REKLAM

Paylaş:
RSS 1.0     RSS 2.0

Sayfa:  1 | 2 | 3 | Ileri >  Son >>
Toplam bakislar: 4906 - Toplam yanitlar: 19

GONDEREN: Almira on 12/16/2008 04:13:55


Beyin çöp bilgiyle beslenirse, beyinden çöp fikir çıkar!

Bilinen bir kuraldır: Kullanılmayan organ körelir! Kullanılan organ da gelişir. Sürekli TV seyrederek beyninizi “düşük viteste” çalıştırmayın. Beyninizin sınırlarını zorlamayan etkinlikler, beyninizi geliştirmez. Beyin “garbage in, garbage out” ilkesine göre çalışır. Bu kuralın Türkçe meali şudur: “Beyninize çöp girerse, beyninizden çöp çıkar.” Beyninize ne verirseniz, onu size verir. Beyininizi birinci sınıf kaliteli bilgiyle besleyin!





GONDEREN: Almira on 12/16/2008 04:14:30


Başarı hakkında neye inanırsan onu yaşarsın!

Hepimiz başarı hakkındaki fikirlerimizin sonuçlarını hayatımızda yaşarız. Kendinizi ve hayatı nasıl tanımlarsanız, öyle yaşarsınız. Beyinin kendini gerçekleştiren kehanetler kurma gücü çok yüksektir. Dr.Davit J.Schwartz’a göre: “Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız aklınız bunun neden imkansız olduğunu ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir şeyin yapılabileceğine inandığınızda, gerçekten inandığınızda aklınız onu yapmak üzere çözüm bulmanıza yardım etmek için çalışmaya başlar” Madem düşüncelerimizin "kurbanıyız", o zaman bizi başarıya götüren düşüncelerle beynimizi beslemeliyiz.

Back To Top




GONDEREN: Almira on 12/16/2008 04:15:16


Kitap okumak güçlü bir beyin jimnastiğidir.

Kitap okumak güçlü bir beyin jimnastiğidir. Okumak zihinsel adaleleri en yüksek düzeyde çalıştırır. Bacon’okuma ile ilgili “Kurnaz insanlar okumayı küçümser. Basit insanlar ona hayran olur. Akıllı insanlar ise ondan faydalanırlar"der. İyi bir okur olmak için önerisi şudur: "Yalanlamak ve reddetmek için okuma. İnanmak ve her şeyi kabul etmek için de okuma. Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.”

Back To Top




GONDEREN: esracemre on 12/16/2008 05:29:18


harikasın kardeşim emeğine yüreğine sağlık ASİ ABİN ;):D

 

Back To Top




GONDEREN: Almira on 12/22/2008 01:43:04


Aklınız tıkandığında yerinize kahramanınızı koyun!

Büyük bir sorunla karşı karşıyaysanız ve aklınıza yeni bir çözüm gelmiyorsa, o sorunu çözebilecek bir kişiyi sizin yerinizde düşünün. O sizin durumunuzda olsaydı ne yapardı? Kendinize bir “kanaat önderi” seçin ve onun zihnini çalıştırın. Mesela kararsız kaldığınız bir durumda “Atatürk benim yerimde olsaydı ne yapardı?” diye akıl yürütebilirsiniz. Atatürk sizin yerinizde olsaydı ne yapardı?

Back To Top




GONDEREN: Almira on 12/22/2008 01:43:36


Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır!

Mevcut aklınızı sizi şu anda bulunduğunuz yere getirdi. Daha farklı ve daha iyi bir hayat istiyorsanız, yeni bir akıl edinmekte yarar var! Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır. Aynı durum sorunları çözmek için de gerekir. Einstein “bir problemi yaratan bir zihni, aynı düzeyde çalıştırarak o problemi çözemezsiniz” der. Çözümü görecek yeni bir akıl bulmak ya da danışmanlık alarak mevcut akla çekme kat atmak gerek! Bilgelik dolu, "keşke"siz bir hayat için önce düşün, sonra yaşa, en sonunda da yaşadığın üzerine bir daha düşün.

Back To Top




GONDEREN: Almira on 12/22/2008 01:44:09


Korkunuza değil, hedefinize odaklanın.

Beynin en tehlikeli yanı, “ters çaba” kuralına göre çalıştığı anlardır. Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeye odaklanırsanız, beyin onu size çeker, korktuğunuzu başınıza getirir! Buna ters çaba kuralı denir. Bataklıktan çıkmaya çalıştıkça, dibe gömülmeye benzer. Beyin odaklanılan hedef için çalışır, hedef olumsuz olsa bile onu gerçekleştirmek için çalışır! Topluluk önünde konuşma yaparken “acaba heyecanlanacak mıyım” diye düşünürseniz, korkunuz olmasın, heyecanlanacaksınız! Korkunuza değil, konunuza odaklanın. Başınıza gelmesinden korktuğunuz en kötü şeye değil, başınıza gelmesini istediğiniz en iyi şeye odaklanın. Unutmayın kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız.

Back To Top




GONDEREN: Almira on 12/22/2008 01:44:40


Gelecekte olabileceğin yerin resmini çekebilir misin?

Coldplay grubunun "talk" aldı şarkısının sözleri ne güzel: Güneşe merdiven dayayabilirsin. ya da kimsenin söylemediği bir şarkı yazabilirsin. ya da daha önce hiç yapılmamış bir şey yapabilirsin. Kayıp ya da eksilmiş misin? Bir yap-boz gibi mi hissediyorsun kendini? Eksik parçanı bulamadığın. O zaman gördüğün bir şeyin resmini çek. Gelecekte benim olacağın yerin. Güneşe merdiven daya. ya da kimsenin söylemediği bir şarkı yaz. ya da daha önce hiç yapılmamış bir şey yap.

Back To Top




GONDEREN: Almira on 12/22/2008 01:45:16


Her insan hak ettiği hayatı yaşar!

Hayatımızın ilk yarısında şansımızın rast geldiği, ikinci yarısında hak ettiğimiz hayatı yaşarız. Sadece yaptıklarımızla değil, yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımızla da, hak ettiğimiz hayatı yaşarız. Dünkü seçimlerimizin sonucunu bugün, bugünkü seçimlerimizin sonucunu yarın yaşıyoruz. Çoğumuz seçim yaptığımızın farkında olmadan seçimlerimizi yapıyoruz. Seçimlerimiz ile sonuçları arasındaki zaman farkından dolayı aradaki bağlantıyı kuramıyoruz.

Back To Top




GONDEREN: Almira on 12/22/2008 01:45:46


Yapamayacaklarınızın, yapabileceklerinizi engellemesine izin vermeyin.

Büyük başarıların önündeki en büyük engel küçük başarılardır. Yapamayacaklarınızın, yapabileceklerinizi engellemesine izin vermeyin. Her insan sadece bir işi herkesten iyi yapabilecek potansiyelle doğar. En iyi yapabileceğin işi bulup yapmak zorlanmadan başarıyı getirir. Başarmak en iyi yapabileceği işi dünyaya ifade etmektir.

Back To Top
07/03/2024
Sayfa:  1 | 2 | 3 | Ileri >  Son >>



*** SanalKahve.com 2008-2023 ***