Uykusuzluğun kapısını kapattı gözlerimUmutsuzluğu ise sandığa kilitledim.Sesine dokunduğumda yüreğim çınladı;Yankılarını yola çıkardım.Yolun sonu gözlerin,Yolun sonu ellerin,U m u d u m . . .Hayallerime sardım seniNinnilerim kundakta.“Ya al beni, ya gideceğim!” diyen tenimKüle dönmekte; GEL!Uzat ellerini konuşsun parmaklarınGözlerin dokunsun yüreğime;Sensiz çokIssızım...Uyurken seyrettiğim son hâlin ezberimdeGözlerime çizmişim seni…Uzaklara dalıp gittiğin o sabah kahvaltısı Hâlâ aklımda!Gözünü diktiğin ufuklarda ben yoktum,Orada sen de yoktun;Biliyorum..."Ben âşık olmam.” dedim,“Olursun!” dedin;Oldum…Dilim, alışkın olmadığım cümleler kuruyor artık.Senli oyunlar var sahnemde; sensizRolünü üstlenmiş hayalin çıplak!Sessizliğini bozamadı yazdığım repliklerBeyaz boyalı bir evde oynanıyor son sahneBalkonu denize bakıyorAç kapıyı gel artık, insin son perde;B e k l i y o r u m . . .Sana uzanamayan elim hırçınlaştı;Yüreğime vurdu.Dilim pervasızlaştı;Kalemime vurdu.Çaresizlik sildi güneşin rengini, griye boyadı.Rüyalarıma çağırdım seni;Soğuk bakışın orada da içimi yaktı…Anlam veremediğim Kızgınlığının küllerini savur artık!Kırk yıllık yalnızlığım sen/delemeye başladı...Köşe başını dönerken balıkçı kasabasındaUcuz muydu hayatım, yoksa pahalı mı;Hesabını yapmadım!YaşadımC a n ı m d a n c a n k o p t u ğ u n d a!Bedelini ödedim masanın; Anladım!Yüreğime su serpecekBir tek söz düşseydi dilinden keşkelerimeAğla/mazdımAcı/mazdım...Bak bir ömür geçti üstünden;Yokluğundan bir hayat doğurdum K a y b e t t i ğ i m c a n d a n . . . Sen hâlâ yok saymaktayken güneşin doğuşunuİnkârlardayken sabah seheriniGeceler ab-ı hayat oldu bana düş bahçelerinde.Arada bir başımı uzattığımda Yüzüme inen tokatın rakı bardağındaki buz gibiSersemletti yüreğimi ama soğutmadı;Coşan yüreğim yaşamadı seni!Küllenmeyen ateşi söndürmeye niyetli satırlarımınİçinde boğuldum.Kurtarmam imkânsız artık aşkı bir başıma;Göğsünde kapandı gözlerim…Konuşmayı beceremedin bari g e lmeyi dene!Elinden gelirse, yüreğin yeterseSadece “Seni seviyorum!” de; dene… __________________