurunu yasadin mi? Yada cocuklara harclik vermenin dayanilmaz keyfini?
Gecenin saat 3'unde bile aradiginda seni dinleyen, ve duymak istediklerini soyleyen bir dost edin mi kendine?
Bir cicegin kokusunu icine cekerken, bir ormanda yururken, bir ceylanin kosusunu, bir baligin yuzusunu izlerken dogada milyonlarca yildan beri suren o muthis degisimin heyecanini hissettin mi? En yalniz, en caresiz kaldigin anda bile ' bir sonraki gun bugun kunden iyi olacak' deyip besleyebildin mi umudunu?
asik oldun mu ? Erisemeyecegini bildigin halde sevmeye devam edebildin mi onu? birinin 'Sana ihtiyacim var' dedigi zaman her seyi bir kenara birakip binlerce kilometre yol gitmeyi goze aldin mi hic?
'Seni seviyorum' dedinmi sevdiklerine? 'Senin icin her seyi yapabilirim' dedin mi birine? Ve bunu derken kendini huzurlu hissedebildin mi? Saatlerce seccadene kapanip gozyaslariyla tovbelerde bulundun mu Rabbine... 'Bunlari yaptim' diye dusundugunde mutlulugun aslinda ayrintilar da gizli oldugunu fark ettin mi peki? 'Yapmadim' Mİ DİYORSUN??
o HaLDe:
Sen hic yasamamissin arkadas!...
--------------------------------------------------------------
|
|
|